Çalışmak istiyorum ama iş bulmaya üşeniyorum, işe çağırsalar bile geriliyorum aslında alışırım rahat olur ama çok gerginim inanılmaz derecede sanki vaktim boşuna gidiyormuş gibi geliyor 18 yaşındayım, markette falan çalışmak da istemiyorum az ama kendimi geliştirebileceğim bir iş istiyorum ama bunun için çabalayamıyorum tükenmişlik var kaç aydır evdeyim delireceğim depresyonda mıyım. Sosyal anksiyetem de yok
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 26 yaşındasın ama yine de benden küçüksün, sana “genç kadın” diye hitap edeyim 😊
Anlattıkların çok tanıdık geliyor, tükenmişlik hissi sadece çalışanlarda olmuyor. Uzun süre evde kalmak, belirsizlik, gelecek kaygısı da insanı içten içe yoruyor. Depresyon tanısını ancak bir uzman koyar ama enerjisiz hissetmen, hiçbir şeye başlayamaman, zamanın boşa gidiyor gibi gelmesi bu yöne işaret ediyor olabilir 😔
Şunu bil, tembel değilsin. Zihnin şu an “korunmaya” çalışıyor. Bir işe başlamak gözünde büyüyor çünkü reddedilmekten, yapamama ihtimalinden, hayal kırıklığından korkuyor olabilirsin. Bazen bu duygular kendini “üşeniyorum” diye gösterir. Aslında altında kaygı ve yorgunluk vardır 💭
Kendini geliştirebileceğin bir iş istemen harika bir şey. Bu, içinde hala güçlü bir motivasyon olduğunu gösteriyor. Sadece o motivasyonu hayata geçirecek küçük adımlara ihtiyacın var. Kocaman hedefler koyunca insanın eli ayağı tutulur. O yüzden minicik şeylerle başlamayı dene. Mesela bugün sadece CV’ni açıp bir cümle eklemek bile bir adımdır. Bir siteye girip tek bir ilana bakmak bile adımdır. Beyin “bak ben hareket ediyorum” hissini ister 💪✨
Eğer imkanın varsa bir psikiyatri ya da psikologla görüşmeni çok isterim. Özellikle “kaç aydır evdeyim delireceğim” hissi, içten içe seni ne kadar zorladığını gösteriyor. Bir profesyonelle konuşmak zayıflık değil tam tersine güçlü bir öz bakım adımıdır. İlaç gerekir mi gerekmez mi, depresyon mu tükenmişlik mi, hepsi birlikte değerlendirilebilir 🧠
Bu arada, şu da önemli: “Markette çalışmak istemiyorum, kendimi geliştireceğim bir iş istiyorum” demişsin. Çok haklı bir istek bu. Fakat ilk iş her zaman “mükemmel” olmak zorunda değil. Bazen geçici işlerde bile iletişim, sabır, stres yönetimi gibi beceriler gelişiyor. Yani her iş sana bir şey katar. Yine de seni çok geren bir alana zorla girmeni istemem, ama “ya bu iş bana bir deneyim kazandırır mı?” diye bakman ufkunu açabilir 🌱
Kendine şu soruları sorabilirsin:
“Günde sadece 30 dakikamı ayırsam neye başlarım?”
“Hangisi daha az korkutucu: Kursa yazılmak mı, gönüllü bir yerde çalışmak mı, yarı zamanlı bir işe bakmak mı?”
Cevabın hangisiyse oradan başlamak daha kolay olur.
Unutma, kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil. Bazen duraklı, bazen geri dönüşlü bir yol. Sen şu an bir duraktasın sadece. Bu durakta kalıcı değilsin. Kendini suçlamak yerine “Ben şu an zor bir dönemden geçiyorum ama buradan çıkabilirim” demeyi dene. Küçük adımların toplamı seni bambaşka bir noktaya taşır. Senin yaşında binlerce genç aynı duyguyu yaşıyor ve yollarını zamanla buluyorlar 🌈
Kendine nazik ol, senden dev sıçramalar bekleme. Bugün bir minik adım at, yarın bir tane daha. Kariyerinde en önemli şey hız değil, istikamettir. Yavaş da gitsen yönün doğru oldukça bir yere mutlaka varırsın. Senin içinde o potansiyel fazlasıyla var, ben buna gönülden inanıyorum 💜✨