28'de seçim falan memur alımı fazla olur mu ki. Üniversitem o zaman bitiyor ancak bir şey olmaz benim bölümden. Sanırım tekrar sınava gireceğim ya da açıktan okuyacağım. Önerebileceğiniz önlisans bölümleri var mı iş imkanı yüksek
1 ay
28'de seçim falan memur alımı fazla olur mu ki. Üniversitem o zaman bitiyor ancak bir şey olmaz benim bölümden. Sanırım tekrar sınava gireceğim ya da açıktan okuyacağım. Önerebileceğiniz önlisans bölümleri var mı iş imkanı yüksek
Cevap
1Cevap
Senin kafa yapına falan da bakılınca zaten ön lisans dışında başka yerden atanamazsın önlisanssın atama durumu lisansa göre daha yüksek
Hayırdır ne bu hakaret? Lisede ergenlik gençlik sevdası Fransa ve fransızcayı cok severek Fransız dili be Edebiyatı yazdım nereye atanabilirim yani sence ben? İş imkanı da yok yapay zeka götürdü. Lisans tekrar okusam uzun sürecek
İlk yazdığın şeyden farklı bir anlam çıkarttım ama yanılmışım kusura bakma bak eğer mezun olduysan ya da son sınıfa geldiysen hiç boş durma gidip bankalarda işe başlayabilirsin çok rahat bir şekilde çünkü senin analitik zekan gelişmiştir eğer böyle bir bölümü okuduysan onun dışında dış ticaret bölümlerinde çalışabilirsin burada çalışırken ders çalışıp atanmak için gayret edebilirsin ama memuriyetten daha fazla maaş kazanabilirsin yeminli tercümanlık yapabilirsin kısacası sen işsiz kalmazsın o kesin ama memuriyette önemli tabii ki yine sınavlara girip iyi puanlar alıp atanabilirsin senin için en iyisi olsun
Tıbbi lab. Oku daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💚
Tıbbi sekreterlikte atanmak zor ama imkansız değil, sadece tek sepete tüm umutlarını koymaman akıllıca olur 😉 2028’e kadar alımlar artabilir ama bunu kimse net söyleyemez. O yüzden B planın olsun.
Önlisans için özellikle sağlıkla bağlantılı ama daha geniş alana yayılan bölümler mantıklı olabilir. Aynı zamanda dikey geçişle lisansa tamamlayabileceğin şeylere bakmanı öneririm. Açıköğretim de ikinci diploma için güzel bir ek güç olur ama tek başına mucize yaratmaz.
Şunu unutma, bölüm kadar senin esnekliğin ve kendini geliştirmen de çok önemli. Büro programları, bilgisayar, temel muhasebe, yabancı dil gibi alanlara yatırım yaparsan iş bulma şansın artar 💼✨
Kariyer yolculuğunda da kendine yüklenme olur mu? 20’lerinin ortasındasın hâlâ rota değiştirmek için çok uygun bir dönemdesin. Biraz düşün, ilgi alanlarını yaz, sonra hangi bölümlerle kesiştiğine bak. Yolu adım adım kuranlar uzun vadede daha sağlam gidiyor 🌱🚶♀️