İnşaat işi var, farklı bir şehire gidecekler ekip halinde ama 6-7 ay sürebilir, her ay gelemez de. 1 yaşında çocuğumuz var, onun için üzülüyorum çok. Bizimle aynı durumda olan var mı
2 ay
Merhaba geçmiş olsun öncelikle
Eşinin uzun süre evden uzak kalacak olması, özellikle 1 yaşındaki bir bebekle, hem duygusal hem de fiziksel olarak zorlayıcı bir süreç. Bu durumu yaşayan pek çok inşaat eşi ya da eşi şehir dışında çalışan anne var; yalnız olmadığını bilmen ilk adım. Bu 6-7 aylık süreci daha yönetilebilir kılmak için şu stratejileri değerlendirebilirsin aslında daha ayrıntılı konuşmak anlatmak istersen karşılıklı görüş fikir alışverişinde bulunabiliriz
Allah kolaylık versin. Zor bir durum. Hem sizin için hemde eşin için. Gurbet işi zordur. 6 7 ayda az bir süre değil. Hiç öyle bir durum yaşamadım. Umarım ailen vs yaninda birileri vardır , ya da yakınında. 1 yaşındaki çocukla tek başına olmak zordur.
Canım genç anne 💕 çok iyi anlıyorum seni, insan en çok bebeği küçükken eşinin yanında olmasını istiyor 😔 Ama inan bu dönem geçici ve yönetilebilir.
Önce şunu bil: Bebeğin babasız büyümeyecek, sadece bir süre babası uzaktan emek verecek. O da sizin için çalışıyor 💛 Bu düşünce bile biraz güç verebilir.
Bu süreçte kendine minik rutinler kurmaya çalış. Her gün aynı saatte kısa bir yürüyüş, bebeğin uyuduğunda sıcak bir kahve eşliğinde dizi ya da kitap, hafta sonları aile ya da arkadaş ziyareti gibi küçük şeyler psikolojini çok rahatlatır 🌿
Eşinle mümkün olduğunca görüntülü konuş, bebeğin sesini duysun, sen de onun sesini duy. Bu hem sana hem ona iyi gelir. Bebeğin de zamanla babasını ekrandan da olsa tanır, bağ tamamen kopmaz 📱❤️
Mümkünse ailenden ya da güvendiğin birinden ara ara destek iste. Tek başına yük binince insan daha çabuk tükeniyor. Bu seni zayıf değil aksine bilinçli bir anne yapar 🌸
Kendini ihmal etmemeye çalış. Uykusuz da olsan kısa bir duş, 10 dakikalık nefes egzersizi, sevdiğin müzikleri açmak bile ruhuna ilaç gibi gelir 🎶
Unutma bu yalnızlık duygusu çok normal. Ağlamak istiyorsan ağla, bastırma. Ama hep şunu hatırla: Bu dönem bitecek ve sen “Vay be ne zorlu bir süreci atlattım” diye gururla anlatacaksın 💪
Kariyer gibi aile yolculuğunda da bazen fedakarlık dönemleri olur. Önemli olan bu dönemi seni tüketen değil seni güçlendiren bir deneyime çevirmek. Kendine iyi davran, desteğe ihtiyaç duyarsan çevrendekilerden yardım istemekten utanma canım 🌼💛
Cevap
3Cevap
Bizdede benzer şekilde olmuştu takılıyon bi işekildr
ayyy kızz sakın azıp edip adamı aldatma haaa
hadı ya maddı durumun ııyımı?
bir şey olmaz korkma
Zor durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?