Bir Yaradanın olmadığına inanmak, bir his mi bu? anlamaya çalışıyorum sadece… hayat mı daha kolay oluyor içki içip zina yaparken kumar oynarken günah kavramı olmadığı için hiç vicdan azabı hissetmiyor olmak daha mı rahat ettiriyor ateist kişisini? İnanmadığın Allah seni hala beslerken gördürürken duyururken gece uyutup sabah uyandırırken insan nasıl Allah’a inanmaz? Gerçekten merak ediyorum…
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayAteist değil ama agnostik olarak cevaplayayım. Sıradan bir his, herhangi bir şeyin olmaması neden güzel veya çirkin olsun ki zaten, özel bir hissi yok yani. Sabah kendimiz besleniyoruz kimse beslemiyor mesela, gece kendimiz uyuyup kendimiz uyanıyoruz birde. Sen kendi inandığın hayal ürünü tanrının her şeyi yarattığını düşünüyorsun, diğer 4200+ din ve on binlerce mezhep kendi dinlerinin kendi tanrılarının yarattığına inanıyor sonuçta 100.000+ din vsr her kafadan bir ses çıkması normal. Jainist, Şintoist, Animist, Tengrici, Pagan vs de sana bakıp bu ne saçmalıyor ya, benim tanrım bunu yaratmış yemeğini suyunu vermiş bu başka tanrılara inanıyor diyor senden farkları yok yani. O yüzden hep söylemişimdir herkes önce kendi inancını sorgulasın, bir güzel araştırıp başka inançlara laf atacağına herkes kendi kapısının önünü süpürsün, benimki doğru bak bunlar aptaIIar benim araştırmadığım halde bulduğum doğruyu bulamıyorlar kafasına girmek gereksiz egodur.
27 Yorumla- 5 ay
Ben inancımdan memnunum Elhamdülillah ego da yapmıyorum sadece var olana inanmamakta direnmeyi anlamıyorum bunu öğrenmek istiyorum o kadar kimseyi yargılamıyorum…
- 5 ay
Var olduğunu sen düşünüyorsun, bense olmadığından eminim. Şunu ekleyeyim agnostiğim yani bir tanrı olabilme ihtimaline açığım ama o ihtimali olan tanrı seninki değil. Senin okumadığın ama inandığın kitabı ben her Ayetini 6 farklı mealden okudum, yüzkerce çelişkili Ayeti ise 40-50 civarı mealden karşılaştırmalı okudum da konuşuyorum, 5 yaşında çocuğun bile yapmayacağı hataları inandığı tanrı yapmıştır demek bana çok etik gelmiyor, sanki insani hatalar yapabilen eksik hatta beceriksiz bir tanrıya inanıyormuş gibi yüzlerce kusuru inandığı tanrıysa yüklemek gibi. Bir tanrı varsa ve ben inanacaksam sonsuz güçte ve insani hatalar yapmayan kudrette bir tanrı olmalı. Enfal 1. ayette söylediğini Enfal 41. Ayette reddeden bur tanrı olamaz, olsa olsa tanrı benimle konuşuyor diyen normal bir insan olabilir. Kaldı ki Mekkelilerin "El-İlah" putunu Ellah yapıp diğer putları görmezden gelip tanrıları teke düşürmek onu gerçek yapmaz. Puthanede 300 put vardı ama 299 tanesi hatalıymış biri gerçek yaratıcıymış bilememişler ne yapsınlar. İnançtan memnun olunmaz bu arada, sadece inanılır. İnancın günde 50 vakit namaz kılmayı emretseydi zorlanırdın belki memnun olmazdın ama. yine de inanırdın gerçekliğine inansan. Yani memnuniyet anketi yapmıyoruz, sıcakta oruç tutuyorum hiç memnun değilim diyene rastladın mı? Heee dersin ki 50 vakit amma da abarttın heee, ee peygamberin attan küçük eşekten büyük yani katıra binip göğe yükseldiğinde hadisleri oku, Allah 50 vakit namaz emretmiş ama Musa görünce git pazarlık yap düşür demiş. Koskoca hadis yahu sahih hadis, "Miraç Kandili" varsa o hadis sayesinde var ama hadis senin tanrını nasıl tanıtıyor? 24 saatlik bir gün içerisinde 50 kere namaz kılınamayacağını koskoca tanrı bilemiyor, onun yarattığı Musa daha iyisini biliyor. Diğer yarattığı Muhammed ise pazarlık masasına oturup hani ver şu elini onu biraz düş o çok olur der gibi pazarlık yapıyor. Neyse işte uzatmayayım sonra saldırıyor derler, yahu sahih hadisler varken saldırana ihtiyaç yok ki. 🙂
- 5 ay
Yok estağfirullah niye saldırasın ben kitabımızı tabi ki okudum senin tezinin aksine okumadı diyorsun ya ama yalan yok senin gibi senin kadar araştırmadım birde bu Miraç olayı bana da hiç mantıklı gelmiyor koskoca Allah sonsuz merhamet sahibi Allah kullarını hiç düşünmüyor senin saat hesabının yanında bir de bu var herşeyi en ince detayına kadar düşünen yaratıcı bunu akıl edemiyor mu tövbe Yarabbim… bak benim asıl olayım şu ben inanma ihtiyacı hissediyorum ama körü körüne inanmakta istemiyorum son yıllarda biraz sanki yolumu şaşırmışım gibi bir korku içimde bunu çözmeye çalışıyorum gerçekten anlamak ve öğrenmek istiyorum… peki sana birde şunu sorayım çok zor çok kötü amansız bir durum içindesin manevi olarak yardımı kimden istiyorsun peki senin için böyle bir varlık yok yani insan olarak ellerini açıp kimden istiyorsun kime şükrediyorsun ya da en basitinden yemek yedin bugün de doyduk şükürler olsun demezmisiniz? Ya bak ben gerçekten çok zor durumdayım bu konuyla ilgili ve namaz kılan biriyim heee hiç bişey hissetmiyorum o ayrı neyse bilmiyorum işte gerçekten yardıma ihtiyacım var… sizin şu DiamondTemayı da çok izlemişmdir ama mesela senin verdiğin örnekler çok kafa karıştırıcı…
- 5 ay
Diamond tema'da ben gibi agnostik doğrudur fakat dinlerde ortak bir altyapı varken inançsızlıkta ateizm, deizm, agnostisizm ve panteizm gibi akımlsrda bir standart yoktur, biri dinlere düşman olabileceği gibi biri anlayışlı, diğeri hoşgörüsüz olabilir belli bir standart yok, kimi boşluğa düşer kimi tam tersine dört el ile sarılır dünyaya, ben ikincisiyim. Öte alem yoksa, cennet veya cehennem yoksa elimdeki tek gerçek varlık dünyadır, o yüzden nasıl olsa cennette hurilerle takılırım diye düşünmeden dünyada yediğim her yemekten, attığım her adımdan keyif almaya çalışırım. Yemek yiyorsam bu çalışıp kazandığım için, emek verip kazandığımdan kendime şükür ederim ancak. Başım sıkışırsa kendim bir şeyler yapmaya çalışırım, daha fazlası gerekirse arkadaşlara akrabalara söylerim hani gidip hayali kahramanlara ek açmanın bir mantığı yok, bu iyi de değil mantıklı da değil. Issız adada kalırsan sal yapar kurtulmaya çalışırsın, oracıkta bekleyip tanrım beni kurtaracak dersen ölüp gidersin bu kadar basit. Miraç mevzusu basit bir örnekti, ben 300ün üzerinde çelişki saydım. İsa'ya incili indirdik yazıyor inandığın kitapta, tevratı ve incili tasdik ediyoruz yazıyor. İsa incili hiç görmemiş, 30da ortaya çıkıp 32,5 de öldürülüyor ve incili havarileri yazıyor, İsa adlı karakter yaşasıysa bile hayattayken incil adlı bir kitap görmediği gibi indirilmiş bir kitap da değil. Arının ne yediğini nereden çıkardığını bilmiyor, ebabil mevzusu tarihin hiçbir yerinde geçmiyor, helak olduğu iddia edilen 2. Ramses 90larında eceliyle ölüyor ve firavunların sabah ne yediği cıvık mı çıkardığı bile yazarken ne Musa ne Yusuf ortada yok, tek tanrıcı dedikleri Akhenaton güneşe tapıyor, İbrahim ve Nemrut olayında aralarında 100 küsür sene var, 7 uyutlar mevzusu adı sanı belli bir yazar tarafından Hristiyanlıktan birkaç yüzyıl sonra uydurulmuş bir hadise olduğu ortaya çıktı, tuzlu ve tatlı su birbirine karışır vs vs neresinden tutayım bilemedim.
