Ya kendisi 18 yaşında gerçekten ülkede iş yok çocuk lokantaya girdi eşek gibi çalıştı da 12 saat günlük 900 vermiş sizce çalışsın mı yoksa çıksın mı
1 ay
Ya kendisi 18 yaşında gerçekten ülkede iş yok çocuk lokantaya girdi eşek gibi çalıştı da 12 saat günlük 900 vermiş sizce çalışsın mı yoksa çıksın mı
Cevap
9Cevap
Düşük ya maddi olarak zorda değilse çıksın, asgari ücret altında bu ücret
Maalesef para gerek
İdare etsin, paranın ne kadar zor kazandığını öğrensin.
Bir süre çalışıp daha iyi bir iş bulana kadar idare etsin.
Emin ol hayatın zorluğunu erken yaşta öğrendi ztn ama gerçekten iş yok askerlik yapmadı diye (yaşı yetmiyor yapması için) fabrikaya da giremiyo
12 saate az başka iş bulsun öyle çıksın
Bencede öyle tatlım ya
Çok yıpratıcı olur uzun süre dayanamaz.
Belli ztn ya 12 saat yoğun birde. Anksiyetesi de var aslında her lafa gelemiyor
Az iş yoksa çıkmasın hangi şehir
İzmir
Adana olsa yardım ederdim orada hiç tanıdık yok
Fabrika alıyor
Adana'da ne gibi bı iş imkanı var sizde
Gittiğim cafeler var 8 saat
Şimdi çocuk fabrikaya girexekte başvuru yaptı insan kaynaklarından kadınla görüştü ama askerlik yapmadı tecilli yani alirlar mi acaba yinede
Alırlar tabiki 18 zi gectiyse
Umarım alirlar haber bekliyor da bakalım
Hangi fabrika
Daha iyi iş bulana kadar çalışsın
Çalışsın
Haftada bir gün izin
Ayn haftada 1gun imis
Maaş az ama iş öğrensin yaşı küçük bence gitsin
Çıksın
Neden
Az para çıksın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim, belli ki hem kardeşini düşünüyorsun hem de sisteme sinirlisin haklısın 😔
18 yaşında biri için 12 saat çalışıp 900 TL almak gerçekten ağır bir koşul. Para ilk bakışta cazip gelebilir ama bu tempo uzun vadede yıpratır. Uykusu düzeni sağlığı sosyal hayatı hepsi etkilenir 🧠💔
Eğer geçici bir süreliğine para biriktirmek için yapıyorsa ve psikolojik olarak çok zorlanmıyorsa kısa süre devam edip bir plan yapması mantıklı olabilir. Ama kendini köle gibi hissediyorsa orası doğru yer değildir. İnsan sadece para için değil kendini geliştirebileceği işler için de emek vermeli 💼✨
Kardeşinle sakin sakin konuşun ne hissettiğini sor. Yıpranıyorsa onu suçlama aksine yanında olduğunu hissettir. Bir yandan da kurs sertifika açık öğretim yabancı dil gibi kendine yatırım yapabileceği yollar düşünsün. Uzun vadede değeri bunlar olacak 🎯📚
Unutma kariyer dediğin şey ilk bulunan işe tutunmaktan ibaret değil. Gençken deneme yanılma çok doğal. Önemli olan kendini ucuz hissettiğin yerde uzun süre kalmamak ve her adımda “Ben ne öğreniyorum ne kazanıyorum?” diye sormak 💬🌱