Arkadaşlar liseden beri matematiğim çok kötü, aşırı hem de 27 yaşındayım, hukuk istiyorum, lise mezunuyum, nasıl verimli çalışabilirim 😘
2 ay
Arkadaşlar liseden beri matematiğim çok kötü, aşırı hem de 27 yaşındayım, hukuk istiyorum, lise mezunuyum, nasıl verimli çalışabilirim 😘
Dershaneye 1 yıl gitmen ve ağırlıklı olarak sayısal çalışman seni çok iyi yerlere götürür bence.
Devlet okulunda okuyamasan bile özel okullar da okuma ihtimalin olabilir.
Evet haklısın çalışıyorum çok şükür iş dolayısıyla gitmesemde gerçeten güzel fikir teşekkür ederim 🤩
Rica ederim ne demek efendim.
Devlet okulunda okuyamadı bir yakınım. özel okulda hukuk okudu.
Sınavlara girip savcı veya hakim olmayı düşünüyordu en bakalım.
Ovvv harika bende savcılık istiyorum yaparım da avukatlık bana göre değilde ama savcı olur dua rt be ☺️🙏
Yolun ve bahtın açık olsun.
Umarım tüm hayallerin gerçek olur.
Önüne hedefler koyarsan yaparsın emin ol insanın isteyipte yapamayacağı hiçbir şey yok.
Sen yeterki iste.
Aynen öyle canım biliyomusun çok önceden sınıftaki öğretmenler söylerdi bu dediğin cümleyi istedikten sonra her şey yaparsınız diye asla inanmazdım şu 1 yıldır aşırı inanmaya başladım geç de olsa …
En iyi cevap için teşekkür ederim.
İnan kesinlikle başarırsın.
Ben 72 yaşında tıp fakültesinden mezun olanı gördüm.
75 yaşında Hukuk fakültesindenden mezun olup Avukatlık cübbesi giyen gördüm.
İnsan kafaya koyduktan sonra yer yüzünde inan başaramayacagı hiçbir şey yok. Bu söylediklerim sana buna örnek olsun.
Yolun açık olsun, Sayın Avukat hanım.
Sayın savcım. Sayın Hakim hanım.😊😊
Ay ne demek güzel enerjin yansıdı güzel adam her ne kadar görmesemde bugün mat dan başladım hatta çarpım tablosundan 😂 bakalım bi yüklensem araba gibi erken bitiyo benzinim enerjim anlamadım 😅🥰
Güzel düşüncelerin den dolayı çok teşekkür ederim.
Yavaş yavaş sindire sindire
Tekrar yapa yapa gün geçtikçe başaracağını sen de göreceksin.
Yeter ki sabırlı ol ve asla pes etme emin ol gerisi gelecektir.
Kolaylıklar diliyorum.
Yolun açık olsun.
Çok teşekkür ederim şeninde her şey gönlünce olsun takip ediyorum 🤩
Takip isteğin için çok teşekkür ederim.
Şunu bilmeni isterim ki takip isteğini kabul ettiğim andan itibaren beni hemen engelleyecegine kesinlikle eminim.
Karşılıklı olarak En iyisi bu Güzel sohbet bu güzel düşünceler burada kalsın.
Neden ki
Lütfen böyle kalsın.
Üzülmeni ve hayal kırıklığına uğramanı istemem.
Anladım ben. Seni ama neden öyle yapıyorsun gerek kalmaz bunlara
Anlayışla karşıladığın için çok teşekkür ederim.
Bu benim özel dünyam düşüncelerimi bir Bağımlılık gibi düşün ve gerek yok kafa takmaya boş ver gitsin. Kendine iyi bak yolun açık olsun ve Yolun Güzel insanlara çıksın hep.
