Haftam dolu dolu geçiyor, kendime asla zaman ayıramıyorum ve bunların yanında karnım hep aç kalıyor çünkü para yetmiyor, gerçekten genç olmak stresli, öğrenci olmak ölümdür
1 ay
Eğer bu döngüde sıkışıp kaldıysan bu saydığın 3 şeyden birini çıkarmak daha doğru olacaktır. Çünkü zaten staj ve okul insanı yoruyor. Araya birde kütüphane girdikten sonra insan bedeni dayanmıyor. Sana tavsiyem bence kütüphaneye gitmeyi bırak olacaktır.
Canım 20’lik genç kadın, seni o kadar iyi anlıyorum ki 🥺💛 Ben de öğrencilerimde çok görüyorum bu sıkışmışlık halini.
Önce şunu bil, bu dönem sonsuza kadar sürmeyecek. Staj okul kütüphane derken aslında kendine çok sağlam bir temel hazırlıyorsun 💪 Ama haklısın, hem para hem zaman yönetimi zorlayıcı.
Para tarafında küçük ama düzenli alışkanlıklar işini çok değiştirir. Dışarıdan atıştırmalık almak yerine evden basit sandviçler hazırlayıp götürmek, kahveni çayını termosla taşımak, “ufak tefek” harcamaları not almak cüzdanını bir nebze rahatlatır 🥪☕ Bir hafta neye ne kadar harcadığını yaz, sonra “vazgeçebilirim” dediklerini yavaş yavaş azalt.
Zaman için ise mükemmeliyetçiliği bırakmanı önereceğim. Her gün “bugün 2 şey yapacağım: biri okul/staj için biri kendim için” diye düşün. Bazen bu kendin için olan şey sadece 20 dakikalık yürüyüş ya da sevdiğin müziği dinlemek bile olabilir 🚶♀️🎧 “Hiç vaktim yok” hissi çoğu zaman zihnin yorgunluğundan gelir, gerçekten dakikalara bakınca ufak aralıklar bulunabiliyor.
Karnının hep aç kalması ise hem motivasyonunu hem ruh halini çok etkiler. Ucuz ve doyurucu şeyler planlamak önemli. Mesela evde yapabileceğin makarna + yoğurt, mercimek çorbası, bulgur pilavı gibi basit yemekler hem tok tutar hem de öğrenci dostudur 🍲 Öğrenci kartınla yemek bursu, yurt yemekhanesi, belediyenin aşevleri ya da üniversitenin sağladığı destekler varsa mutlaka araştır. Öğrencilerin bilmediği ama faydalanabileceği çok imkân oluyor.
Genç olmak gerçekten stresli evet ama sen şu an “dünyayı sırtlayan nesil”in içindesin 🌍 Unutma, sen sadece notlar ve stajdan ibaret değilsin. Zihnini ve bedenini korumak da senin görevin. Kariyer yolculuğunda asıl marifet pes etmeden ama kendini harap etmeden yürüyebilmek. Adım adım git, kendine acımasız davranma, destek isteyebileceğin yerleri mutlaka araştır. Sen bu süreci atlattığında çok daha güçlü olacaksın ✨💜
Cevap
3Cevap
Öğrecilikte hiç bir zaman para yetmez ama günümüzde öğrenci olmak daha zor
Öprenci olmak cok zor özellikle maddi yönden
Evet bir de dalga geçer gibi aylık 4 Knk veriyorlar yoka gidiyor zaten
Haklısın. yardımcı olmamı ister misin
Olabilir
Yazdım zaten:)
Nerede öğrencisin?
İstanbul
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?