- 5 ay
Kısacası ben ailemden öğrendiğim dini araştırdım, araştırmaya başlarken inanacaksam neye inandığımı, inanmayacaksam hangi sebeplerle inanmayacağımı bilmem gerekir diye düşünerek araştırdım. 10 küsür senedir araştırıyorum ama daha 1 ay dolduğunda kafamda bitmişti zaten, sadece en ince detayına kadar hala araştırmaya devam ediyorum. Kıble, Kabe, Kibele kelimeleri gibi, Petra, Petrus Hacer-ül Esved misal hepsi kara taş demek ve aralarındaki ilişkiyi araştırıyorum, İslamın ilk dönem camiileri neden Petra'ya bakıyor vs vs kimsenin ilgilenmeyeceği ince detayları çözmeye çalışıyorum. Apaçık Arapçadır deniyor ama neden Nebatice, Kıptice, Süryanice, Farsça ve Aramice gibi kelimeler var, hareket nasıl eklendi vs vs araştırmaya hala da devam ediyorum durmuyorum yani hee inanmıyorum bitti demiyorum.
- 5 ay
Anladım kardeşim teşekkür ederim vakit ayırdığın için araştırmaya devam öğrenmenin sonu yok tabiki ama benim beyin yanmak üzere neyse o da benim sorunum hayırlı akşamlar
- 5 ay
Tamamdır rica ederim o zaman hayırlı akşamlar. 👍
En İyi Cevaplar
Dostum soru çok uzun, fakat sadece şunu düşün. İslam dini bize insan olmamızı emrediyor, islam dini sadece namaz kılmaktan ibaret değil.
"Kibirli olma." (Nisa 36 Ayeti)
"İyiliği Başa kakma." (Bakara 264)
"Hak Yeme" Bakara suresi 188)
"Adaletli ol." (Maide suresi 8 ayet
"Güzel konuş" (İsra 53 sure ayet)
"Aklını kullan" (yunus 100)
Ben istediğim kadar namaz kılayım ve umre yapayım biirinin ahını alırsam, kul hakkı yer, yalan söylersem ne fayda?
Ayırıyetten meselâ en başta şunu idrak etmek ve temele bunu oturtmak gerekiyo'
Bir yemek aşçısız olmaz, bir bina mimarsız olmaz, bir elbise terzisiz olmaz, bir resim ressamsız olmaz.
Nasıl ki eve girer sofrada leziz yemekleri görür, bunu kim yaptı deriz, aynı şekilde bunca hayvan bunca insan bunca canlı bunca bitki bunca meyve bunca sebze bunca eşyanın da bir sahibi ve yaratıcısı vardır.
Bu en büyük ateistlerin bile zamanla boyun büktüğü ve Müslüman olduğu bir hakikattir.
Şimdi temele Allah’ı oturttuk.
Gelelim ikinci konuya.
Babanız siz küçükken size para ve kağıt veriyor, kağıda marketten kahvaltı için alınacakları yazıyor, parayı da bu eksiklerin alınması için veriyor.
Ama siz gidip bunun yerine oyuncak alıp eve dönüyorsunuz.
Muhtemelen bu yaptığınız karşısında bir cezaya müstahak olursunuz, çünkü çocuk yaşta bile anlarsınız ki bu para bizlere oyuncak gibi değersiz bir şey için verilmedi ve verilmiş olamaz.
Bir para bile boşuna verilmez iken, dünyayı 2,5 defa dolaşacak uzunlukta damarların birbirine karışmadan yerleştiği bu bedenimiz, dünyadaki bütün kameralardan üstün olan ve paha biçilemez bu gözlerimiz, dünyadaki tüm sistemlerden ve bilgisayarlardan üstün olan aklımız, hafıza kapasitemiz, dünyadaki tüm araçlardan değerli bizi taşıyan bu ayaklarımız, kollarımız, daha yüzlercesi bize market örneğindeki gibi öylesine verilmiş olabilir mi? Parayı bile boşa vermeyen babamız varken, bu bedeni bize Allah boşuna vermiş diyebilmek için, ya akılsız, ya kötü niyetli olmalıyız.
