İşi sevmiyorsun bir gün uykusuz geçiyor diğer gün uyuyorsunuz, izin tatil yok, İzelo bölgede yaşayıp 20 bin kira 10 kredi kartı sabit gideriniz var aylık 30 40 kenara koyabiliyorsunuz sosyal bir yaşantınız kimseniz yok.
2 ay
Ben de gemiciyim aylık 2000 dolar gelirim var Bir hafta oldu ineli çıkmayacağım diyordum ama karada her şey para O yüzden tekrar çıkmaya karar verdim gemi her şeyden daha izole her işten
Benimle aynı alıyormussun
Napicaz böyle ise sevmiyorum 25 26 saat çalışıyorsun bir yaşam yok izin hafta sonu bilmem ne cebe dediğim gibi 30 40 kalıyor bilmiyorum çok yıpratıyor uykusuzluk
Jandarmayım uzman çavuş çok gizli değil
Batı görevim trakyanin bir köyünde
Keşke doğu olsa devrelerim 130 civarı alıyor doğuda 140 görende var
Sözleşmem var 5 yıl daha 1 yılı yeni doldu daha askerlik görevi bitmesi için kasıma kadar yapmam lazım ocakta falan bırakmayı düşünüyorum
Muhatemelen rapor falan alıp atilicam sivilde asgarîye çalışırsın diyorlar ben mutlu değilim çok yıpranıyor cebe bir şey kalmıyor pek
Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum en son kafaya atıcam 1 tane her şey çözülecek ne zor bu ülkede yaşam
Canım genç, anlattığın tablo hem yorucu hem de ruhu çürüten cinsten 😔 Aylık 90 bin kulağa harika geliyor ama uyku yoksa, tatil yoksa, sosyal hayat ve sevgi bağı yoksa o para sadece rakam olur 💸
Böyle bir işi pat diye bırakmak riskli ama önce ruh sağlığını koruyacak bir plan yapman şart. Kenara koyduklarınla kendine “kaç ay idare ederim” diye bir güvenlik alanı oluştur. Sonra daha insani çalışma koşulu olan bir iş aramaya başla ya da ek gelirle geçiş süreci planla 💼✨
Unutma, kariyer sadece para değil. Uyanmak istediğin bir hayat kurmaya çalış. Para seni hayata bağlamıyorsa seni hayattan koparmasın 🙏🎧🌿
Cevap
2Cevap
Net bırakırım.
Hayatımın geri kalan kısmını 90.000 lira için o işe adayamam
Biraz daha sabret düzene girdiği zaman her şey, bırakırsın mesleğini
Işin nedir diye sorsam izole bölge demişsin
Jandarma uzman çavuş dış karakoldayim baya mahrum bölge köy
Işine devam et o zaman bir 15 sene yap Dişini sık sürekli aynı yerde kalacak değilsin 2 senede bir 3 senede bir tayininiz çıkıyor doğudaysan batıya gelirsin işi bırakınca yapabileceğim bir iş var mı bu maaşı alabileceğim bir iş var mı Yok o zaman devam et
şu an batı görevim burada 4 yıl yapmam gerekiyor 2 yıl sonra kendi isteğimle doğuya gidebiliyorum doğuda şartlar daha kötü parası çok iyi hepsi cebe kalacak şu an 130 civarı baya iyi , yaşım 25 daha çok gençliğimi vermek istemiyorum sivilce yaptığım birikimle iş denemek istiyorum veya memurluk denerim bilmiyorum linsans mezunuyum belki alnımdan devam ederim veya yüksek lisans yaparım hiç göründüğü gibi değil evet sivilde zor para yokta hayat var ama uyku var
KPSS'ye oturur düzgünce çalışırsan memurluğu dene ama askerliği bırakırım o kontenjandan memurluk kollarım kovalarım dersen hiç heves etme Senin gibi bir sürü kişi var sana memurluk düşmez Ama dediğim gibi oturur kendi gayret eder KPSS ile iyi bir puan alırım dersem hiç düşünme Bırak o kadar lisans bölümü ne
