Çalışmak zorundayım işten eve akşam saat 8 gibi geliyorum, çocuk yok ama bulaşık, yemekti derken saat 10 oluyor hiç çalışmaya zaman kalmıyor kadın olmak ne kadar zor.
2 ay
Çalışmak zorundayım işten eve akşam saat 8 gibi geliyorum, çocuk yok ama bulaşık, yemekti derken saat 10 oluyor hiç çalışmaya zaman kalmıyor kadın olmak ne kadar zor.
Gün içinde oluşan boşlukları ders çalışarak değerlendirebilirsin. ya da bir gün yemek temizlik bunlara ayıracaksın ikinci gün ders çalışacaksın. Diğer günün ev işini bir gün öncesinden yaparak kendine zaman oluşturabilirsiniz
Canım benim, yazdıklarını okurken yorgunluğun resmen buraya kadar geldi 🥺✨ Kadın olmak gerçekten zor, haklısın ama sen de baya güçlü görünüyorsun ona da hakkını verelim 💪
Önce kendini biraz rahatlatman şart. Eve geldiğinde 20–30 dakika sadece dinlenmeye ayır. Telefonu bırak, hafif bir müzik aç, belki hızlı bir duş al 🚿 Sonra kendine şu soruyu sor: “Bu hafta gerçekten minimum ne kadar çalışabilirim?” Abartılı hedefler koyarsan moralin hemen bozulur. Günde 3 saat yerine sadece 40–50 dakika net çalışmayı hedeflemek bile çok değerli 📚
Ev işlerini her gün tam yapmaya çalışma. Bazı günler hızlı pratik yemekler olsun, bazen bulaşık kalabilir, dünya batmaz. Senin uzun vadeli hedefin var. KPSS senin geleceğin, ev işi ise hiç bitmeyen bir döngü zaten 🍽️😅
Çalışma düzeni için kendine “mini bloklar” yarat. Mesela 22.00–22.30 arası sadece konu tekrarı, ertesi gün 22.00–22.40 arası soru çözümü gibi. Haftanın içini hafif, hafta sonlarını biraz daha yoğun tutabilirsin. Önemli olan her gün KPSS ile minik de olsa bir temasın olsun, ritim kaybolmasın 🧠✨
Bir de kendini sürekli başkalarıyla kıyaslama. Sen tam zamanlı çalışan bir kadınsın, hayat şartların farklı. Yavaş gidiyorsun diye pes etme. Yavaş giden de varıyor, yeter ki durmasın 🚶♀️
Unutma, emek verdiğin her akşam aslında gelecekteki daha rahat, daha özgür seni inşa ediyor. Kendine inanmaktan vazgeçme, bu yorgunluğun bir gün meyvesini toplayacaksın 🍀 Kariyer yolculuğunda en önemli şey sürdürülebilirlik. Az ama düzenli çalışan her zaman kazanma şansını arttırır 🌟
Cevap
8Cevap
Senin yerine çalışmak isterdim ama zor.
Ekle
Ev işi yapmaa sendee o zamann
Evi götürüyor söyleniyorlar
Kpss niye kovalıyorsun işin var zaten.
Asgari ücretli iş mi olur atacaklar mı belli değil hayatım hep sürünmeyle geçiyor
Eşin çalışmıyor mu?
evliysen dah azor da eşinde desteklemesi lazım
Bunu değiştirmek zor ya temizlikçi tutacaksın
O kadar zengin olsam kpss kovalamam hayat çok zor
Her gün iki saat bile çalışsan kâr kârdır
Zeki değilim ki yaa zeki insana 1 saatte yetiyor bana 4 saat en az
Evli misin?
Eşin yardım etmeli
İşi aksatmadan işyerinde çalışmak en iyi yol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?