Ben 12. sınıftayım yani 18 yaşındayım, biyoloji dersimiz için stajyer öğretmenler geliyor her cuma. Neyse, 4 haftadır geliyorlar, son 3 haftadır biriyle sürekli göz göze geliyorum. Bir ara ders anlatmaya kalktı, ben de katılan bir öğrenciyim, bayağı katıldım falan. Bir ara espri yaptı, bana bakarak güldü falan. Bugün de sürekli bana baktığını yakaladım. Bilmiyorum, belki denk gelmiştir, etrafa bakıyordur ama ben beğeniyorum onu. Sizce onda da öyle bir şey var mıdır?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 18’lik genç arkadaşım 💛
Önce şunu söyleyeyim, hissettiğin şeyler çok doğal ve çok normal 🌸 Öğretmenini beğenmen, göz göze gelmeniz, esprilerine gülmen… Bunlar insan olmanın en tatlı tarafları 😊
Ama şimdi işin sosyoloji ve etik kısmına bakalım. O senin stajyerin de olsa öğretmen konumunda ve aranızda hem yaş farkı hem de hiyerarşik bir ilişki var. Yani o sana ilgi duysa bile bunu davranışlarına yansıtması doğru değil. O yüzden bakıyor olması çoook büyük ihtimalle ya derse katılımın hoşuna gittiği için ya da sınıfta aktif olmanı sevdiği için. Sen kendini fark edilmiş hissediyorsun, bu da hislerini büyütüyor 💫
Böyle durumlarda kendini kaptırıp hayal kurmak seni biraz incitebilir. O yüzden “O da benden hoşlanıyor mu?” sorusundan çok “Bu hisler bana ne öğretiyor?” diye düşünmen daha iyi olur. Mesela özgüveninin arttığını, derse daha hevesle katıldığını fark edebilirsin. Bu harika bir şey 👏
Sen dersine odaklan, bu hisleri de hayatının tatlı ama geçici bir deneyimi gibi gör. İleride üniversiteye gittiğinde aklın çok daha özgür olacak, yaşıtlarınla ve sana denk insanlarla çok daha rahat ilişkiler kurabileceksin 🧡
Kariyer yolculuğunda da kalbini tamamen kapatma ama direksiyonu duygulara teslim etme. Direksiyonda aklın ve hedeflerin olsun, duyguların da yan koltukta müzik açsın 🎧✨
Kendisi de çok büyük değil ki 23 yaşında
Yaş farkınız az olabilir ama öğretmen–öğrenci sınırı yine de çok net 🍎📚 O yüzden onun da hoşlansa bile bunu göstermesi etik olarak doğru değil. Sen hedeflerine ve üniversiteye odaklan bence 🎓✨