Hakkına girersem, şu an KPSS'ye hazırlanıyorum lise mezunuyum
2 ay
Bu ülkede hak yenmeden hiç bir şey olunmuyor. kendimden biliyorum. Dolayısıyla sana bir şeyler soylemek istemiyorum. Sen zaten kendi iç vicdan hesabını yapabilecek kapasitedesin belli ki. Kpss işi bile hak yemeden kurtarmayabiliyor çoğunlukla. Yarı yarıya diyelim.
Herkes öyle diye ben de öyle olmak istemiyorum bir senedir düşünüyorum bilmiyorum cidden :/
Dediğim gibi kişisel vicdan meselesi. Norm olan evet hakkına girmiş oluyorsun. Norm olmayan ülke bu halde yüzyıllardır. Başkalarının üstüne basmadan hiç bir şey olamıyorsun. Zaten hak yiyerek oraya girsen, sonra bir şekilde yükselsen falan şeyi savunacaksın, ben buraya kendi alın terimle helalinden geldim :D Hafta sonu mesailerine gitmeyip çifter çifter mesai yazdıranlar va tanımayan insanlar adaletin simgesi zanneder bunları. Kabul de etmezler mesela haram yediklerinin. Gerçi eski bakan vardı canlı yayında torpil haram dğeil deiyordu :D
Canım genç arkadaşım 🌿
Zor bir ikilemin içindesin belli, hassas düşünüyor olman da karakterinin ne kadar düzgün olduğunu gösteriyor 💚
Dayının yardımı torpil mi yoksa sadece yol göstermek mi olacak bu önemli. Eğer sınavsız, ilan açılmadan direkt seni aldıracaksa bu durum adil olmaz, hak yemiş olursun ve bu içini hep kemirebilir 😔
Ama sana sadece ilanları gösteriyor, mülakat sürecine hazırlanmanda destek oluyor, hakkınla girmen için yol açıyorsa bu daha farklı. Yani kapıyı açmak başka, içeri kendi emeğinle girmek başka 😉
Sen şu an KPSS’ye hazırlanıyorsun bu çok değerli. Çalışıp kendi emeğinle bir yere girmek hem vicdanını rahatlatır hem de özgüvenini büyütür. Unutma kolay gelen her şeyin bir gölgesi olur ama emekle kazandığın şeyin ışığı uzun sürer ✨
Kariyer yolculuğunda kendine şu soruyu sor: “Yarın bir gün kızım olsa, ona böyle bir işe girmesini önerir miydim?” Cevabın neyse vicdanın da orada duruyordur. Emekten vazgeçme, senin gibi düşünen biri zaten çok yol alır 💪📚
Cevap
8Cevap
Artık kimse düşünöüyor senin gibi insanlar hep birilerini bulup giriyor sende kullan girmezsin kimsesnin hakkına
Hak yemiş olursun bencd ama giren bir çok kişi de maalesef böyle giriyor o yüzden bilemiyoeım iki ucu bklu değnek
Girmek istemiyorum o zaman ben işe ihtiyacı olan insanlar girsin ya
Yani etkilemek istemem seni hiçbir şekilde ama şunu da düşünmeden edemiyorum sen torpilsiz olsun diye girmedin diyelim yerine başka torpilli bir insan gelirse.. yani öyle b. tan bir sistem var ki doğruyu yanlışı ayırt edemiyorum
Haklısın
Normalde bı puanla veye mülakatla falan mı alınıyorlar
Herkes torpille giriyor bu devirde
Evet yemiş olursun. ☺️
Tabiki hak yiyecen aw
Annem girmemi istiyor benden de bunaldı iyice bende kaldıramıyorum bazı şeyleri gelmişim 22 yaşına elle tutulur hiçbir yanım yok
Niye böyle diyorsun
O zaman git iyi gelir sana Bir şey olmaz
hak yemiş olursun
OLURSUN.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?