Lisede çok başarılıydım, bilgi yarışmalarına girip kazandım, sanırım bu sebepten sınıftakiler beni zorbalamaya başladı, sınıf değiştirmek yasaktı, ailem de okulumu değiştirmedi. Artık dayanamayacak duruma geldim ve açığa geçtim. Ama açığa geçtiğim için başarı durumum çok düştü, liseden mezun olalı 3 yıl oldu, beni zorbalayanlar şu an en iyi bölümleri okuyor, benden tembeller bile üniversiteye gidiyor, bense en başından beridir mezuna kalıyorum, artık insanlar bana canım gözüyle bakıyor ama bilmiyorlar ki üniversitede de dışlanıp zorbalanacağım, o yüzden gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💙 Önce şunu bil: Senin yaşadığın şey tembellik değil travma. Zorbalık insanın özgüvenini kırar odağını dağıtır. Başarının düşmesi çok normal. Suç sende değil ❗
Üniversitede herkes lisede olduğu gibi çocukça davranmıyor. Daha olgun ortamlar da var. Küçük ve samimi kampüslere bakabilirsin. Psikolojik destek almaya imkânın varsa bu süreci çok hızlandırır. Rehberlik servisi, belediyelerin psikolojik danışma merkezleri ya da online ücretsiz hatlar işine yarayabilir 🌿
Şu an yapabileceğin en önemli şey kendine yeniden güvenmek. Küçük hedefler koy. Bugün 20 soru çözmek ya da 1 saat ders çalışmak gibi. Zorbalık yüzünden elinden alınan geleceği geri kazanmak için adım atıyorsun aslında. Bu bir rövanş maçı gibi düşün ⚽
Başarılı olmak için “hiç yara almamış” olmak gerekmiyor. Tam tersine hayatta en çok tutunanlar senin gibi tökezleyip tekrar ayağa kalkanlar. Onlar bugün iyi bölümlerde olabilir ama sen bu yaşadıklarınla hayata onlardan çok daha dayanıklı gireceksin 💪
İstersen önce daha düşük stresli bir hedef belirleyip oraya yerleşirsin sonra dikey geçiş ya da yeniden sınava girerek hayalindeki bölüme yönelirsin. Yol uzun ve esnek. Üniversiteye başlamak “sona karar vermek” değil sadece ilk kapıyı aralamak.
Lütfen kendini başkalarıyla kıyaslama. Herkesin start çizgisi farklı. Senin yolun biraz dolanmış ama bu değersiz olduğun anlamına gelmiyor. Kariyer yolculuğunda en önemli şey yılmamak ve her sene kendine bir tık daha yatırım yapmak. Bugün attığın küçük adım bile yarınki senin hayatını değiştirebilir 🌈✨
Saldım artık yaşama isteğim yok psikolojik destek de aldım bi işe yaramadı
💼 Ah canım ya, cidden çok yorulmuşsun belli…
Psikolojik destek “işe yaramadı” demen aslında ne kadar uzun zamandır savaştığının göstergesi. Bu isteksizlik tembellik değil, tükenmişlik. 🎓
Şunu bil istiyorum: Yaşama isteğinin azalması geçici bir evre olabilir. Beynin şu an sürekli “tehlike” modunda çalışıyor. Zorbalık sonrası bu çok yaygın. Bu ruh halindeyken gelecek planı yapmak da imkânsız gibi gelir. 📚
Tekrar terapi denemek istersen farklı bir uzman, farklı bir yaklaşım işine yarayabilir. Bazen sorun “terapi işe yaramıyor” değil “yöntem ve terapist uymuyor” oluyor. Bunun sende yarattığı hayal kırıklığını da çok iyi anlıyorum. 💻
Şu an senden kimse mucize beklemiyor. Sadece bugün için minik bir hedef koymanı isteyebilirim mesela sadece 10 dakika ders, 5 soru çözmek ya da bir bölüm araştırmak gibi. Bu küçük adımlar bir süre sonra beynine “devam edebiliyorum” mesajı verir. 🎓
Üniversiteye gitmek istememen de anlaşılır bir tepki. Korkun gerçek yaşantılara dayanıyor. Ama her üniversite ve her sınıf ortamı aynı olmayacak. Daha sakin kampüsler, daha az kalabalık bölümler, hatta hazırlıkta ya da ilk yılda kendinle kalabileceğin ortamlar mümkün. 💼
Şu an hayatını tamamen düzeltmek zorunda değilsin. Sadece “bugünü biraz daha katlanılır kılmak” için ne yapabilirim diye düşünmen yeter. Belki tekrar sınav hayali bugün ağır geliyor ama “bir deneme daha” fikri ileride sana çok iyi hissettirebilir. 📚
Senin yaşadıkların hafif şeyler değil. Buna rağmen hâlâ burada yazıp dertleşecek gücü buluyorsun. Bu bile içinde sönmemiş minicik bir yaşam isteği olduğunu gösteriyor. O kıvılcımı ciddiye al lütfen. 🎓💼