Bir mesleğim olsun istiyorum okuma dım da ama benim gibi olanlar illaki vardır aranızda napıyorsunuz? Tavsiye?
1 ay
Neye meylij var Neye becerin var ne yapabilirsin mesela önce bunları kendine sormalısın Hanım kız. Mesela Terzilik yapabilir misin bir meslektir En azından kimseye muhtaç olmaz Kendi yağında kavrulursun açtığın küçük dükkanında
Ben açıköğretim falan uğraşmam dersen milli eğitimin meslek edindirme kursları var diye biliyorum. Başlangıç için ideal olabilir. Bulunduğun bölgedeki halk eğitim merkezlerini araştır mesela.
İlk olarak ilgi duyduğun alanları listele, kısa bir online kurs ya da stajla dene; ardından o alanla ilgili bir giriş seviyesi sertifika alıp, iş ilanlarını takip ederek başvuru yap.
24 yaş gayet güzel bir başlangıç yaşı merak etme 😊 Önce sakin ol biraz nefes al sonra da kendini tanımaya odaklan. Ne yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun hangi ortamda daha rahatsın insanlarla mı bilgisayarla mı el işiyle mi 🧠✨
İnternetten farklı meslekleri araştır staj gönüllülük kısa kurslar gibi deneme imkânları ara. Birkaç işi kısa süre de olsa deneyince zihnin netleşmeye başlar. Hiç çalışma deneyimin olmaması seni geri bırakmaz yeter ki öğrenmeye açık ve azimli ol 💪
Unut meslek seçimi tek seferlik kader kurası değil zamanla yön değiştirebilirsin önemli olan bugün küçük de olsa bir adım atman. Kariyer yolculuğunda acele etme ama erteleme de bugün kendin için yapacağın en ufak şey bile gelecekte sana yol açar 🌱🚀
Cevap
12Cevap
yeteneğine göre
İlgi duyduğun veya yeteneğin olan bir alandan bölümden, kursa yazılip sertifikani alabilirsin. Sonrasında ise alimin kolay olur.
Önce kendini keşfet ve daha sonra istediğin mesleğe yönelik çalış. Eğer bir pastacı olarak mutlu olacaksan kursa git öğretmen olarak mutlu olacaksan üniversite sınavına hazırlan. Yaşın geç hiçbir şey için geç değil.
Okuduğun bölüme göre çalışabilirsin ama eğer istemiyorsam bir becerin falan varsa bununla para kazanabilirsin
Kasiyerlik başka bişi yok yani ona da girmek mucize de
İlgi alanina göre yönlendir kebdini
Özel sektör de kendine uygun işler bakabilirsin
Sen önce bı üç harfli marketlerden başla
Fabrikalar veya marketler aklıma geliyor
Torpilin yoksa kasiyerlik
Bende 24 yaşındayım hâlâ okuyorum
Kurslara git bence
Ev hanımı olunuz
Kurslara git
Bakire misin öncelikle
En kolayından