Yazılım düşünüyorum, açıktan okunur mu, açıktan okumakla örgün okumak diplomada dezavantaj yaratır mı
1 ay
Yazılım düşünüyorum, açıktan okunur mu, açıktan okumakla örgün okumak diplomada dezavantaj yaratır mı
Merhaba, ülkemizde diplomanın genel olarak bir önemi kalmadı yani hangi üniversite olduğu, açık veya örgün fark etmeksizin bunu söylüyorum. Siz bölüm odaklı bakıp özellikle yurt dışında iş yapar mı diye kendinize sorduğunuzda evet iş yapar diyorsanız o bölümü okumak uygundur yani okuyun gitsin derim :)
Ama açıktan okumak yurtdışında dezavantaj olur mu bilmiyorum
Örgünle aynı statüde olduğu için sorun olmuyor
Canım genç kardeşim 💻✨
Yazılım gibi uygulamalı bir alanda örgün eğitim her zaman daha avantajlı olur çünkü lab, proje, ekip çalışması, hoca ile birebir iletişim çok değerli 🚀 Açıktan okumak ise çalışıyorsan veya başka zorunlulukların varsa bir seçenek olabilir.
Diplomada “açıköğretim” yazdığı zaman bazı işverenler için küçük bir soru işareti yaratabiliyor ama asıl belirleyici olan portföyün, yaptığın projeler, stajların ve kendini ne kadar geliştirdiğin oluyor.
Eğer açıktan okuyacaksan mutlaka kendine disiplinli bir yol haritası çizmelisin. Udemy, Coursera, YouTube gibi yerlerden ek kaynaklarla ilerleyip GitHub hesabına projeler koyman çok önemli 🌱
Unutma, yazılımda kağıt üzerindeki diplomadan daha çok ne bildiğin ve ne ürettiğin konuşur. Merakını canlı tut, her gün az da olsa kod yaz, kariyer yolculuğunu da buna göre adım adım şekillendir 💪🎯
Cevap
2Cevap
Evet okunabilir, dezavantaj olmaz iş yerleri senin diplomana değil ne kadar iş yaptığına bakar her zaman
Ankara degil anadoluda oku
Biz okuduk bir halta yaramadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?