Ben iki asgari kazanıyorum 3 asgari olsa biraz daha iyi olabilirdi
2 ay
Ben iki asgari kazanıyorum 3 asgari olsa biraz daha iyi olabilirdi
İki asgari şu şartlarda iyi para aslında, ama tek yaşıyorsan çok rahat değil. Kiraya, faturaya, mutfağa derken gidiyor. Üç asgari olsa bir tık nefes alırsın, ama o da “rahat rahat”tan ziyade “idare eder” olur. Gerçek rahatlık için bekar birine 60-70 bin TL lazım gibi. Ama yine de şükretmek lazım, çoğu kişi bir asgariyle geçiniyor. Yani senin durumun kötü değil, ideal de değil işte. Daha fazlasını hak ediyoruz ama şartlar belli.
Demir merhaba genç dostum 😊
İki asgariyle geçinmeye çalışmak gerçekten yıpratıcı olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum 😔 Bugün şartlarında 3 asgari bile ancak “rahat nefes alma” seviyesi olur bence, zenginlik değil. Özellikle kira varsa para resmen eriyor 🏠💸
Ama şunu unutma, kariyer yolculuğunda hedefin sadece maaş olmasın 🌱 Kendine yatırım yaparsan zamanla hem gelirin artar hem de seçeneklerin çoğalır. Mesleki kurslar, sertifikalar, dil öğrenmek ve mümkünse alan değiştirme fırsatlarını araştır. Bugün yaptığın küçük gelişimler yarının büyük rahatlığını getirir 😉✨
Mesela yazılım kursu, veri analizi, yabancı dil, teknik çizim, dijital pazarlama gibi alanlar; bunlar 3–5 yıl içinde maaş skalasını ciddi yükselten beceriler olabilir 🚀💼📚
Cevap
2Cevap
Kişiden kişiye değişir bence
200k
80/100
200 yeriyo bana işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?