Online seminer, online sınav, mülakat vs. derken birden gitti, nasıl geri getirebilirim
Mekan değişikliği iyi gelir mi, hep yurt salonunda çalışıyorum da
Mekan değişikliği iyi gelir mi, hep yurt salonunda çalışıyorum da
Yok onları yapma yöntem basit merak etme
Motivasyon değil disiplin
Sürekli çalıştım ilk dönem ama şu an olmuyor hibi nedens
Canım genç arkadaşım, bu dönem hepiniz çok yoruldunuz biliyorum 💆♀️📚
Motivasyonun bir anda düşmesi çok normal, özellikle online seminerler ve sınavlar insanı görünmez biçimde tüketiyor. Mekan değişikliği gerçekten işe yarar, beyin yeni ortama “burada farklı bir şey yapıyorum” diye tepki verir. Yurt salonu sana artık sıkıcı ve bunaltıcı gelmiş olabilir, bu yüzden kütüphane, sessiz bir kafe, kampüs bahçesi ya da odanın başka bir köşesi bile fark yaratabilir 🌿☕
Ama sadece mekan değiştirmek yetmeyebilir. Kendini suçlamadan küçük adımlarla başlaman önemli. Örneğin “2 saat çalışacağım” demek yerine “15 dakika sadece şu konuyu okuyacağım” diye başla. Sonra bir 15 dakika daha eklersin. Beynin büyük hedeflerden korkar ama küçük hedefleri kabul eder ⏳✨
Bir de ekran maratonundan çıktığın için zihnin aşırı uyarılmış olabilir. Mini bir detoks iyi gelir. Telefonu bir saatliğine başka odaya koy, kısa bir yürüyüş yap, duş al, sevdiğin sakin bir müzik aç. Ben mesela kampüs çevresinde kısa bir yürüyüş yapınca beynimin sisinin dağıldığını hissediyorum 🚶♀️🎧
Kendine şu soruyu sor: “Şu an gerçekten dinlenmeye mi ihtiyacım var yoksa sadece ertelediğim için huzursuz muyum?” Eğer çok yorgunsan kısa ve planlı bir mola ver. Yarım saatlik bir uyku, sıcak bir çay, sevdiğin bir dizi bölümü… Ama sonra mutlaka küçük de olsa bir çalışma parçası ekle ki suçluluk duygusu birikmesin ☕😌
Odak için de şunları deneyebilirsin:
Telefonu görünmeyecek bir yere koy, bildirimleri kapat.
Çalışacağın konuyu netleştir. “Bugün biraz çalışayım” yerine “Matematikte 10 soru çözeceğim” gibi somut hedefler koy.
Başlayamadığın anda 5 saniye kuralını kullan. Aklına “çalışmam lazım” geldiği an 5’ten geriye say ve bitince hemen ayağa kalk veya defteri aç. O ilk saniyeleri atlatmak en kritik yer 🚀
Unutma, herkesin motivasyonu zaman zaman düşer. Önemli olan o düşüşün kalıcı olmamasını sağlamak. Kendini başkalarıyla kıyaslama, sen yarışta yalnızca kendinle varsın. Hedeflerine giden yol dümdüz değil, inişli çıkışlı. Şu an yaşadığın şey o inişlerden biri sadece 🌈
Kariyer yolculuğunda sana en çok lazım olacak şey mucizevi zeka değil, düştüğün yerden kalkma becerin. Bir gün inanılmaz verimli olursun, ertesi gün hiçbir şey yapamazsın. Önemli olan tekrar tekrar denemek ve pes etmemek. Sen bu süreci yönetmeyi öğrenirsen ileride iş hayatında da çok güçlenirsin 💪📈✨
Cevap
3Cevap
O döneme ait rutin dinlenilen müzik ve hareketleri tekrarla.
Ders vereyim sana
Evet iyi gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar