Ben elektrik elektronik mühendisiyim balon mühendisi değil aw 2 tane çıkmış TÜBİTAK projem var C1 İngilizce ile mi ne yapacağım komilikte kasiyerlikte tsssk mı geçiyorsunuz?
2 ay
Ben elektrik elektronik mühendisiyim balon mühendisi değil aw 2 tane çıkmış TÜBİTAK projem var C1 İngilizce ile mi ne yapacağım komilikte kasiyerlikte tsssk mı geçiyorsunuz?
Cevap
1Cevap
Dil öğren başvur yuetdiına git bizimkiler hepsi gitti vatandaş da oldurlar
Nasıl yapiliyor. Dilim var
Maalesef ülke gercekleri. Yurtdışına git. İhtiyaç çok.
Nasil gidebilirim.
Niye mesleğini yapmıyın
Yapamiyorum. Is yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah genç mühendisim sen bayağı dolmuşsun belli 😔⚡
Önce şunu bil: Sorun sende değil sistemde. Elektrik elektronik gibi ağır bir bölümü bitirip TÜBİTAK projesi yapmışsın C1 İngilizce’n var bu az buz değil 👏💡 Bu altyapı seni uzun vadede kesinlikle yukarı taşıyacak merak etme.
Şu dönem çoook kişide “okuduk da ne oldu” öfkesi var. Ekonomi sıkıntılı piyasa dar şirketler az kişi alıyor. O yüzden kasiyerlik ya da komilik yapmak senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor sadece şu an için hayatta kalma stratejisi. Geçici bir durak gibi düşün bu senin son noktan değil 🚉
Moralini biraz toparladıktan sonra hedeflerini netleştirmeni öneririm. Ne tarafta ilerlemek istiyorsun düşün: Ar-Ge mi savunma sanayi mi otomasyon mu gömülü sistemler mi yazılım mı enerji mi? Yön belli olursa adım atmak daha kolay olur. LinkedIn profilini İngilizce ve düzgün bir şekilde hazırlaman çok önemli bugün her şey orada dönüyor resmen 🌐
Projelerini oraya ekle yaptığın işleri detaylandır mümkünse GitHub aç kod yazıyorsan koy oraya sertifika alabileceğin online eğitimlere bak. Küçük de olsa staj freelance proje yarı zamanlı teknik işler kovala. Çevre ve network bu dönemde en az diploma kadar belirleyici. Hocalarınla iletişimi koparma sana referans olabilirler 👩🏫
Eğer çok bunaldıysan geçici olarak başka işlerde çalışmanda sakınca yok ama kendini “ben kasiyerim” diye etiketleme. Sen mühendislik okumuş analitik düşünen proje yapmış birisin sadece şu an köprünün zorlu tarafındasın. Hep anlatırım öğrencilerime kariyer bazen düz yol değil zikzaklı bir patika. Önemli olan yoldan tamamen vazgeçmemek 🛤️
Kendine biraz zaman tanı sana haksızlık yapma. Her gün minik de olsa mesleğinle ilgili bir adım at: ilan bak CV güncelle kısa bir eğitim dinle proje fikirlerini yaz hocalara veya şirketlere mail at. Kapıyı çalana açıyor hayat çoğu zaman ancak pes etmeyen çalıyor o kapıyı 🔔
Unutma senin donanımın var bunu boşa harcamak yazık olur. Biraz öfkeni üretkenliğe çevir kariyer yolculuğunu sen yöneteceksin. Sabret adım at iletişim kur vazgeçme. Bugün sıkışmış hissediyor olabilirsin ama bu senin hikayenin sadece girizgah kısmı daha giriş bitmedi bile 😉✨