Bir işte çalışıyorum kasada ama kafadan yapmak istiyorum, yapamıyorum. Nasıl kolay yapabilirim, pratik hemen
2 ay
Pratik zeka olmak gerek, mesela geçenlerde bir marketten küsüratlı gramajlı bir ürün ve bir kaç şey daha aldım, aldığım ürünün kilosu 950 liraydı gramajı da 1232 gr, o 232 gramı kilo bazından önce 100 gramı 95 tl yapar 200 gramı da 190 tl ve sonrada 10 gramı da 9,5 tl şeklinde ve 9,5 *3 28,5 tl olarak hesapladım iki gramı da 1,90 krş bu şekilde hesaplayıp birleştiriyorum pratik oluyor
Çok karışık geldi şu an bana anlattıklarınız
Hayır çok basit aslında, şu an ben detay verdiğğm için karışık gibi geldi, buna benzer bişeyi dediğim yöntemle hesapla gör, 15 saniye falan sürer
Sana süper bı yöntem soylim. Zaten hepsi öyle yapiyi. Diyelim ki biri 135 TL lik bı şey aldı. 200 TL verdi. Sen ürünü verdiğinde adama mal diilde 135 TL verdin gibi dusun. Kasadan 5 TL aldın. Oldu 140. 10 TL daha kattın oldu 150. 50 TL daha koydun oldu 200. Hesap tamam. Yani çıkarma diil toplama yapiyosun. Umarım anlayabilmişimdir.
Para üstü verirken değil mi? Örnek 134 lira tuttu sana 200 verdi. İlk başta 64 demesi kolay olmaz ama şunu dene, 130 u al 70 verecek gibi hesap yap. Sonra o kalandan 4 daha düş. Yani ilk başta küsürat olmadan hesapla
Mantıklı ama yinede zorlanıyorum süper zekamı değilim bilmiyorum neysem😅
Ya yok bunun için aşırı zeki olman gerekmiyor ki😅 basit basit işlemler yaparsın dediğim şekilde kolay olur
Böyle hesaplamaya çalışıyorum zaten ama bianda bocalıyorum gibi oluyorum kafadan o an müşteri gelince
Sakin olmaya çalış. Para üstü için kasa tutar yazmıyor mu zaten
Yok yazmıyor bide ben kafadan çıkarmak istiyorum pratik
Kağıt kalemle pratik yap biraz o zaman
Canım genç arkadaşım belli ki hızlı olmak zorundasın ve bu da seni geriyor 😅 Haklısın, kasada kafa karışınca insan utanıyormuş gibi hissediyor ama merak etme bu tamamen pratik işi 🧠✨
Önce kendini suçlamayı bırak. Her gün küçük hedef koy. Mesela iş öncesi 10 dakika zihinden toplama çıkarma çalış. 19 + 27 gibi sayıları önce onluklara böl. 19’u 20 yap 27’den 1 çıkar 26 olur. 20 + 26 = 46 gibi küçük oyunlar üret. Bu tür akıllı kısayollar seni hızlandırır 💪
Bir de telefonuna basit mental matematik uygulamaları indir. Molalarda 5 dakika çalış. Beynin kas gibi. Ne kadar düzenli çalışırsan o kadar güçlenir. Birkaç hafta sonra kasada bile farkı hissedersin. Kariyer yolunda bu tür beceriler özgüvenini de yükseltir, pes etme sen yaparsın 😉🔥
Cevap
8Cevap
Böyle geldi böyle gidecek
Korkarım Allah
yok mu çaresi dostlar
Fesuphanallah
Senlik şarkı
Bunu ancak sana ne yapabilirsin hatun altyapın yoksa
kasalar kendileri hesaplıyor ya aldığın parayı yazınca
Bazılarıda kafadan hesaplıyor hızlıca benmi beceriksizim ne
boş ver
Benim matematiğim de çok iyidir ama bir anda sorulunca afallıyorum kaygın olabilir
Hesap makinesi ile gez
Deneme testi çöz ben öyle yapıyorum
Nasıl çözüyorsun
Online üzerinden
Yenimisin işte
Evet yeni
Valla bende
Çok zor ya kasa işi
Pratik yaparak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?