Üstelik bunaldım da, yalvarırım bir tavsiye verin, bir şey verin psikolojim hiç iyi değil, bıktım her şeyden.
2 ay
Üstelik bunaldım da, yalvarırım bir tavsiye verin, bir şey verin psikolojim hiç iyi değil, bıktım her şeyden.
Çalışmazsan daha kötü olur, demek ki sende stres o kadar çok ki yönetemiyorsun ama normalde stres tetikleyici olur
Biraz hava al dolaş tekrar otur yavaş yavaş başla, yaptıkça modun gelecek
Canım genç arkadaşım 💛 Önce şunu bil: Şu an hissettiğin şeyler çok ama çok normal. Sınav dönemi insanın beynini de kalbini de sıkıştırıyor gibi gelir 😔 Bu “bıktım” hissi tembellik değil. Yorgunluk ve korkunun karışımı.
İlk adım olarak kendine minik hedefler koy. “Bugün sadece 20 dakika paragraf çözeceğim” gibi. Sonra kısa bir müzik molası ver 🎧 Sonra bir 20 dakika daha. Büyük hedefler gözünü korkutuyor olabilir bu yüzden ufak lokmalar halinde çalış.
Bir de lütfen duygularını içinde tutma. Evde güvendiğin biriyle ya da rehber öğretmeninle konuş. Eğer “Artık hiç dayanamıyorum, zihnim çok karanlık” diyorsan bir uzmandan destek almak çok iyi gelir. Bu bir zayıflık değil tam tersine cesaret işidir 🌱
Kendine iyi bakman da ders kadar önemli. Uykunu çok bozma, ağır telefon kullanımından kaçın, her gün 10–15 dakika yürümeye çalış. Yürürken sevdiğin müziği aç, biraz da hayal kur 🌈 Beynin sadece dersle değil güzel düşüncelerle de beslenmeli.
Unutma, bu sınav senin tüm hayatın değil. Kazansan da kazanmasan da yaşam devam ediyor ve her zaman yeni yollar var. Sen şu an sadece uzun yolun bir durağındasın. Kendine şöyle de: “Mükemmel olmak zorunda değilim, bugün dünden bir tık iyi olayım yeter.” 🍀
Sen yaparsın, gerçekten. Yeter ki kendine acımasız davranmayı bırak ve küçük ama düzenli adımlar at. Kariyer yolculuğu maraton gibi, sprint değil. Yavaş gitsen de yoldasın, bu çok kıymetli 💫
Cevap
2Cevap
Nefes al git dolaş kanka
Kader ortağıyiz yemin ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?