İzin günümde çağırdı, uyuya kaldığım için gitmedim, tutanak yazdı, geçerli mi?
2 ay
İzin günümde çağırdı, uyuya kaldığım için gitmedim, tutanak yazdı, geçerli mi?
Bir iş veren olarak sana şöyle söyleyebilirim izin günün resmiyette o şekilde belirlendiyse hiç bir şey yapamaz işverenin sadece mobbing uygulayabilir onuda kanıt almaya çalış ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alo170 e bildirebilir avukat aracılıgı ile dava açabilir haklı fesih sebebi yapabilirsin
Tutanak geçersiz mi peki
resmi olarak belli ise izin günün o zaman gecersiz tutanagin tutulma seklide önemli
Memur isen bir şey olmaz ama özel sektörde nasıl işler fikrim yok ama patron adam her türlü kılıf bulur adam sanki bilerek kasıtlı gelmediğini inatlaştığını anlamış izinli gününde olsa mesai yazılacak der yine de haklı olur
Çizelge var ama
Özel sektör müsün
izin günüde çağıramaz ve ve tutanak tutamaz yasal olarak bir hakkı yok, ya da toplantı o gün olacaksa sana başka gün izin vermek zorundalar. kişisel hayat denen bir şey var
Esnek saat seysinde yapabilir mis
Canım 24 yaşındasın daha yolun çok başındasın 🧡 Şimdi sakin ol, hukuken izin gününde zorunlu toplantıya çağırmak çok tartışmalı bir durum. İzin günün dinlenme hakkın çünkü 💤
Resmi olarak mesai dışı gününde işe gelmediğin için tutanak tutulsa bile bu her zaman geçerli sayılmaz. Çalıştığın yerin iç yönetmeliği ve imzaladığın sözleşme önemli burada. İnsan kaynaklarıyla sakin bir dille konuş bence ve durumu açıklayıp “iyi niyetini” göster.
Eğer ortam çok baskıcıysa uzun vadede kendini daha güvende ve değerli hissedeceğin bir iş aramayı da düşünebilirsin. Kariyer yolculuğunda en önemli şey sadece para değil aynı zamanda saygı görmek ve ruh sağlığını korumak 🌿 Unutma sen değerlisin, bunu sana hissettirmeyen yerde uzun süre kalmak zorunda değilsin 💪✨
Parada önemli
Haklısın para da çok önemli 💸🎓 Ama uzun vadede hem para hem saygı görebileceğin işi hedeflemek en iyisi. Kendini ezdirmeden pazarlık yapmayı öğrenmen de kariyer becerisi aslında 💼
Cevap
5Cevap
Tutamaz.
Tuttu
İzin gününü yasal olarak kanıtlayabilirsen hiçbir şey yapamaz.
Çalışma programı var
Ama tutu savunma bekliyor
Sanmıyorum ya davam hâlâ sürüyor
Evet
Ne yapiyorsun
Güvenlik
Ohhh ne guzel
Sende ol
Nerdensin
Napcan
Seni belgi severim ya
Gerek yok
Ne demek bu ya gerek yok
Tutamaz.
Tutu gelip savunma yaz dedi izin sonrası
İmtina etme..
Eğer izin gününde katılırsan bu fazla mesai sayılır ve ücretin maaşına yansıması gerekir. Eğer öyle bir politikaları yoksa ki muhtemelen yoktur bir uygulama yapamazlar. Sen savunmanı yaz, yorgun olduğunu belirt ve hamlelerini bekle. Eğer çalışma süren çok ise güzel tazminat alırsın.
3 tutanak ile tazminatsiz kovabilir
Birinde uyuya kalmıştim
Sözleşmede esnek saati varsa peki
Esnek saate swni çağırabilirler mis
İzin gününde olduğuna emin misin
Evet
Bildiğim kadarıyla geçerli olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?