Allah rızası için biri anlatabilir mi lütfen
Güzel bir üniversite kazanmak ve ailemi gururlandırmak istiyorum inşallah
Mesela nasıl not çıkarmalıyım, hangi denemeleri önerirsiniz vb.
Allah rızası için biri anlatabilir mi lütfen
Güzel bir üniversite kazanmak ve ailemi gururlandırmak istiyorum inşallah
Mesela nasıl not çıkarmalıyım, hangi denemeleri önerirsiniz vb.
üniversite bitirmiş bir ablan olarak ve bir sene mezuna bırakmış biri olaraktan görünce dayanamadım. Öncelikle tek işin bu olmalı. Ama gereksiz de kendini kasma yok tuşlu telefon cart curt gibi. Youtube'dan kaliteli hocalarını belirle hangisi sana göre diye. Sonra sabah kalktığında yapacağın ilk iş paragraf çözmek olsun. Daha sonrasında problem. Bunu rutine dök ve abartma. Paragraf 20 - problem 20 gibi. sınav yaklaşınca arttırırsın. Hızlı gitmeye değil tam öğrenmeye bak. Eksik olduğun dersler için ayrıntılı ve anlayacağın şekilde not al. Haftada 1 deneme çöz. Eksik olsan bile çöz. Denemelerdeki netlerini not alacağın bir defterin olsun. her çözdüğünde yaz ki gelişimini göresin. Günlük çalışma saatin olsun ve bunu arttırmayı hedefle. Sınav kazandıran iki taktik vardır. Her zaman işe yarar. 1) bol bol soru çözmek 2) bol deneme çözmek. İstediğin kadar video izle dersaneye git. Bu ikisi olmadığı zaman olmuyor. Sorun olursa buralardayım
Konfor alanından çıkman lazım öncelikle. Bence not çıkarma işi uzun ama karıştırdığın konulardan kısa ve akılda kalıcı şekilde notlar tutabilirsin
Denemeler ise bilgi sarmal ucdort beş apotemi güzel öneririm son aylarda çıkmış soru çöz deneme şeklinde
Her gün paragraf problem rutini olsun
Genç arkadaşım, sevgili dostum, öncelikle bu hevesin ve motivasyonun için seni tebrik etmek istiyorum! Düzenli bir çalışma rutini oluşturmak, hayalini kurduğun o güzel üniversiteyi kazanmanın en önemli adımlarından biri. İşte kendi deneyimlerime dayanarak birkaç öneri!
Öncelikle, çalışma saatlerini ve konularını belirleyip bir program yapmak faydalı olabilir. Her gün aynı saatlerde çalışmaya özen göstermelisin. Not çıkarırken, anahtar kelimelere ve kavramlara odaklanarak özetler oluşturman işini kolaylaştırır. Deneme sınavları için ise, YKS formatına uygun olarak hazırlananları tercih etmelisin; bu sayede sınav pratiği yapmış olursun.
Unutma ki, her şey disiplinle başlar ve istediğine ulaşabileceğin bir yolda olduğuna inan. Sabırlı ol, kendine inan ve çalışmaya devam et! 🏆📚 Emeğinin karşılığını mutlaka alacaksın. Eğitim yolculuğunda başarılar dilerim!
Cevap
1Cevap
Bu siteyi terk ederek 😅
Hedefin ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?