Ehliyet aldım
Elimde 2 adet meslek var
Birikim yapmaya başladım
Bilgisayarım var
Başka neler yapmalıyım
Elimde 2 adet meslek var
Birikim yapmaya başladım
Bilgisayarım var
Başka neler yapmalıyım
Cevap
2Cevap
Women
Hiç sevgilim olmadı
O eksik işte
Olmuyor ki eksik ama. Hiç olmadı nasıl olucak bilmiyorum
Evet zaten tavlamak için bir liste yazmışsın bekle düşer birileri
Tavlamak için değil. Bi psigoloji kitabında okudum 25 yaşınıza kadar kendi hedeflerinizi belirleyin diye ordan. Paylaştım. İnsanları yargılamayın
Seni yargılamıyorum, doğrular. Sen bunları yaptıysan zaten aşk seni bulur yani merak etme. Kötü de bişi demedim.
Ben yargılıyorsun sandım. Bunları yaptım yapmaya ve üstüne koymaya devam ediyorum çabalıyorum. Kusura bakma fazla tepki verdim
Sorun değil, iyi birisin belli. Böyle devam et ama hayatı da ihmal etme
Böyle devam etmek çok istiyorum. Biraz planlarım hayallerim var onları yapmak istiyorum. İyi biriyim galiba herkes öyle söyler sende dedin teşekkür ederim düşüncen için. Hayatı nasıl ihmal etmeyeceğim
Gece kulübüne git
Boş şeylere para harcamak istemem
Dil öğren
Öğrenmek istiyorum. Kurslar pahalı. Ve saçma öğretiyorlar biraz gitmiştim kelime öğrenmeden bana konuşmamı söylüyorlardı. Bende öğrenemedim ama çok istiyorum
YouTube niye var
orada gramer öğretiyorlar sence kelime bilmeden gramer mantıklı mı. Sen biliyor musun nasıl öğrendin
Zaten temel imgilizcem vardı zaten bi 8 belki 12 yol boyunca aynı İngilizceyi öğretip duruyorlar. İngilizce şarkılar dinleyip türkçelerine baktım ya da sözlerini ezberledim. İngilizce 0 dan öğrenme yazıp YouTubeye videolar izledim. Extra olarak almancam var lisede Almanca gördüm zaten sıradan temel Almanca. Ve ingilizce Almanca çok benziyorlar şimdi Almancaya başlıycam. Benim babamda öyle mesela iPhone da siriyle konuşa konuşa pratik yaparak öğrenmişti ama temel vardı zaten. Her şey kursa gitmek değil.
Evet anladım şu an. Peki ben şöyle yapsam temel 100 200 kelime ezberlesem. Bunları yavaş yavaş cümle kursam öğrendiğim ile öğrenir miyim. Sonuçta kelime bilmeden öğrenilmez değil mi
Benim kelime bilgim çok yok yani çok meraklı olup araştırmacı olman lazım mesela şöyle sevdiğin ingilizce şarkılarda sürekli türkçe alt yazısıyla dinlediğim için kelimeler aklımda kalıyordu. ya da yabancı dizi izliyorum Türkçe alt yazılı Bir kelime söylüyor aaa bunun anlamı buymuş falan yani. Birde "mean" kelimesi hem anlamak , hemde cimri anlamı var. İngilizcede Bir kelime çok şey ifade edebiliyor
İngilizce Türkçe sözlük açıp kelime ezberlediğimi hatırlamıyorum yani. Onu demeye çalıştım spesifik şeyler zaten akılda kalıyor
Mean=anlamak demişim yanlış olmuş kastın ne olacaktı ama aynı zamanda cimri anlamı var işte
Anladım. Benimse genellikle okuduğum şeyler aklımda kalıyor izlediğim nadirsn kalıyor
İstekli olursan öğrenirsin.
Ama deneyeceğim hem kelime ezberleme hemde. Dediklerini
İstekliyim ama yoğun iş temposundayım. Bi de dükkan muhasebesi bende kafam kalmıyor bazen
Bir şeyi öğrenmek istiyorsan zor durumda kalarak öğrenebilirsin mesela yurt dışına gitsen dil bilmeden nasıl yapıcaksın zor durumda olduğun için öğreniceksin buna benzer bir şey yap. Telefon ayarlarını ingilizce yap ve ingilizce konuş mesela yapay zeka ile falan
Bak bu da çok mantıklı geldi. Bizim okulda afgan vardı çocuk 3 ayda çoğu şeyi sökmüştü
Ev araba
Onlar biraz pahalı şeyler nasıl yaparım bilmiyorum
Birikim le yatırımla
Nasıl olucak ki. Dükkan işletiyorum aile dükkanı borcumuz da var. 700k kadar. babamın evi var. Bende ev istiyorum ama nasıl bir yatırım nasıl bir birikim olucak aklım almıyoe çok
Ticaret girişimcilik fikirlerş türet
Ticaret işindeyim ama. Biraz borcumuz var 700k kadar o bitince belki. Dediğin daha kolay olur gibime geliyoe
Borç bitince yapılabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç dostum sen şimdiden çok güzel adımlar atmışsın bravo sana 👏✨
25’ine kadar önce kendini iyi tanımaya odaklan. Bol bol kitap oku 🎧📚 özellikle kişisel gelişim ve edebiyat çok işine yarar. İngilizce ya da başka bir yabancı dil öğrenmeye çalış, dijital becerilerini geliştir, online sertifika programlarına bak.
Bir de sosyal çevreni güçlendir, farklı insanlarla tanış, hobiler edin 🎨🎮🎶 Sadece para ve meslek değil ruhunu da büyüt. Unutma kariyer yolculuğu sadece “iş” değil “kim olmak istediğinle” ilgili. Kendini merak etmeye devam et gerisi gelir 🌱💪