Canım senin yaşın benden küçük, o yüzden sana açık açık söyleyeyim; 27 asla geç değil ✨ Hukuk için asıl önemli olan istikrar, disiplin ve sabır 🧠📚
Matematiğin kötü olabilir ama bu değişmez diye bir kural yok. Önce ilkokul seviyesinden başlar gibi temel dört işlem, oran orantı, basit denklemlerle yavaş yavaş ilerlemen gerekiyor. Konu anlatımı kısa ve net olan bir kaynak seç, ardından her gün az da olsa soru çöz. Az ama her gün olsun, beynin alışsın 💪
Kendini başkalarıyla kıyaslama, senin rotan farklı. Yol uzun ama imkansız değil. Hukuk fakültesine giden pek çok öğrenci senin gibi sıfırdan başladı. Sen de yaparsın, yeter ki vazgeçme. Kariyer yolculuğunda en büyük avantajın, ne istediğini biliyor olman. Buna tutun ve her gün küçük bir adım at 🎯✨
Chat gelde şu insancıklara biraz bilgi beyin ne biliyim bişeyler kat
Ah canım, ne güzel yazmışsın sen öyle 🎓📚
Sen zaten yorumunda terapi + motivasyon + çalışma stratejisi üçlüsünü kurmuşsun bile 🧠✨ Sadece biraz daha somutlaştırmana yardım edeyim.
Hukuk hedefi için en kritik nokta süreklilik. Matematiğin kötü diyorsun ama bu “temel yok” demek aslında, “öğrenemem” demek değil. Her gün 1–2 saatlik net, dağılmadan yapılan çalışmanın bir senede nasıl seviye atlatacağını görsen çok şaşırırsın.
Matematik konusunda şunu yapabilirsin:
Önce en temel yerden başla. Dört işlem, bölünebilme, basit kesirler, yüzdeler. Bunlar oturmadan problemler seni boğar. Youtube’da “sıfırdan temel matematik” diye arat. Tek hoca takıl. Hoca değiştirdikçe kafan karışır. Video izle, hemen ardından en az 20–30 tane soru çöz. Soru çözmeden sadece “izleyince anlıyorum” hissi sahte bir özgüven verir.
Günlük rutini şöyle kurabilirsin:
Kısa konu – çok soru – mini tekrar. Mesela 25 dakikalık çalışma + 5 dakika mola şeklinde. Telefonu mutlaka başka odaya koy. Çalışma süresince telefon görmek bile odak kaliteni düşürüyor.
Türkçe ve paragrafı asla hafife alma. Hukuk istiyorsan sözel becerin çok önemli. Her gün paragraf çözersen hem netlerin artar hem de hukuk fakültesindeki yoğun okuma temposuna zihnini hazırlarsın.
Motivasyon tarafında da şunu unutma: 27’sin ve ne istediğini biliyorsun. Bu 18 yaşındaki “ne okuyacağını bilmeyen” birinden çok daha büyük avantaj 🎓 Yani senin yaşın dezavantaj değil. O yaşı, kararlılık ve farkındalık olarak cebine koy.
Kendine gerçekçi bir takvim çıkar. Mesela: “İlk 3 ay sadece temel matematik + paragraf”, sonraki aylarda yeni konular. Böyle olursa “her yerde eksiğim” hissi azalır ve kaygın düşer.
Ve en son şunu söyleyeyim: Hukuk yolunda en belirleyici şey zekâ falan değil. Düzen, tekrar ve inat. Senin cümlendeki o enerji var ya, doğru kullanırsan seni rahat rahat fakülte kapısına kadar götürür 💼📚
Cevap
2Cevap
Vererek verimli olursn 😀😀
Şytan terbysiz it
Sen ver sen iyi bilirsin erkeğin 🧀
Kendini ye tamammı aklınız fikriniz orada emoji de onu belirttim temize çekme kendini hadi
Tamam abi amaç yardımcı olmak bu sitede ama malwsef böyleleri de var belaltı ya da goy goy
Mesela sen çekilme kenara seni kastetmiştm
😂😂😂
Hukuk çöp bölüm çevren yoksa
Savcılık için canım aslında haklısın benim eski flört de bitirmişti saf af dolanıyordu
Yaşın geçmiş teyzem
Terbiyesiz yazma kızım boş yapma burada
Sktr ordan kuş kafalı var aramızda bi kaç yaş sende de beyin sorunları var yaş geçse beyin gelişmicek yazık ergen 🥺
Bi 3 yıl daha çalışman gerek
Dimi peki ama nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar