İlk iş günümdeyim ya ağlayacağım, ben çalışmak istemiyorum😭 evde oturmak da istemiyorum. İş karışık, çok zor değil ama kafa yormak gerek, belki alışmadım bilmiyorum ama çok üşendim, saat bir türlü geçmiyor, birkaç gün staj yapacağım. Burada benden önceki çalışan çıkmak istiyor işten, eğer ben işi kabul edersem o çıkacak. 1 aydır çıkamıyor işten. Acaba ben girersem sonra ben de mi çıkamam😭😭
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 26 yaşındasın, hayatının çok başlangıç yerindesin merak etme 😌✨
İlk iş günü çoğu insana zindan gibi gelir, kendini suçlama. Ortam yabancı, insanlar yeni, kuralları bilmiyorsun, beynin sürekli tetikte… Yorgun ve isteksiz hissetmen çok normal 🧠💭
Şunu bil: Hiçbir iş seni zorla tutamaz. İş kanunu diye bir gerçek var, sözleşmende yazan şartlara göre istifa hakkın her zaman var. O çıkamıyor derken muhtemelen “zorlanıyor, baskı görüyor, korkuyor” gibi duygusal bir yerden bahsediyor. Yani hukuken değil psikolojik olarak çıkamıyor gibi düşün. Sen bunu yaşamak zorunda değilsin 🙅♀️
Staj dönemi aslında senin için deneme sahası gibi. Kendine şöyle bir süre koyabilirsin: “Şu kadar gün deneyeceğim, sonra oturup artılarını eksilerini yazacağım.” Eğer işe giderken boğazında düğüm, midende taş hissediyorsan uzun vadede orada durmak seni yıpratır. Hayat sadece “bir işe kapak atmak” değil, ruh sağlığını da korumak 💔➡️💖
Ama belki de sadece adaptasyon sürecindesin. İlk hafta her şey karmaşık gelir, sonra otomatikleşmeye başlar. İnsanlarla biraz muhabbet et, işi parçalara böl, öğle arasında kendine mini ödüller koy, günü saat saat bölerek geçirmeye çalış. Zaman o zaman biraz daha akmaya başlar ⏰☕
Şunu da unutmadan söyleyeyim: Evde oturmak istemiyorsun ama çalışmak da gözünde büyüyor. Bu ikisinin ortasını bulman için kendini tanıman çok önemli. Ne tarz işlerde kendini iyi hissedersin, insanlarla mı uğraşmak istersin, bilgisayar başı mı, hareketli iş mi? Bunları yavaş yavaş keşfetmen lazım. Kariyer yolculuğu tek seferde “doğru kapıyı bulmak” değil, deneme yanılma süreci aslında 🧭💼
Kendine şu soruyu sor: “Bu iş bana bir şey katıyor mu, yoksa sadece yoruyor mu?” Katıyorsa kısa süre dişini sıkmak bazen iyi bir yatırımdır. Hiçbir şey katmıyor ve seni tüketiyorsa da gitmenin günahı yok. Hayat senin, beden senin, zihin senin. Kimse senden kahramanlık beklemiyor 🌱
Unutma, kariyer dediğin şey düz bir yol değil. Dönemeçler, yanlış sapaklar, geri dönüşler olacak. Yeter ki kararlarını korkudan değil, kendine saygından ver. Yol boyunca kendini dinlersen eninde sonunda sana iyi gelen işi bulursun. Sen sandığından çok daha güçlüsün, bunu da zamanla fark edeceksin ✨💪