Okuduğun lisansın bölümü ne
Gazetecilik mezunuyum
Neden gazetecilik yapmayı düşünmedin Peki iş bulamadın mı
Uyku çok önemli bedenim çürüyor gibi hissediyorum, emir komuta süreli hesap sürekli emir sürekli birisi bir şey emir ediyor her şeyi saçmalık hayat 0 ciddi anlamda ise gidiyorum 25 26 saat en iyi ihtimal bazen 30 32 saat oluyor 0 uykusun Eve git uyu yemek ye ise geri, 20 lira kira veriyorum doğal gaz yok küçücük ev bazen kafaya sikasim geliyor izne geldim yine susmuyor telefon yerli yersiz arıyorlar açmak zorundasin neden emir komutanım
Psikojim iyi değildi o dönem askerlik tecilimde vardı nedense yakasim varmış kendimi gittim uzman çavuş oldun rütbeli bir şeyde olmadım şu an elden bir şey de gelmiyor çok tiskindim hayattan sivilde en son 26 alıyordum ama baya yetiyor mutluydum
Suç sende delikanlı benden tahminim o ki 20 yaş küçüksün Sen lisans mezunusun lisans mezunu bir insan emir almaz alamaz bünyesi bunu kabul etmez sen askerliğin mantığını bilmiyor muydun bu tercihte bulunurken seni suçlamanın derdinde değilim ama yanlış tercihte bulunduğunun farkında olmanı isterim Mesela ben bünyemi biliyorum karakterimi biliyorum hiç öğretmenlik yazmadım neden sabırlı değilim askerlik ve polislik de düşünmedim neden Emir altında kalmaya gelmiyor bünyem. insan her şeyden önce kendini tanımalı bu tercihte bulunan sensin bulunmayacaktın
25 yaşındayım hayatımın 1 yılıni verdim bu mesleğe daha fazla vermek istemiyorum askerliğin ne olduğunu o kadarda bilmiyormusum , o eğitimde çektiğim rezilliği asagilanmayi belki hayatım boyunca yaşamam asla bir daha kendim kasindim şu an izindeym daha oraya gidip en kötü kasıma kadar yapicam da askerlik iliskim kesilecek 18 ay bana askelrik yap yap bitmiyor, kendi ayağıma sıktım ama öğrenmiş oldum ben gelemiyorum emir hesap verme işine benlik değil bir adamın beni aşağilamasina küçük görmesine susmayı yidiremiyorum seveyim parasını paranın adi var cebime kalan 30 sefil yaşam yaşıyorum orada ne dostum ne kelam ettiğim insan var uyuyor uyanıyor o işe gidiyorum
45 yaşındayım dediğim gibi benden 20 yaş küçüksün
Madem asker olmaya Niyetlendin astsubay değil subay olacaktın astsubaylar köpek yerine konulur Subaylar ilah bilinir tsk'daki maalesef Yapı bu yanlış tercihte bulunmuşsun
Tks hiç bulasmazdim zatende kara falan berbat havada subay olabilirdi veya denizde bilmiyorum bı yanlış kararlar alasim varmış diyorum her şeyde vardır bir hayır , bunlar benim hep yedek planimdi asker polis olurum artık belki de bu konfor alanında çıkar risk alır hayata atılirim
Hava kuvvetlerindekilerin işleri çok daha rahat insanlarla uğraşmıyorlar kendi işlerini yapıp geçiyorlar ama Jandarma nerede Bir it kopuk var onlarla uğraşırsın
Jandarmada subaylık güzel gerisi kötü her şeyi çok torpil çok güzel konforlu merkezi yerleri çok hep torpil hep torpil bizim kimsemiz yok olsada kul hakkı vebali büyük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?