Ne istediğini netleştirerek başla. Ne uğruna çalıştığını bil ki her sabah zıpkın gibi ayakta olacak amacın olsun. Sonrası hayallerin için çalışmak oluyor ki, zaten o zaman düzenli çalışmak kısmı angarya olmaktan çıkacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Kişiye göre değişebilir ama bol pratiğin faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca konuları mantığına oturtması onun için oldukça faydalı olur bu onun daha iyi anlamını sağlar. Yuzeysellikten kurtarır. Zaten mantığa da oturunca çok ezber yapmasına da gerek kalmaz
00 Yorumla
- +1 yıl
Sayısal ise hayatın sayısal olmalı sadece testlere adayarak olmuyor. Günlük yaşamın problem çözme olmalı mesela filmlerde görüyoruz bazı olayların olasılığı ya da durumunu hesaplıyorlar bunun gibi.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Şimdi hic haftalik plan falan yap demeyeceğim bende öyle çalışamıyorum haftalık değilde günlük olarak yani şöyle o gün en fazla 200 mu çözeceğim hedefime yazıyorum eğer yaparsam kendime bir ödü veriyorum mesela bilgisayarı almak gibi yapamazsam da aynı şekilde ceza gibi
00 Yorumla- +1 yıl
İlk önce ne istediğinizi bilmelisiniz. Sonra o istediğiniz bölüm kaç puanla alıyor ona bakıp ona göre çalışma programı oluşturabilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Ya hedeflerin için mücadele ediceksin ya da arkadaşların için hangisi sen seç
00 Yorumla - +1 yıl
Anca disipline uyarsan istememene rağmen yapmaya başlayıp buna alışırsan olur
00 Yorumla - +1 yıl
Test çözerek bol bol ders notu hazırla diycem ya sayısalda önemli olan test çözmek
00 Yorumla bende açıktayım ve kendimi hiç sayısal öğrencisi gibi göremiyorum düşünmwktwn artık kafayı yiycem
00 YorumlaDüzenli çalışmak yöntem meselesi değil istikrar meselesi. İstikrarlı olup hedefine dikkat kesilmen lazım. Bide elaleme çok kulak asma
00 Yorumla- +1 yıl
Kendine çalışma arkadaşı bulmalısın ben hep bir arkadaşla çalıştım ben düşünce o destekleri beni o düşünce ben ama seçeceğin kişiyi iyi seçmen lazım
00 Yorumla - +1 yıl
İnternette study with me videoları var 3 saatlik falan onu aç sonuna kadar sabret. bu şekilde düzenli çalışabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Konu anlatımı ders tekrarları ve test çözeceğin bir ders çalışma planı yaparsan senin için faydalı olur
00 Yorumla Biz ne dersek boş. Senin içinde varsa çalışmak ya da sorumluluk alabileceksen yaparsın
00 Yorumla- +1 yıl
Az çalış öz çalış kendini şartlandırma hedefe ulaşmak için soru çözme sadece çözersin aklına girmez
00 Yorumla - +1 yıl
Pomodoro tekniğini önerebilirim
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 454 cevap paylaştı. Her şeyden kısacaksin başka yolu yok
00 Yorumlaboş ver çalışma değmez
00 YorumlaSosyal medyadan uzak dur
00 YorumlaTelefonu elinden bırakarak başlayabilirsin
00 YorumlaO sosyal medyaları sileceksin. yoksa zor
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sosyal medya kullanmam ksye de ayds yılds bir girerim
- +1 yıl
Açıktan normale geçerek
00 Yorumla - +1 yıl
Hepsi zaman kaybı boş ver
00 Yorumla - +1 yıl
Valla zor
00 Yorumla İçinde olması lazım bence
00 Yorumla- +1 yıl
kendini odaya kapat :)
00 Yorumla Plan yap araştır
00 YorumlaTest çözerek
00 Yorumla- +1 yıl
bol test çöz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Hocam merhaba soru sorabilirmiyim
@QWertiq Merhaba tabi sorabilirsiniz
Hocam ben ilk okul olsun ortaokul olsun çok duşundugumden dolayı derslerde sürekli duşuk alıyordum çabalasam dahi böyleydi ardından hocalar beni bu yüzden ortaokul hocarı beni meslek lisesine yönlendirdiler liseye geçmeden önce meslek lisesi hakkında da pek bir bilgim yoktu bu arada neyse bu sene son sınıfım bu durumdan kurtulmak istedim araştirdim IQ testim yüksek olduğunu ögrendimi bununla ilişkili olduğunu duşunuyirum çünki biri bir dersi yavaş ve sürekli tekrarladığı zaman sürekli hayal dünyasina daldigimi fark ettim aynı şekilde konu hızlı anlatilirsa daha iyi anliyorum şuna da meslek lisesi olduğumdan dolayı ders işlenmiyor ve ayt konularinda hiç bir bilgiye sahip değilim msü girmek istiyorum yaş sınırı 20 zaman benim için çok önemli göz ameliyatı Olcan bunun için sınava bu sene giremem ve sadece bir hakkım var ders konularını bilmediğimden çalişamiyorum disiplin 0 nasıl bir yol izlemeliyim
@QWertiq Merhaba detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Doğru anladıysam bu yıl değilde bir sonraki MSÜ sınavına gireceksiniz. Verdiğiniz bilgilerle sadece size genel bilgiler verebilirim. Diger sınav içinde 1 yıldan fazla süreniz var. Öncelikle isterseniz MSÜ ve AYT sınavını başarabilirsiniz
buna inanarak surece başlayabilirsiniz.
Çalışmıyorum disipline olamıyorum yerine nasil yaparım, nasil yaparsam daha kolay öğrenebilirime odaklanmak daha hızlı ilerletiyor olacak sizi. Bunun sebeplerini
bulup ve dönüstürdükten sonra en kolay kısmı sinav kazanmak olacaktır.
En azından ben öğrencilerimle bu şekilde ilerliyor ve başarıyoruz 🙂Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu konuda destek alarak ilerlemeniz
bu sureci kolaylaştırır. Size daha detaylı bilgi vermemi isterseniz
instegram hesabımda ki telefonundan bana ulaşabilirsiniz Motive olamıyorumla ilgili bir yazım var görüşler kismında oradan da genel bilgiye ulaşabilirsiniz. Size daha detaylı bilgi verebilmem için
sizi daha iyi tanıyor olmam gerekir. Her birey özeldir ve sadece kişiye özel ilerleyince dönüşüm başlar