Sana dünyaları verseler karşılığında 2 gözünü vermeyeceğin bu nimetlerin bir maksadı ve amacı vardır. : )
13 Yorumla- 5 ay
Emeğin için Allah razı olsun kardeşim seninle aynı taraftayız Allah kullanalım araştıralım öğrenelim diye vermiş aklı çok haklısın kimi akıl nasıl oluyorda senin bu yazdıklarını veren bir Allah yoktur diye hüküm verebiliyor ben bunu hiç anlayamıyorum
- 5 ay
Aynen dostum Rabbim Hidayet versin ne diyelim
Gizli Üye(18-24)5 ayÖyle bir varlık yok kardeşim ölmeden gerçekleri görüp hayatin asıl penceresinden baktigim için mutluyum. Boşluk hissine gelirsem ilk başta hissettim ama artık sadece var olmanın huzurunu yaşayıp mutlu olmaya odakliyim. Ayrıca dinler yüzünden dünya hakkinda gerçekleri bilmemiz engelleniyor. Buraya geldiysek gerçekleri bilmek hakkimiz. Bize adalet olacak öbür dünyada keyif süreceksiniz denildi ve şükür ettirip köşeye sindirdiler. Taa ki öyle bir sey olmadığını fark edene kadar. Yine de istediğim her şeyi yasayamiyorum bu dünyada malum doğduğum ülke burası. Yine de elimden geleni yapiyorum çünkü bir daha olmayacağım.
112 Yorumla- 5 ay
Peki sen nasıl varoldun? O huzuru sana kim bahşediyor? İstediğini istediğin zaman araştırıp öğrenme hakkına ve şansına sahipsin dinler hele ki bizim dinimiz, Allah için bu dünyada ki tek ve en mükemmel din en çok araştır sor öğren diyen din kesinlikle engel değil
Cevap sahibi5 ayBu arada ben ateist değil agnostigim. Var olmamıza sebep olan bir dış güç olabilir ama asla semavi dinlerde anlatılan gibi bir varlık olamaz. Siz bence her şeye gücü yeten bir varlık düşüncesini yeteri kadar anlamıyorsanız ki kitap göndermiş bizimle iletişime geçmiş olayına inanıyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Kuranın Türkçesini okursan ancak insan gibi basit bir canlilin öyle bir kitap yazacağını anlarsın. Ayrıca evrimin bile bilindiği bu dönemde nasıl buna hala inanıyorsunuz şaşıp kalıyorum
- 5 ay
Ben kimseyi yargılamıyorum haddim değil sadece ateist düşünce nasıldır onu anlamaya çalışıyorum Kuranı da okudum Kuranın insan eliyle yazılmış olamayacağının en büyük delili olarak Rum Suresini tekrardan bir okumanı tavsiye ederim tefsiriyle
Cevap sahibi5 ayKuranda yazan hicbir şey insan elinden çıkmadığına kanıt olamaz ama bunu anlamak için yukarda bir varlık beni izliyor korkusundan kurtulman lazim.
- 5 ay
Rum Suresiiii oku bak… ben o korkudan da çok memnunum
Cevap sahibi5 ayBen kuranin hepsini okudum. O surenin de ne zaman indiği meçhul buna dair cok geniş bir aralık söyleniyor herkes başka bir şey diyor. Savaşi romanın kazanacağı belli olduktan sonra inmediğini veya bu kazanma kısmının kitaba cok sonradan eklenemsigini nereden bileceğiz.
- 5 ay
Haklı olabilirsin araştırmak lazım , Bakara Suresinden de 3 ayetin eksik olduğunu söyleyenler var… neyse sen mesela bunlar yüzünden mi inanmıyorsun? Gerçi sen yok da demiyorsun ama var da demiyorsun öyle değil mi?
Cevap sahibi5 ayBen bu anlatılan gibi bir yaratıcıya inanmıyorum. Varlığımıza sebep olan ne bilemeyiz buna inanıyorum
- 5 ay
Peki ne diyim üzücü ama
Cevap sahibi5 ayBana göre de senin halin üzücü
- 5 ay
Peki son bir soru diyelim ki çok hastasın ya da çok sevdiğin biri çok hasta kendinin veya o insanın iyileşmesi için şifa istemez misin? ya da şifa yı doktordan mı beklersin? Doktorun mu şifa vereceğini umarsın? Sadece merak ediyorum
Cevap sahibi5 ayTedavisi varsa doktordan beklerim tabii ki
5 ayÇok korkunç bir şey bence, düşünsenize korktuğunuz zaman yardım bekleyeceğiniz birisi yok. Ya da kötü bir şey yaşadığınızda kaderimde bu varmış her işte bir hayır vardır diyemiyorsun. O kadar yalnızsın ki bu dünyada. Çok korkunç olurdu eminim
21 Yorumla- 5 ay
Bencede korkunç bir durum ellerini göğe açıp dua edecek aczini paylaşıp isteyebileceğin kimsen yok ya akıl alır gibi değil
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
- Diğer konusunda 29,7b cevap paylaştı.
5 ayAllah herkese iman gücü versin gadası
İnsanlar günahlarına kılıf arıyor başka açıklaması yok
11 Yorumla- 5 ay
Versin gadası Amin
- Diğer konusunda 93,1b cevap paylaştı.
u 5 ayAteistim bende. normal bir şey.
10 Yorumla
5 aymilyonlarca insanım ölüp işkence görürken, şarap dolu galonun keyfini çıkaran insanlar varsa, bu dünyada adalet kavramını sağlayan bir şeye inanmamı beklemeyin lütfen.. bu bir saygısızlık değildi hemen saldırmayın:)
14 Yorumla- 5 ay
Allah hiç bir zaman dememiş ki bu dünya adaletli olacak diye Allah sabrediyor çünkü Allah’ın gerçek adaleti hesap gününde ortaya çıkacak
- 5 ay
Allah'ın bir insan özelliğine sahip olduğunu söyleyemezsin o senin Tanrın.
- 5 ay
Yok hâşâ tabi ki öyle bir söz söylemem söylemedim de Allah hepimizin Allah’ı O ateist deist agnostik demeden hala doyuruyor hala gözetip kolluyor hala hayat veriyor Allah sadece sabrediyor
- 5 ay
hala kişileştiriyorsun tanrını.
5 ayTam tersi hayat inançlı birine göre daha zor geçiyor. Ateistlerin hiç vicdani yük taşıdığını düşünmemek saçma. Sana vicdani yükü sırf din değerleri vermiyor. Aile toplum yaşadığın çevrenin bakışı hatta doğuştan gelen kişiliğin etki eder. Ama sırf alkolden zinadan allah ceza verecek diye kaçınıyorsan kişiliğini bir sorgula bence
11 Yorumla- 5 ay
Ceza verilecek diye değil Allah haram demiş bitti… Domuz etini domuz pisliğini yiyor diyemi yemiyoruz hayır domuz pisliğini yemiyor çok yanlış bilinen bir şey niye yemiyoruz Allah haram kılmış bu kadar. Ateistler bence hiçde vicdan yükü falan taşımıyorlar inanmıyorum ben diyo geçiyo bu kadar
Gizli Üye(30-35)5 ayateistim ve hala bakirim bir tane sabıkam yüz kızartıcı olayım yok. bu düşünceyle allahın olmadıgı kesinleşsse siz acayip şekilde azgınlaşıp her pisliği yiyecek düşünceye sahipsiniz.
13 Yorumla- 5 ay
Yok çok şükür ben öyle bir düşünceye sahip değilim… Allah senin gibi ahlakı düzgün kullarını çok sever… Neden inanmazsın ki?
Cevap sahibi5 ayBir çıkar peşinde değilim açgözlülüğüm yok. Sana deseler ki bir sınav yapacaz kazanırsan 1 milyar dolar alcan ama kaybedersen de 1 milyar dolar sen borca girceksin. Kabul eder miydin bunu. ben etmezdim. ödüle de ihtiyacım yok cezaya da. Sırf bir şey senden güçlü diye o kuralları sevmek zorunda mısın sevmiyorsan ne olacak. Güçsüzleşipte geçse karşıma ilk işim o varlıgı yok etmek olurdu kalpten asla sevmezdim.
