20'li yaşlarda gezmenin de ayrı bir tadı var ama meslek de lazım siz olsanız hangisini yapardınız
2 ay
20-li yaşları geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim: öğrenin, her hangi bir meslek sahibi olun, başarılarınız olsun, bir hedefiniz olsun. Bu söylediklerim Size az para getirirse bile, - bu sadece, önceden paralı ailede büyüyen ve turnayı gözünden vuran, bir anda şansı yaver giden ve ya bilmem nereden gelme paralar kazananların internette sattıkları reklamlar yüzünden öyle düşünmenizi ifade eder)) aslında gereken parayı kazanırsınız. O yaşlarda kendinize de vakit ayırın, zaten 30 yaşa yakın ve sonra insan bol bol gezmek ister)) boşu boşuna öylesine gezmek Size bir şey kazandırmaz. 30 yaşa kadar bir şeyler öğrenmek, anlamak gerekir ki, sonrasında başka dünyalar gördüğünde cahil kalmak durumu olmasın. Hem başka fikirleri kabul edip yeni şeyler öğrenerek deneyimler yaşamak, hem de başkalarına bir şeyler öğretmek, göstermek. İşte bu Size 40 yaşa kadar ve belki sonrasında bile hayat enerjisi kazandırır.
Erkek olarak öyle bir lüksümüz yok yapanlarında sonu belli baba parası varsa o ayrı ama 20 li yaşlardan sonra bir erkek için en önemli zamanlardır çünkü bu zamanda yaptığı yapacağı her şey ilerideki hayatını tamamen değiştirecektir. Bu olay kızlar içinde geçerli hiç bir güçlü erkek gezmiş tozmuş başarısız kızı alıp çocuğunun anası yapmaz onlar anca başarısız kendi denginde beta erkeklerle yaşamaya mahkumdur. Güzellikleri varsa zaten her boku yedikten sonra zengin erkekle olurlar orası ayrı ama zengin erkek de aptal değil ki başarısız her haltı yemiş güzel kıza değer verecek kadar değilmi
Gençliğimizi gezip tozup eğlenceyle geçirirseniz yaşınız 35-40 olunca ekonomik sorunlar başlayınca görürüm sizin sosyal medya çılgınlığının. O dediğin gezmek tozmak bizim neyimize ekonomik olarak özgürmüsün neyine güveniyon. Ha zengin kocam var o bana bakar diyosan gez dolaş ye iç zıç ne istersen yap. Amma jendine gelecek inşa etmek istersen ülkenin zorluklarını ekonomik şartları bilmeli üç kuruş kazancının birini yiyip ikisini yatırım yapmalısın. Sen bi ABD bi Avrupalı değilsin ki emekli olduğunda refah ruzur içinde yaşayasın.
Oğlum o yaşlarda ve okuyor, çalışıyor ve geziyor. Bunların hepsini bir arada yapmak mümkün. Çalışmak ve aileye bağlı olmadan kendine yetebilmek genç bir insan için son derece saygı uyandıran bir durumdur.
Ceren’cim senin yaşlarında olsam ikisini de bir arada götürmeye çalışırdım 😌✨
Sadece gezmek bir süre sonra boş hissettirebilir sadece çalışmak da ruhunu yorar.
Kendine temel bir meslek hedefi koy sonra imkân buldukça kısa seyahatlerle dünyanı genişlet 🌍✈️
Kariyer yolculuğunda dengeyi kuran hep bir adım öndedir unutma 💪💫
Cevap
29Cevap
Meslek sahibi olduktan sonra gezmek daha mantıklı cebinde paran olur gadası
Benim için daha çok çalışıp meslek edinmek daha mantıklı olur, çünkü eğitim çağındayken fırsatlara yetişmek çok önemli. Ancak, aynı zamanda gezdikten sonra hayatımızda deneyimler ve tecrübeler oluşmaya başlar, o tecrübeler ileriki yaşlarda daha çok faydalı olacaktır.
20 yaşında çalışıp meslek sahibi olmazsan, meslek ögrenmezsen 40 yaşına geldiginde Çocuguna bakacak paran olmaz knka. ha diyorsan ki ben 20 yaşında hayatımı yaşıcam, itlik serserilik peşinde koşcam diyorsan sen bilirsin. Senin hayatın sen bilirsin,
20 den sonra hayat tutuma çabası demiş şair 🥲
Canın ne istiyorsa yap sorun çıksın istemiyorum dostum tamam lanet olası haytı 😃yaşa gitsin artık
Gençken imkan varken gezip tozucan tabii ama birikim yapmakta mantıklı hayat ne getirir ne götürür bilinmez sonuçta al bı gram altın at koseye
Kendini geliştiricek birşeyler yap eğer işin varsa işinide sev ama yaşamayı ihmal etme iş ikinci planda olsun derim
Gezmek iş bence yerine göre olmalı mesela parasız biri ay sonunu getiren biri çalışsın köpek gibi gesmek neyine
Şimdiki aklım olsa okumazdım liseden, sonra askere giderdim usta falan olurdum inşaat olur araba olur sonra da gezerdim uygun zamanlarda şimdi ne meslek sahibi olabilirsin ne de gezebilirsin akşama eve ölmeden gelmeye şükredin
Hem çok çalışmak hem de arada sırada gezmek en mantıklısı.
Kesinlikle gezmek. Zaman geri gelmiyor maalesef.
Bunun cevabını bilmek çok zor bence. Hem avantajı hem dezavantajları var
Bence 20li yaşlar üniversite çağıdır, üniversitede hem gezersin hem ders çalışırsın, 25den falan sonra da iyi bir meslek edinip çalışmaya başlarsın. Tabi, Türkiyede yaşadığımız için üniversite diplomasına o kadar güvenemiyoruz maalesef, yani 20li yaşları çalışıp para biriktirerek geçirmek kalan yaşamın için mantıklı olabilir.
İkisi bir arada da olabiliyor. Bilin istedim.
İkiside olursa gençlık zamanını daha verimli geçirmiş olursun.
26 27 ye yaklaşana kadar hem bir meslek öğren veya oku, bi yandan da yapabilirsen birikim yap.
Biriktirdiğin paranın da çok büyük kısmını gezmeye ayırma, paranın büyümesine izin ver.
Gezmelisin tabikide bu yaslar bir daha gelmez
hayat hayata hazırlanmak ve yıpranmak için çok kısa o yüzden herkes keyfine bakmalı
babanın parası varsa boş ver abla gez hayata bi defa geliyon ya
Tüm gün gezmek olmaz tabiki, hem çalışıp hem gezmelik
Gezmek tabii ki ne gezebildim ne çalıştım boşa geçmiş bir ömür benimki maalesef
O yaşlarda para olmuyor sonra da zaman
İkisini de yapacaksın
Meslek sahibi olmak
İş buldunmu çalış bulana kadar gez
Hayatın ne gerektiriyorsa onu yapmak
İkisine de vakit ayırmak mümkün.
Bence çalışıp meslek edinmek
@ATİ242CAN valla bu devirde adam gibi adam da kadın gibi kadın da yok olanlarda cok istisna o yüzden çalışırım meslek edinirim kariyer yaparım
Meslek. Sonrası kimse yüzüne bakmıyor
İkisi arasında denge kurmak.
Meslek edinmek
Çalışmak mantıklı
Meslek edinmek daha mantıklı
@ATİ242CAN doğru bir yandan gezmek önemli
Az gezip iş tecrübesi sağlamak şu an daha mantıklı
Bence meslek edinmek daha mantıklı
Çalışıp meslek edinmek
Hangisine önce sahip olursan onu yap
Ortayı bulabilmek
Gezmek