Üniversitede arkadaşımın iftirasına uğradım, herkes bana döndü, bu süreci nasıl atlatırım?

Merhabalar,
Bir konuyla ilgili çok üzgünüm. Üni öğrencisiyim ve arkadaşım tarafından iftiraya uğradım. Ortak arkadaşlarımız var, hepsini bana karşı doldurmayı başardı. Hepsi bana mesafeli. O kadar üzgünüm ki ne yemek yiyebiliyorum ne de düzgün uyku uyuyabiliyorum. Derdimi kime anlatayım bilmiyorum. Sessiz içine kapanık biriyim de.
Sevgilisi "güzelliğini herkes görsün yoksa günah işlersin" deyip espri yapmıştı. Kız da o günden sonra bana karşı böyle düşmanlaştı, arkamdan attığı iftiraların haddi hesabı yok. İşin kötü yanı hepsiyle aynı bölümdeyim. Üniyi bırakmayı düşündüm ama onlar için değmez. Beni, kişiliğimi, yapımı tanıyorlar. Nasıl ona inanıyorlar aklım almıyor. Bu süreci nasıl daha kolay atlatabilirim? Siz hiç iftiraya uğradınız mı
Güncellemeler
2 ay
Sizce kendimi onlara açıklamalı mıyım yoksa herşeyi kabullenip yolumdan devam mı etmeliyim
Üniversitede arkadaşımın iftirasına uğradım, herkes bana döndü, bu süreci nasıl atlatırım?