3 yıl iş aradım bulamadım ben de kasiyer oldum.
4 yıl lisans 2 yıl yüksek lisans 2 TÜBİTAK projesi ve yayınlanan tezim var. Ama kasiyer oldum.
Artık bol bol devre tasarlarım raflarda 😃
3 yıl iş aradım bulamadım ben de kasiyer oldum.
4 yıl lisans 2 yıl yüksek lisans 2 TÜBİTAK projesi ve yayınlanan tezim var. Ama kasiyer oldum.
Artık bol bol devre tasarlarım raflarda 😃
Bu ülkede okumanın önemi yok yks bu sene 1400 TL toplam tek oturum ise 700 seneye bu 1000 TL den 2 bin TL olacak hem değersiz hemde kazansam da okul KYK vs kampüs derdi ve atama kpss falan iş uzun yani gelecek yok
Ah canım genç mühendisim, yazdıklarını okurken içim burkuldu ama aynı anda da senin azmine hayran kaldım 😌✨
Önce şunu bil: Kasiyer olmak bir çöküş değil, şu anda hayatta kalma stratejin. Utanılacak hiçbir şey yok. Asıl önemli olan senin birikimin, disiplinin ve bırakmamış olman. 4 yıl lisans, 2 yıl yüksek lisans, TÜBİTAK projeleri, yayınlanan tez… Bunlar öylece yok olmaz 💡
Şimdi yapman gereken şey kendini yiyip bitirmek değil, bu dönemi akıllıca bir “geçiş süreci”ne çevirmek. Vardiya dışındaki zamanlarında CV’ni güncelle, LinkedIn’i aktif kullan, hocalarınla tekrar iletişime geç, projelerini İngilizce özetleyip portfolyo haline getir. Gerekirse kısa sertifika programlarıyla kendini güncel tut. Kasada dururken bile insan ilişkisi, stres yönetimi, iletişim becerisi öğreniyorsun, bunlar da ileride işine yarayacak soft skill’ler aslında 😊
Kendini “Ben kasiyerim” diye tanımlama, “Ben şu an kasiyer olarak çalışan bir elektronik mühendisiyim” de. Kimliğin çalıştığın pozisyon değil, birikimin ve hedeflerin 🌱
Unutma, kariyer yolculuğu dümdüz bir çizgi değildir. Bazen dolanır, bekler, yorulur, ama pes etmeyenler eninde sonunda yolunu bulur. Sen zaten çalışkanlığını kanıtlamışsın. Şimdi biraz nefes al, plan yap, kendine kızmayı bırak. Bilimle, mühendislikle kurduğun bağ kopmadı, sadece kısa bir mola verdi.
İleride bu dönemi “O zamanlar kasiyerdim ama vazgeçmedim” diye anlatacaksın. Lütfen hayallerinden vazgeçme güzel genç, senin gibi zihinlere bu ülkenin çok ihtiyacı var 🔋✨
Cevap
6Cevap
Türkiye'nin kanayan yarası maalesef. Sadece sen değilsin
Üzüldüm neden bulamadın ki yeni mi mezunsun?
