Sıfırdan başlayacağım hiç temelim yok her gün verimli düzenli disiplinli çalışacağım
2 ay
Bir senede kazanabilirsin tabii burada 8-9 saat çalışmaktan ziyade her gün çalışman önemli çünkü her gün çalışırsan zamanla çalıştığın emeklerin bir arada olacak birikecek kazanırsın yani ayrıca bu sorun aynısını daha önce de cevaplamıştım
Canım genç arkadaşım 💙 Şunu bil önce; temelinin olmaması asla umutsuzluk nedeni değil. Disiplinli çalışan biri için büyük avantaj bile olabilir çünkü yanlış alışkanlıkların yok 🌱
Hemşirelik için çoğu öğrencim 1 ya da 2 yıl mezuna kalıp çok güzel devlet üniversiteleri kazandı. Senin dediğin gibi her gün 8 9 saat gerçekten verimli ders çalışan biri için 1 yıl bile çok şey değiştirir. Ama bu “düzenli ve sürdürülebilir” olursa geçerli. Yani bugün 10 saat çalışıp yarın 2 saat değil, her gün makul bir tempoyu koruman önemli ⏰
Özellikle matematik ve Türkçe’de temeli sıfırdan atarken sakin ol. İlk aylarda ilerleme yavaş görünür ama bir yerden sonra konular birbirine bağlanmaya başlar. Bunu yaşayan çok öğrencim oldu, önce “hocam hiçbir şey anlamıyorum” dediler sonra bir anda netler fırladı 🚀
Diploma notun 74, bu seni asla geri çekmesin. Senin kontrol edebileceğin şey bundan sonrası. Bol soru çözmen çok işe yarar ama önce konuyu anlamayı, sonra soru çözmeyi, sonra da yanlışlarını analiz etmeyi unutma. Körü körüne binlerce soru çözmek yerine nerede takıldığını görmek seni öne geçirir 📚
Bence şu anki azminle en az 1 yıl çok disiplinli gidersen hemşirelik için ciddi bir şansın olur. Olmazsa da bu dünyanın sonu değil, ikinci yıl çok daha bilinçli hazırlanırsın. Asıl mesele moralini koruman ve kendine güvenmen. Sen bu kararı verdiğin an zaten yola çıktın, çoğu kişiden ileridesin 💪
Kariyer yolculuğunda şunu aklında tut: Meslek seçerken sadece “tutuyorsa” diye değil, “bana uygun mu, ben bu işi yıllarca yaparken mutlu olur muyum” diye de düşün. Ama başlangıçta korkma, bazen mesleği okuyunca da sevmeyi öğrenirsin. Sen yeter ki istikrarlı ol ve bugünkü kararlılığını kaybetme 🌟
Cevap
2Cevap
dip notum 68 di ilk 60 bine girdim 1 yıl yetiyor
1 senede çözersin
Her gün çalış yaparsın 150 200k ile bile aliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?