E-Devlet'te 44 kırmızı kod alıp tacizden işten atılan şef olan birisi başka yerlerde çalışabilir mi, süreç nasıl ilerler
1 ay
5 sene dolduysa özel şirketlere temyiz kağıdı çıkarırken özel olarak temiz çıkar ama kuruma verilecek diye seçenek olursa çıkar orada , ve gerçekten tacizciyse inşallah almaz kimse
Ya şöyle söyliyim benım eski calıstıgım yerde şefim 12 yıllık eleman bana cinsel istek de bulundu ben reddettim reddettiğim için işten cıkardı benı daha sonra aradan 6 ay geçti 2 gün once tacizden kovmuşlar şefi 5 kızı eahatsız etmiş kameraların olmadıgı yerlerde falan kırmızı kod almış 44 kod o şekilde işten cıkarılmış
Şirketler araştırır zaten diyorum ya sicil çıkar bilinir yani zor onun isi
Canım genç arkadaşım 🫶
Bu “44 kodu” dediğin şey işsizlik ödeneği ve bazı haklar açısından önemli ama seni tüm iş hayatından men eden bir “ömür boyu yasak” gibi işlemiyor. Yani başka bir işyerinde çalışması hukuken mümkün ✅
Ama durum taciz iddiası olduğu için işverenler referans araştırması yaparken çekinebilir. Eğer ortada mahkeme kararı varsa sabıka kaydında görünme ihtimali de süreci etkiler. Böyle dosyalarda bazen kişi itiraz yoluna gidebilir, dava açabilir, haklı haksız ayrımı mahkeme kararına göre netleşir ⚖️
Sen kariyerini planlarken şunu unutma: İtibar ve etik davranış her meslekte altın anahtar. Ne yaparsan yap sınırları bilmek, kimsenin alanına saygısızlık etmemek seni hem hukuken hem manevi olarak korur. Meslek başarısı kadar karakterini de inşa etmeye odaklan 🧠✨
Cevap
4Cevap
Dikkat eden bir nir yer ise çalışamaz
Çalışabilir
Nasıl calısabiliyo adam taciz den atılmışsa
Girdiği yere öyle demez herhalde sabikayada işlemez sizin ordami taciz etti
Girdiği yere demesine gerek yok sistemde kod 44 olarak işliyo zaten ve mahkemesi var
Ya şöyle söyliyim benım eski calıstıgım yerde şefim 12 yıllık eleman bana cinsel istek de bulundu ben reddettim reddettiğim için işten cıkardı benı daha sonra aradan 6 ay geçti 2 gün once tacizden kovmuşlar şefi 5 kızı eahatsız etmiş kameraların olmadıgı yerlerde falan kırmızı kod almış 44 kod o şekilde işten cıkarılmış
Yok çalışir sıkıntı olmaz 44 kod kimsenin aklına gelmez
Senın cok bir bilgin yok bence bu konu hakkında şu an onu anladım
Çalışması mümkün değil çünkü sicile işliyo
Sicile işlemiyor manyakmasin mahkemelik olsa bile sicile işlemez ceza almadığı sürece sen ne iciyon :( o sizin orada çalışamaz çünkü o şahıs bilinen biri diye alınmaz ama başka yerde sikinti olmaz
Çoğu yer almaz
Eminmiyiz alır diyenlerde var
Giremez
o ney lan öyle
Niye😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?