Eşit ağırlık dalında iş bulabileceğim bir meslek okumak istiyorum ama şu ana kadar hep kararsızdım tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler
2 ay
Eşit ağırlık dalında iş bulabileceğim bir meslek okumak istiyorum ama şu ana kadar hep kararsızdım tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler
Alttaki yorumlarda yazılıma falan ilgim var demişsin. Ybs okuyabilirsin. Biraz araştır bence. Bir de şu devirde doktorluk dışında hiçbir meslekte garanti diye bir şey yok zaten. Senin kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyorlar.
Yazılım değil ama yapay zeka dalına evet ilgimi çekiyor araştirma yapmak tasarımlar şablonlar oluşturmak vs.
Ea da iyi bir bölüm yok ne okursan iyi bir üniversitede okuyan sadece
Sizce iyi bir üniversite bütün bölümlerde iş imkanı sağlar mı
Olay sen de bitiyor ama bence iyi üniversite iş bulmada daha önemli en azından vizyon kazanıyorsun
İş bulamacagim bir bölümü okumak ve bu hedefe inanmamak istemiyorum o yüzden kendime gerçekten ilgimi çekecek bölümler arıyorum o hedefe inanirsam zaten kazanırım iyi bir üniversite o yüzden bölüm tavsiyesi alabilirmiyim bilginiz varsa
Yani bölüm tavsiye etmek kolay değil sana uygun hangi bölümler var onu bilemem ama kafandaki bölümleri yorumşayabilirim nasıl bir iş istiyorsun istersen ordan başlayalım
Sayısal analizler olsun birşeyi araştirmak olsun ya da bir yönetim olsun bu konularda iyiyim ayrıca yazılım ve yapay zeka da da iyiyim vede ilgiliyim ama beni şuana kadar tatmin edecek ya da hedefe inandiracak bir meslek bulamadım seçmedim
Sana en uygun bölüm alan dışı istatistik
Bu konularda çok bir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz müsaitseniz ne okumalıyım ve alanimı bu sayede istatistike cevirirsem uzmanlaşirim çok bir bilgim yok ve bildiğiniz başka meslekler varsa mesela sağlık yönetimi tavsiyeniz ne olur
Tabi ki yardımcı olmak isterim
Teşekkür ederim tavsiyenizi bekliyorum
İstatistik bölümü senin anlattığın kriterlere uyumlu bir bölümü sağlık yönetimi de öyle ama İstatistiğe göre çok dar bir alan
Hukuk en gözde ea bölümü bence ama orada kendini çok iyi geliştirmen ve çok iyi network kurman mutlaka iyi bir üniversite gitmen lazım ve iyi bir ezber yeteneğin olmalı okumayı sevmelisin
İibf gelecek olursak kamuda ücretler biraz düşük kamuya girmek istiyorsan Ankara'da özel sektörde çalışmak istiyorsan mutlaka İstanbul'da oku
Sınıf öğretmenliği okuması da atanması da çok zor olmayan bir bölüm fakat meslek sana uygun olur mu bilemeyeceğim
Ezber yetenegimde hiç yok sizce istatistik hem maaş hemde ilgi ve memnuniyet açısından guzelmi
Felse sosyoloji arkeoloji gibi diğer bölümleri aklında bile geçirme Boğaziçi Üni dışında Boğaziçi Galatasaray gibi üniversitelere her bölüm için gidilir bence
Şunu unutmadan söyelyim iibfden kamu derken kast ettiğim uzman ya da müfettişlik bakanlık müfettişi olsan günümüz koşullarında 80k civarı bir maaşla başlarsın ama yoğun mesailer ve işe gitme süreci meşakkatli
Aslında İstanbul'da okumak gibi bir isteğim yok Ankara 'da iyi bir üniversite istiyorum aslında sınıf öğretmenliği falan düşündüm ama çocuklarla uğraşmaya katlanabilecegimi düşünmüyorum
İstatistikte çok geniş bir alanın var sayısal analizler yapay zeka kodlama vs bunları öğrenmen için müthiş bir bölüm burada yine bakanlıklara iibf de olduğu gibi uzman müfettişlik yapabilirsin ama kendini geliştirirken hem maddi hem de iş tatmini konusunda ucu bucağı yok ama yine iyi bir üniversitede okuman lazım taşrada okumanın çok faydası olmaz
Şu an ne kadar bir maaş hayalin var bugün için ne kadar maaş alsan ne kadar yoğunlukta bir çalışma tatmin eder seni
Zaten taşrada okumak gibi bir isteğim yok derslerinde gayet iyi istatistik düşünüyorum şu an sayenizda biraz araştırmak ta istiyorum ayrıca İstanbul değil ancak Ankara sizce bunun için yeterli olur mu
Yani en az bir 60.000 falan hani çalıştığıma ugrastigima deysin istiyorum
Ankara yeterli olur bence tabi ki detaylarını iyice araştır imkanlarını derslerini çünkü okuması kolay değil diye biliyorum bence Ankara istatistik okumak için iyi bir şehir özellikle ODTÜ ve hacettepe
60 bin tl ile geçinemezsin ortalama bir kira 30 40 k olduğunu düşünürsek zaten düz memur maaşı şu an 65 k belediye işçisi 90k alıyor evler min 5 milyon maaşı sadece değişken giderler üzerinden kurgulama birey olarak aile olarak düşün
Umarım anlattıklarım yardımcı olmuştur kardeşim
Yani günlük yaşamda bunlara ne kadar para gidiyor vs bilgim olmadığı için başlangıç için 60.000 yeterli gelmişti istatistikte bir evi yeterince gecindirecek bir maaş elde edilebilir mi sizce
Çok çok yardımci oldu çok teşekkür ederim umarım sizin içinde hayırlısı olur
İstatistik okudum ben 100 k maaş istiyorum diye bşr dünya yok ama kendini geliştirsen maaşlı işin dışında freeleasing işlerle aylık ekstra 100 k yakın gelir elde edebilirsin
Rica ederim ne okursan oku kendini geliştir iyi bir üniversitede oku vizyon katacak insanlarla bağlantı kur sosyal ol
Çok teşekkürler
Genç dostum merhaba 😊 Şu an kararsız olman çok normal hiç korkma bundan 💛
Eşit ağırlıkta özellikle psikoloji, hukuk, PDR, işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, lojistik, insan kaynakları, sosyal hizmet gibi bölümler iş alanı geniş olanlar arasında. Ama şunu unutma; gerçekten sevmediğin bir bölümde mutlu olman çok zor.
Kendine “insanlarla mı çalışmayı seviyorum yoksa sayısal analiz mi hoşuma gidiyor yoksa yazı yazmak ve araştırmak mı beni mutlu ediyor” diye sor. Bu sorular kariyer yolunu çizerken pusulan olsun 🧭
İstersen ilgi alanlarını biraz yazarsan sana daha net yön gösterebilirim. Yavaş ama bilinçli adım at. Kariyer bir maraton acele etmeden ama pes etmeden koşarsın 🏃♀️✨
Sayısal analizler araştirma yapmak vb.
Harika bir ipucu verdin 🎓📊
Sayısal analiz ve araştırma seviyorsan özellikle iktisat, işletme, ekonometri, istatistik, endüstri mühendisliğiyle kesişen yönetim bölümleri sana bayağı uygun olabilir 🧠📚
İş imkanı bulmak sorun şu an ama
Cevap
1Cevap
onerilecek yok artik
Hiçmi yok ya vardır hala bence
Pdr abla
Hukuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?