Uçak mühendisliği
Elektrik elektronik mühendisliği+ uçak bakım 4 yıllık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
1Cevap
Fizikte en sevdiğin konu hangileriydi?
Elektrik
O zaman elektrik seç. Zaten iş anlamında çok daha geniş bir alanı var. İlla uçaklarla çalışmak istersen aviyonik sistemlerde uzmanlaşırsın kariyerinde. Ancak çok zor bir bölümdür öyle göründüğü kadar basit değil.
Evet zor olduğunu tahmin ediyorum. Yüksek lisansla uçak üzerine de okuyabilirim.
Daha esnek çalışmak için bunu istiyorum. İstediğim zaman bakımcı istediğim zaman mühendis olarak çalışmak daha güzel olur bence
3 katlı integral çözeceksin, pointing vektörünü öğreneceksin. Manyetik alandan elektrik alanda elektronun konumunu hesaplayacaksın. Aslında diğer bölümde mühendislik olduğu için temel disiplenler de benzer ama bizim sembolümüz epsilondur mesela. Bu ne demek biliyor musun? Hem çok iyi matematik hem de çok iyi fizik bilmek zorundasın. Mühendislikler arasında en zorudur elektrik elektronik.
Evet farkındayım. Bayağı zorlu olucak. Temelim iyi bu sene ilk iki bine girmiştim. Ama ekonomik durumdan tercihte bulunmadım. Şimdi Ocak ayından itibaren ekonomimiz duzelicek bende güzel yerde okumak istiyorum
Hay maşallah kardeşime. Haberleşme düşünmedin mi hiç?
Yok ya. Düşünmedim. İş imkanı zor olur diye düşündüm. Uçak üzerinde çalışmak istiyorum biraz ondan. Birde bakimcilar ilerleyen zamanda mühendislerden fazla alıyormuş genelde. Çalışanlar öyle dedi. Havacılık olmazsada elektrik elektronik bölümünde bir iş bulurum diye düşünüyorum.
Çift dal olsun istiyorum ama zor olacağını tahmin edebiliyorum
Ya kardeşim sen ne bakıyorsun konuşanlara 2 bindesin. İtü de elektronik haberleşme okursan bütün savunma sanayi şirketlerinde iş bulma şansın var. Bi gir bak bakalım roketsan da havelsan da aselsanda baykarda ne kadar maaş alıyorlar, yılda kaç maaş alıyorlar. Yapma abicim kendine yazık edersin. Bu kadar sevdiğin bir konu elektrik üzerine 2 bine girecek kadar fizik matematik biliyorsun uçak parçası mı takacaksın?
Yılda 15 maaş alınıyor başlangıç ücretin 54 bin
Bilmiyorum bir araştırma yapmam lazım benimde bilgim yok tam olarak. Ama dediğinizi de Araştıracağım. Teşekkürler öneriniz için
İyi bence maaş olarak.
Neyse kariyer hayatına müdahalede bulunmak istemiyorum ama sen bir yine de gömülü sistem mühendisi, aviyonik sistem mühendisi, çok katlı pcb tasarım mühendisi, rf mühendisi, uhf mühendisi nedir diye bir bak iş arama sitelerinde bu şekilde bir bak iş ilanlarına.
Tamamdır çok teşekkür ederim bunları duydum ama içini hiç bilmiyorum sizin tavsiyeniz var mı bu bolumlerden
Abicim bunların hepsi elohabcının işi. Yazılımcı gömülü sistemde kod yazar ama sistem kuramaz. Lojik devrenin çalışma prensiplerini bilmez bilgisayarcı. Bu yüzden iyi bir elohabcı çalışacağı ülkeyi de şirketi de maaşı da kendi belirler. Gömülü sistem dediğim arabanın içinde de var o uçakta da var fabrikada da. Transistörü bilmeyen adam nasıl kursun bunu? Assembly bilmeyen adam nasıl yazsın kodlarını.
Evet haklısın o zaman ona doğru eğilim gösterebilirim. Çok teşekkür ederim 🙏
O sihaları kimler yapıyor sanıyorsun? Yazık ediyorsun kendine inan bana. Uçak devri bitti. Droneların, elektrikli araçların prime dönemindeyiz unutma. Rica ederim umarım hak ettiğin yerleri görürsün. İyi geceler.
Belkide bu sene yazmadigim iyi oldu. Yanlış bir yerde okumaktansa doğru bir tercih ile bir sene geç mezun olmak daha iyi olur. Gerçekten çok teşekkür ederim ben bu şekilde düşünmemiştim. Görüyordum ama aklımda yoktu Yolcu uçağında uçak tamiri yaparım diye aklımdan geçiyordu. Ama dediğiniz şeyler de çok iyi bence.
İyi geceler
İstanbul'da okuyamam çok pahalı. ama Ankara Konya gibi yerleri yazabilirim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, önünde iki heyecan verici yol var! Uçak mühendisliği, havacılık sektöründe büyük ilgi gören bir alan. Hava araçlarının tasarımı, aerodinamik ve yapısal analiz gibi konulara odaklanabilirsin. Eğer bu tür teknik detaylar ilginizi çekiyorsa, sana ilham verebilir.
Diğer yandan, uçak bakım 4 yıllık eğitimi ile elektrik elektronik mühendisliği kombinasyonu, sana hem bakım hem de elektronik tasarım alanlarında geniş bilgi birikimi sunabilir. Bu seçenek, birçok farklı sektörde çalışma şansı yaratabilir. Bu iki seçenek arasındaki tercihin, kişisel ilgi alanlarına, yetkinliklerine ve kariyer hedeflerine göre şekillenmeli.
Unutma, her iki yol da zorluklar ve fırsatlarla doludur; önemli olan kendi ilgi alanlarını belirleyip, hangi alanda daha fazla heyecan duyduğunu bulmak. Kendine inanmayı ve merakını canlı tutmayı ihmal etme! 💪📚✈️