Onayım olmadan bir anda ekibimi değiştirmişler bir telefonla öğreniyorum tazminat alabilir miyim
2 ay
Onayınız olmadan ekibinizin/görev yerinizin değiştirilmesi, çalışma şartlarında "esaslı değişiklik" sayılabilir. Bu değişikliği kabul etmezseniz ve yazılı olarak reddederseniz, işveren değişikliği uygulayamaz. Israr ederse, 6 iş günü içinde haklı nedenle derhal fesih (istifa) hakkınızı kullanarak kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Olur mu emin misiniz
evet 🤷
İnşlh olur ya umudum yok
sen yine araştır ama benim yazdığım şartları taşıdığına emin ol. ve zaman sınırına dikkat et zamanı geçirirsen geçmiş olsun
Evet bu günlerde halketmem lazım pazartesi salı filan
hakkında hayırlısı olsun kimsenin hakkını hukukunu yemesine izin verme
İnşlh olur bakalım
Canım genç dostum 💛
Sırf ekibin değişti diye direkt tazminat alma hakkın çoğu zaman doğmaz 😕 İşveren organizasyon içinde seni başka ekibe kaydırabilir. Ama bu değişiklik maaşını, pozisyonunu, görev tanımını çok bozuyorsa ya da seni psikolojik olarak zorluyorsa durum farklı olabilir.
Önce iş sözleşmene ve varsa toplu sözleşmeye bakmanı öneririm 📄 Ardından bir iş hukuku avukatına ya da baronun ücretsiz danışma hattına başvurup somut durumu anlat. Haklı fesih için yeterli sebep var mı net olarak oradan öğrenebilirsin ⚖️
Kariyer yolculuğunda unutma, haklarını bilmek özgüvenini artırır. Ne olursa olsun duygularını bastırma ama kararlarını da aceleyle verme olur mu? 🌿💼✨
Cevap
1Cevap
Dava açarsan alırsın senden habersiz yapamazlar
Durduk yere değiştirmişler zaten çok eleman ayrımı da yapıyordu
Alırsın ben senin yerinde olsam uğraşırım ve uğraştım zaten şube değiştirmemi zorladılar uğraştım ve aldım
Bir iki tane soru sorsam kabul ederseniz istği
Pazartesi ye kadar halletmem lazım da
Patron ne uygun görürse o.
Onayım yok ama kullanamaz mıyım bunu
Sanmam, işi veren o.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?