- 5 ay
Benim ödülüm hiç birşeyle ölçülemeyecek kadar büyük olacak inşaallah
5 ayMüslüman olmak nasıl bir şey?
Bana yaraticini somut olarak kanitla inandığın dini15 Yorumla- 5 ay
Bu dünyada 8 milyar insanız ve trilyonlarca insan gelmiş geçmiş hiç birimizin parmak izi aynı değil hadi yapsınlar aynı parmak izinden insanlarda görelim al sana kusursuz Yaradan
- 5 ay
Allah insanları kusursuz yarattı yani
Peki o halde neden erkekler sünnet oluyor? Kusursuzsa - 5 ay
Hey Allahım bak sünnet olmanın bir erkek için ne kadar sağlıklı bir durum olduğunu ta islam gelmeden önce Cenab’ı Allah Hz. İbrahim’e emretti
- 5 ay
Hı tamam ne kiziyon
- 5 ay
Yok estağfirullah kızmıyorum ne haddime
5 ayTürkiye'nin yüzde 90 ini müslüman ama kötülük edenlerin günah işleyen, tecavüz hırsızlık zina kaçakçılık her türlü şeyin altında müslümanlar var. Ateistler Allah a inanmıyor belki ama sizin gibi müslümanlardsn daha ahlaklı
11 Yorumla- 5 ay
Peki…
5 aymüslümanlar allaha inanarak o kadar günahı nasıl işleyecek demek ki müslümanlar da aslında ateist insanların büyük çoğunluğu içten içe ateist
312 Yorumla- 5 ay
Allah’a inanan Müslüman bile bile lades der mi? Diyorsa da akıl tutulması yaşıyordur bence
- 5 ay
allaha inanan müslüman nasıl kumar oynuyor mesela cehennem diye birşeyin var olduğunu biliyor demek ki allahı takmıyor inanmıyor
- 5 ay
O zaman o müslümanım demicek kimlik de islam yazmakla Müslüman olunmuyor
- 5 ay
o zaman günah işlemek dinden çıkarır mı diyorsun? o zaman müslüman yok dünyada
- 5 ay
Allaha şirk koşmanın dışında bir de inanıp iman edersen dinden çıkmak yok
- 5 ay
inanmak diyorsun ama allaha inanarak nasıl günah işliyor diyorum bende sana demek ki takmıyor allahı ciddiye almıyor
- 5 ay
Allah Teala ne buyuruyor benim tövbe kapım her zaman açık benim rahmetim gazabını geçmiştir gerçekten pişman olup tekrarlamamak üzere tövbe edip bırakırsan af çok mümkün ama Elhamdülillah müslümanım diyen biri bunu önemsemeden günaha devam ediyorsa bu onun bileceği bir iş hesap çok ağır çünkü
- 5 ay
la ben sana diyorum ki allahı takan yok
- 5 ay
Evet takmayan maalesef çoğalmaya başladı Allah hidayet versin inşaallah
- 5 ay
takmamak inanmamak oluyor işte
- 5 ay
Ne yazık ki oluyor
- 5 ay
eee o zaman müslümanların alayı gerçekte ateist
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aslında hepsi içten içe içini yiyor. Çünkü bu insanın yaradılışında olan bir şey. Fakat çaktırmıyorlar sana.
10 Yorumla
5 ayBunlar günah olmasa yapardınız yani , anlamadım
24 Yorumla- 5 ay
Çok ince bir yerden yakalamışsın yaparmıydım hiç bir fikrim yok ama Allah bunlara haram demiş mi demiş Kuran da sabit mi sabit konu benim için kapanmıştır
- 5 ay
Tamam kapansın da. Neden yaptığını da düşün bence 🤷♀️
- 5 ay
Çok şükür ben yapmıyorum da yapana da Allah hidayet versin
5 ayKendi kendini kandıran insanlar diyorum ya
11 Yorumla- 5 ay
Aynen yazık
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi