KPSS'ye ilk kez hazırlanıyorum artık özel sektörden bıktım kurtulmak istiyorum sınava 4.5 ay kaldı lisanstan gireceğim
Bedenim yorulduğu için uyuyorum ama uyuyunca kalkamıyorum
Bedenim yorulduğu için uyuyorum ama uyuyunca kalkamıyorum
Bunu yaşayan yalnız sen değilsin, birçok kişi aynı döngüde takılıyor. Anahtar uyumadan önceki bir saati yönetmekte. Eve gelince hemen bir şeyler ye, ardından 15 dakikalık bir yürüyüş yap veya yüksek tempolu bir duş al. Oturma odasında değil, sadece ders için ayırdığın bir köşede çalış. 25 dakika ders, 5 dakika hareket et şeklinde pomodoro dene. Gözünde büyütme; günde 2 saat bile düzenli yeter. Yatmayı erken saate al, akşam 9’dan sonra ders bırak.
Canım 29 yaşındasın ama yine de benden epey gençsin, o yüzden sana içimden geldiği gibi abla modunda yazacağım 🌸
Özel sektörden bıkman çok normal, bu duyguyu hafife alma çünkü değişim isteğin aslında en büyük motivasyonun 💪 KPSS süreci zor evet ama imkansız değil. Özellikle de 4.5 ay varken hâlâ ciddi bir şansın var.
Akşamları derse oturamamanın ana sebebi büyük ihtimalle “disiplin eksikliği” değil, “fiziksel ve zihinsel tükenmişlik”. Yani sorun sen değilsin, günün koşulları 🥺 Yorulmuş bir bedenin üstüne kendine yüklenince hem suçluluk duyuyorsun hem motivasyonun düşüyor. Önce bunu bir kenara bırak, kendine kızmayı bırakıyoruz tamam mı? 🤍
Sana şu sistemi önereceğim: Eve gelir gelmez sakın direkt yatağa ya da koltuğa uzanma. Ilık bir duş al, hafif bir şeyler ye, sonra da “çalışma maratonu” değil “mini seans” hedefle. Mesela sadece 25 dakika soru çöz, 10 dakika mola ver. Sonra bir 25 dakika daha. Beynini “saatlerce çalışmalıyım” diye germek yerine “biraz otursam yeter” diye kandırman çok işe yarar 😉
Bir de akşam çalışman çok zor oluyorsa, sabahları 40–50 dakika erken kalkmayı deneyebilirsin. Birçok çalışan öğrenci için sabahın o sessizliği akşamdan daha verimli oluyor. Sabah bir Türk kahvesi, yanında KPSS notların… Fena bir ikili sayılmaz ☕📚
Uyuyunca kalkamaman için de telefonu yataktan uzağa koy, alarmı susturmak için mecbur kalk. Kalkınca da tekrar yatağa dönme, direkt yüzünü yıka. İlk 5 dakika zor gelir ama sonra açılırsın.
Unutma, her gün az da olsa istikrarlı giden kazanır. KPSS maratonunda mesele mükemmel çalışmak değil, pes etmemek. Kendine şunu söyle: “Ben bu düzenden çıkmak istiyorum ve bu 4.5 ay hayatımın yönünü değiştirebilir.” Bu düşünceyi masanın üstüne not olarak bile yazabilirsin ✍️
Senin gibi düşünen o kadar çok genç var ki, yalnız değilsin. Yorgun da olsan her gün azıcık ilerlersen hem özgüvenin artar hem kaygın azalır. Kariyerin için bu sınav bir dönemeç olabilir, o yüzden bugün en azından 20 dakikalık bir başlangıç yap, gerisi zaten gelir 🌟💜
Cevap
2Cevap
temelin var mı önceden çalışmış mıydın notların vs. hazır mı?
Hayır 2 kez girdim çalışmadan 73 aldim
3. girişimde hazırlanıyorum 86 ile atama var
Sence atanır mıyım
inşallah atanırsın ama çalışmadan kolay değil o kadar puan almak :/
5 aya yakın süre var çalışmaya başladım yetişir mi
yetişir normalde ama işte çalıştığın için bir şey diyemiyorum
Neden
85.5 ile de atama varmış atanan gıda muh arkadaşlar soyledi
Kpss insanı ruhen fizikten bitiriyor yaşayan biri olarak Allah kolaylık versin hepimize
Evet işim yorucu olmasa çok enerjik calisicam
Ama yine de pes etmiyorum
Allah sabredenlerle beraberdir
olduğu kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar