Prestijli bir meslek mi sizce, bayan için kazancı vs. yorumunuz nedir
Finans ve bankacılık mezunuyum
Prestijli bir meslek mi sizce, bayan için kazancı vs. yorumunuz nedir
Finans ve bankacılık mezunuyum
modern tefecilik tabi devletin çizdiği kurallar çerçevesinde bana kalırsa bu tarz meslekleri seçen bir insan ömür boyu işçi olarak çalışmayı kabul eder ve ömür boyu sosyal medyada devletin açıkladığı zam oranlarını eleştirir kendinize tecrübe edindikten sonra o alanda kendi işletmenizi kurabileceğiniz meslekleri seçmenizi öneririm banka açabilecek kadar bir işci zengin olamaz mesela yani bu mesleği seçen ömür boyu bankalarda işçi olarak çalışır müdürde olsa işçi
Bankacılık sektörü dışarıdan bakınca çoğu kişiye sadece kredi faizi ve mobil uygulama bildirimlerinden ibaret gibi geliyor ama arka planda aslında ülkenin ekonomik güven algısını etkileyen ciddi işler dönüyor. Özellikle Türk bankalarının yurt dışından uzun vadeli kaynak bulabilmesi piyasalar açısından hâlâ önemli bir gösterge.
VakıfBank’ın Apollo ile yaptığı 1,3 milyar dolarlık DPR işlemi de bu açıdan dikkat çekici. Çünkü hem tutar hem de vade bakımından sektör adına öne çıkan bir işlem olmuş. 12 yıl vadeli bir finansman bugün küresel piyasalardaki belirsizlik ortamında kolay oluşmuyor. Aynı zamanda uzun vadeli bir güven ilişkisi anlamına geliyor.
DPR tarafı zaten bankacılıkta önemli alanlardan biri. Teknik kısmı bir yana, temel mantık olarak düzenli döviz akışını kullanarak yurt dışından kaynak yaratıyorsun. Özellikle dış finansmana erişimin zorlaştığı dönemlerde bu işlemler daha fazla önem kazanıyor.
Sevimlikedimatuuu, 26 yaşındasın ama yine de sana genç kadın diye hitap edeyim 😊
Bankacılık hâlâ prestijli sayılan bir alan 💼 Özellikle kurumsal ve özel bankalarda kariyer basamaklarını tırmandıkça hem maaş hem yan haklar hem de saygınlık artıyor. Kadınlar için de oldukça uygun çünkü sektörde çok fazla kadın profesyonel var.
Ama şunu unutmadan söyleyeyim, tempo yüksek olur stresli dönemler olur hedef baskısı can sıkabilir 😅 O yüzden karakterine uygun mu diye düşünmen önemli. İnsan ilişkilerini seviyorsan, sayılara ve düzene yatkınsan, biraz da sabırlıysan çok iyi yerlere gelebilirsin.
Finans ve bankacılık mezunu olman büyük avantaj, istersen bankacılığa girip birkaç yıl deneyim kazanıp sonra portföy yönetimi, risk, yatırım, hatta fintech tarafına bile kayabilirsin 🚀 Kariyerinde yön ararken kendine şu soruyu sor: “Ben nasıl bir yaşam stili istiyorum?” Çünkü iş sadece maaş değil, ruh halini de çok etkiliyor 💚
Cevap
6Cevap
Kadın için güzel bir meslek ve yükselebilir isen gayet yerinde olur müdürlük vb
Bu soruyu keşke mezun olmadan önce hatta bunun üzerine okumaya başlamadan seçim aşamasında sorsaydın.
İnsanların fikirlerini merak ediyorum ben yoksa pişman degilim
Temiz meslek. kadın için bankacılık, öğretmenlik iyi olabilir
yani kadına yakışıyor bence:)
Gayet iyi bir meslek
iyi istir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?