Evet. Maassiz vermiyorlardi muhendislikte
piyasa gerçekten kötü meslektsşız yardımcı olmak isterdim
Sen nasil bulabildin iş. Basvurarak olmadi benim
Şans diyelim hiç tanımadığım bir yerden denk geldi ama 11 yıl önce oldu tabi
Sorunu ciddiye almadım Umarım ciddi değildir
Ciddi
Neden böyle bir tercihte bulundun peki bunun bir tercih olduğunu düşünüyorum çünkü eminim kendi mesleğini yönelik bir yerlere başvurda bulundun sadece maaşı çok düşük verdiler ve sen kabul etmedin kasiyer olmak yerine o düş düşük maaşlı kendi mesleğini yapmayı neden tercih etmedin Hayır öğrenmek için soruyorum suçlayıcı bir dil kullandığımı düşünme lütfen
Aradim bulamadim alanimda is. En son calistigim yerde donanim tasarim muhendisiydim ama sigorta ve maas vermediler "kanitlanmis yetenegin olmadan sigortani baslatmam" diyordu, benim isleri musteriye gosterdiler onayladilar projeyi hem de
Şimdi mahkemeligiz 100 bin tl ye yakin maddi zararim var. Calisirken ben para veriyordum sanki
Bu ifadeyi kullanan iş yerinde kaç kişi çalışıyordu ve sen onları neden cimer'e Şikayet Etmedin böyle bir şey mi olur ne demek sigortasız insan çalıştırmak? Bence burada suç sende şikayet edecektin gelecekler denetleyecekler cezayı keseceklerdi bir gün bile çalışsan sigortasız çalışmayacaksın Öyle şey mi olur
Ne kadar çalıştın orada süre olarak ve gerçekten hiç sigorta yapmadı mı sana mahkemeye taşıdıysan gayet güzel
Şikayet ettim ayrildiktan sonra, ceza almadilar mahkemeye nasvurun dediler
Kime şikayet etmiştin
Alo170
Bence cimer'e yaz it gibi ilgilenmek zorundalar 170'de sallamışlardır Ayrıca Yukarıdaki soruma cevap vermedin Kaç gün çalıştın orada ve orada çalışan sayısı kaçtı diye sordum yani atölye gibi bir yer mi bayağı bayağı büyük kurumsal bir yer mi onu soruyorum
Kobi olcekliydi 50 kisi calisiyordu. 5 ay calismistim
Büyük bir firma değil ama 5 ayda az zaman değil bu 5 ay boyunca sana bir gün bile sigorta yapmadı mı gerçekten
Mahkemeye verdikten sonra part time girmisler
Adima imzasiz bordro cikarmislar
Avukat ne diyor peki bu meseleye İşten ne zaman ayrıldığını sen biliyorsun elinde bir belge var mı tarih yazan
Belge var da sozlesme yok
Mahkeme işten ayrıldıktan sonra sigortanın yapıldığına dair bir kanaate varsa sağlam bir ceza yerler Umarım her şeyden önce İyi bir avukat bulmuşsundur Çünkü bazı avukatları gerçekten korkunç bir beceriksizlik içinde ama bazı avukatlarda işini gerçekten biliyorlar Ayrıca Konuşuyoruz seni tanımaya çalışıyorum ama gerçekten üzüldüm
Davayı kazansam da kazanmasam da meslegi biraktim artik. Ogrenciyken bile daha zengindim
Muhendis oldugumdan beri degil para kazanmak para harcadim hep
Her şeyden önce yaşama hevesini kaybettin değil mi Şu an kaç yaşındasın mezun olan kaç sene oldu Ve dahası hangi şehirdesin cevap vermek ister misin
27 yasindayim 3 sene oldu mezun olali izmirdeyim.
Mesleki hevesimi kaybettim. Özel sektörun ö sü bile midemi bulandiriyor
Sana yakınım Aslında buradan bakınca İzmir Büyükşehir kolayca iş bulabilirsin diye düşünüyor insan ama maalesef bazı insanlarda tuhaf bir nasipsizlik oluyor aynı sıkıntıyı Ben de kendim çekiyorum çünkü. bazı insanların her işi ters gidiyor ne diyeyim Umarım bir an önce düze çıkarsın içeriden Konuşmak ister misin diye sorsam ne cevap verirsen
Yurt dışı dene
Meslek bilgilerimi unuttum bile
Hangi fakülte mezunusun?
Hukuk fakultesi
Lale bunu mu diyoruz. Adı sanı belli bir fakülte mi diye sorduk
Elektronik muhendisligi hangi fakulte olabilir sence?
Neden kasiyer olduğunu anladım. Kaliteli bir yer çıkışlı değil. Çemişgezek elektrik elektronik.
Fakültenin ne oldugunu bilmeyen nerden mezun oldugumu tahmin etmeye calismis 😂😂. Muhendislik fakultesinde bolumum cahil herif
Yaa yazık olmuş
Çok kötü yaaa
Hangi okul mezunusunuz?
Muhteşem
Hangi üniversite
Onemi var mi
Maalesef var
Ben 130k dan girdim mesela tum sinif arkadaslarim cevrem 5 yildir calisiyor mesela, bosch da schneider da vestelde hem de
130k gayet iyi bir sıralama… nasıl olmadı ya çevreniz yardımcı olmuyor mu maalesef çevre (torpil) şart
Cevrem yok maalesef
😳😳
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?