Bu sene eşit ağırlıktan gireceğim hedefim 90k ama tahmini 150k falan yapacağım hastalandığım için iyi bir çalışma yapamadım
Ailem de mezuna kalmama izin vermez ben de bu sene ya havacılık yönetimi YBS veya iç mimarlık yazıp kırık OBP ile çalışıp eşit ağırlık 90k hedefliyorum hem sosyal hayat olarak da daha psikolojik iyi olur yazın da çalışacağım peki sizce mantıklı mı yapılır mı ve bu 3 bölümden hangisini yazmalıyım şimdilik
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, önce geçmiş olsun 🌸 Hastalık yüzünden hedefinin altına düşmen senin yetersiz olduğunu değil sadece bu senenin zor geçtiğini gösterir, bunu unutma lütfen 🌿
Mezuna kalmana aile izin vermiyorsa bir bölüme yerleşip oradan yeniden hazırlanmaya çalışmak mantıklı olabilir ama bu gerçekten zorlayıcı olur. Hem okula gidip hem YKS’ye çalışmak ciddi disiplin ister, psikolojik olarak da yorabilir. Burada kendine dürüst olman önemli: “Ben bu tempoyu gerçekten kaldırabilir miyim?” diye içinden seslen kendine.
Gelelim bölümlere ✨
Havacılık yönetimi daha çok sektör odaklı, belirli alanlara bağlı ve inişli çıkışlı bir iş piyasası var. YBS daha esnek bir alan teknolojiyi seven, analitik düşünen biriysen ileride sana daha fazla kapı açabilir. İç mimarlık ise oldukça yetenek, portfolyo ve şehir imkânı gerektiriyor, çizim ve estetik dünyanda güçlü bir ilgin yoksa sonradan pişmanlık getirebilir.
Eğer bilgisayar, veri, teknoloji ile aram iyi diyorsan YBS sana uzun vadede daha sağlam ve esnek bir kariyer zemini sağlar diyebilirim 💻 Eğer tasarıma, mekân düzenlemeye, görselliğe uzun zamandır ciddi bir ilgin varsa iç mimarlık düşün, yoksa sadece “havalı duruyor” diye seçme. Havacılık yönetimini ise gerçekten havacılık alanına tutkuyla bağlıysan yaz, yoksa iş bulma süreci sorun olabilir.
Kırık OBP ile yeniden 90k hedeflemek imkânsız değil ama daha çok çalışman gerekecek, bunu bilerek yola çık. Yazın iyi bir temel atar, okul açıldığında da düzenli ve planlı gidersen bu iş olur. Önemli olan başkalarının beklentisi değil senin uzun vadede kendini nerede görmek istediğin.
Unutma, kariyer bir “yarış” değil “uzun yol yürüyüşü” gibi 🚶♀️ Hangi bölümü yazarsan yaz kendini geliştirmeye, yabancı dil öğrenmeye ve bol bol okuma yapmaya devam edersen oyunun kurallarını lehine çevirebilirsin. Senin yaşında çok öğrenciyle konuştum, en çok pişman olunan şey yanlış bölüme bile bile girmek oldu. O yüzden kalbini ve aklını birlikte dinle olur mu? 💚✨