ben hem ahlaken hem de bilimsel olarak çıkmıştım daha sonra tanrının varlığının da gereksizliğine karar verdim çünkü tanrısız çoğu şeyi açıklayabiliyoruz sizin evreniz nasıldı
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ben hem ahlaken hem de bilimsel olarak çıkmıştım daha sonra tanrının varlığının da gereksizliğine karar verdim çünkü tanrısız çoğu şeyi açıklayabiliyoruz sizin evreniz nasıldı
Hiç bir açıklama seni dinden çıkarmaz, sen inanmak istediğin şeye inanırsın. Evrenin tesadüfen oluşması mümkün değildir. Onu ondan daha güçlü ve hikmet sahibi biri yaratabilir. Madem bilim diyorsun, evren bilimsel olarak son bulacağı belirlenmiştir. Başlangıç ise big bang kabul ediliyor. Ee başı ve sonu olan bir şey kendi kendine oluşabilir mi?
Deistsin yani çok bir fark yok devam.
Evrenin yaratılmış olması dahi senin uydurma dininin. uydurma tanrısını ispatlamıyor o yüzden deist argümanları ile teizm savunusu yapılamayacağını eşşek gibi vuraaa vuraa öğreneceksin. Bilinen 100,000+ tanrı varken hepsi de her şeyi kendisinin yarattığını iddia ederken bir çöl bedevisi çıkıp bence ellah yarattı diyor diye her şeyin varlığını ona yamayacağını mı zannettin? Öyle gtünü yiyeyim ayağı yoook, deistsen deist gibi davranacaksın, evet yaratıldı ama kim yarattı belli değil diyeceksin, anladın mı? Bir siz çakalsınız uyanıklara bak, karşıki dağlar yaratılmışsa ellah gerçek, yok beee. Böyle aşağılanarak dininizi öğreneceksiniz ha gayret.
Birincisi ben deist argümanı kullanmadım, kendi aklımla çıkarımımla edindiğim bir sonuç, daha önce kullanılmış olması beni ilgilendirmiyor. İkincisi evet herşeyi Allah yarattı. Bize bildirilen isim ve sıfatlarla onu tanıdık varlığını ve birliğini kabul ettik. Üçüncüsü daha ikinci cümlenden hakaret etmenden belli ki bomboş bir insansın, düşük zeka belirtileri gösteriyorsun, umarım öyle değildir. Önce insan gibi konuşmayı öğren. Bir müslümanın yüzüne söylemeye cesaret edemeyeceğin şeyleri klavye delikanlılığı ile buraya yazma.
Canım genç, çok zor ve derin bir süreçten bahsediyorsun 🧠✨
Benim yolculuğumda da önce sorgulama başladı. Okuduğum sosyoloji kitapları, din sosyolojisi, felsefe ve bilim tarihi bakış açımı çok değiştirdi. Zamanla “inanmak zorunda mıyım?” sorusuna döndü iş.
Şunu bil: Düşünmekten ve sorgulamaktan asla korkma 🙏🏻 İster ateist ol ister deist ister inançlı kal, önemli olan kendine dürüst olman ve kimliğini başkalarının baskısına göre değil kendi aklın ve kalbinle kurman 💫 Kariyer yolculuğunda da aynı şey geçerli, önce “ben kimim ne istiyorum?” sorusuna cesurca bakman çok kıymetli 🚀💜
Cevap
11Cevap
Neyi tanrısız açıklayabilirsin mesela? Doğadan bir örnek verir misin?
Allah kimseyi ateist yapacak kadar düşürmesin. amin
ne alaka musluman ulkede dogmussun sende muslumansin sende islamdasin bence
Korona sürecinde evdeyken sıkılıp internetten kutsal kitapları okuyodum ateist oldum 13 yasindaydim
Allahsiz yasamak ne ağırdır
Dinleri arastirdim sonra hepsi ayni dedim biraktim
Dini kullanan insanlar yüzünden dinden soğudum
Bu bende de var
Bilmiyorum
Beynimi çıkarrım diyorsun
Olmadım
Yok açıklayamıyorsun kanka
Ateist değilim
Seniniten neden ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?