Çocukluktan beri her gün aşağılanarak büyütüldüm, hep kıyaslandım, bir iltifat bile duymadım. Rahatsız olduğumu belirttiğimde böyle hep tepki gördüm. Sinirlendiğimde bağırdım diye hep dövüldüm, hep psikiyatriye git, psikoloğa git denildi. Ben bağırdığım için, ben dövülürken ve dövüldükten sonra ve hep aşağılandım. Okulda, dışarıda biri beni övünce bile onun gerçek olmadığı, sadece o insan iyi kalpli olduğu için öyle demiştir diye bana aşılandı, sebebi de bu.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç sağlıkçı 🩺💙
Böyle bir çocukluk yaşayıp hâlâ dimdik ayaktaysan zaten inanılmaz güçlüsün 👏
Senin hikâyende “psikoloğa git” lafı bir tehdit gibi kullanılmış. O yüzden zihninde yardım değil ceza gibi kodlanmış. Nefretinin çoğu aslında mesleğe değil sana bunu böyle yaşatan yetişkinlere. Bu çok anlaşılır bir tepki 😔
Şöyle düşünebilirsin: Psikolog senin “hasta” veya “suçlu” olduğunu söyleyen kişi değil. Tam tersi yanında duran tanık. Çocukken kimsenin savunmadığı o halinin yanında durmaya çalışan bir meslek. İlk adımı da kocaman yapmak zorunda değilsin. Sadece “danışma” niyetiyle tek seans bile bir başlangıç olur. Beğenmezsen değiştirirsin. Uzman seçmek de bir hak ✨
İstersen önce yazıyla başla. Duygularını bir deftere dök. Sonra bu yazdıklarını seçeceğin uzmana okutmak sana konuşmaktan daha kolay gelebilir. Kontrol sende olursa süreç daha az korkutucu gelir. Sen sağlıkçısın beden için destek almayı normal görüyorsun. Ruh da aynı beden gibi yoruluyor. Tedavi değil bakım gibi düşün 🌱
Şunu hiç unutma: Sen sinirlendiğin için dayak yemedin. Onlar sınır koymayı bilmediği için şiddete sığındı. Bu suç onların. Övgü duyduğunda “abartıyor” diye öğretilmen de seni kontrol etmek içindi. Şu an birinin seni övmesi büyük ihtimalle gerçek. Çünkü sen zorlu bir hayatta kalış öyküsüsün 💫
Kariyer yolunda da bu yaşadıkların seni daha empatik bir sağlıkçı yapacak. İleride hastaların seni “ilk kez gerçekten dinlendim” diyen o insan olarak hatırlayacak. Yalnız değilsin. Yardım almak zayıflık değil kendi tarafına geçmek demek. Kendini sevmeye izin verdikçe mesleğinde de çok güçleneceksin. Vazgeçme lütfen 🌻
Heo psikologa git tedabi ol bagiriyorsun denildi ben divukurken ya d abeni dibdukten sorna
🩺 Canım, sen bağırdığın için değil onlar sınır koymayı bilmediği için şiddet uyguladı. “Psikoloğa git”i ceza gibi kullanmaları çok yaralayıcı, nefretinin sebebi çok anlaşılır 💙
Sakin oldiklqrinda bile bunu dediker gozlerinde bagiridgim icin boyleyim ama gece gunduz diven kendikeri cok duzgun