Üniversiteyi 2 yıl ertelemek istiyorum ama aile baskısı ve suçluluk duygusuyla nasıl başa çıkarım?

Hayattan yoruldum okuduğum bölüm bölüm değil kirayı ailem karşılıyor devlet yurdu yok yoruldum

Arafta kaldım sıkıştım ne yapacağım diye düşünüp duruyorum. Hemen üniversite okumak istemiyorum ama ailedeki yargıdan korkuyorum ister istemez travma kaldı öyle baskıcı değiller ama o kadar psikolojik şiddetten sonra normal olamadım. Hayvanımı kaybettim yastayım istesem de odaklanamıyorum hani işe gireyim diyorum lojmanlı bir yer olsun bu sefer şehir dışı çıkıyor hayır kimse de yok ama gidip niye çekingenlik davranıp korkuyorum anlamıyorum. (Aynen tek başıma kaçırırlar korkusu) Bazen hadi ordan ediyorum her şeyi sonra başa dönüyorum yoruldum yani üniversite işini 2 yıl ertelemek istiyorum yeter ya (aileme dönemem yoksa gene baskı yiyeceğim tetiklemiyorum. Uzakta değer biçerler anca ama yük hissediyorum) HELPPP SADECE İÇİMİ DÖKEYİM DEDİM BIHTIM

Güncellemeler
2 ay
Önerilere açığım
Üniversiteyi 2 yıl ertelemek istiyorum ama aile baskısı ve suçluluk duygusuyla nasıl başa çıkarım?