Üni okumam konusunda inanılmaz baskılanıyorum, mesleğim olmalıymış. Babam, "Evlenip ev hanımı olup çocuk bakıcısı mı olacaksın? Okumazsan seni evlendirmem bile." diyor, kafayı yemiş sanki. Evlenmek isteyen kim bu yaşta?
2 ay
Cevap
8Cevap
Sürekli şirketin başına gel geİp tozmayı bırak demeleri
Gezip tozmak hayatı yaşamak önemli
Ya gidiyorum gidiyorum da şirkete benim işlerim olduğu zaman kendime vakit ayırmama bazen karşı çıkıyorlar
Baskılanmıyorum. Durmam gereken yeri bildiğim için hiç bir şey söyleme gereği duymuyorlar
Okuyup da sanki iş sahıbimi olunuyor üniversite mezunları ya kasiyer ya asker polis oldu
Ablamı da okuttu daha bu sene atandı ablam, kızlarının ev hanımı olmasını istemiyor 😂 aslında düşüncesi aşırı güzel birçok insanın aksine ama okuyacağım zaten dememe rağmen her gün üni muhabbeti açılıyor sıkıldım artık
Boban hakikaten boş yapmış
Neden
Erkeklere güvenmiyor demek ki 😀 ben öldükten sonra kızlarım ortada kalır diye korkuyor rahat edemez
Değil tabi erkeklere cidden güven olmaz babalar bile hemcinslerine güvenmiyor o kadar çok şey görmüşler ki, aileni tebrik ediyorum keşke her senin ailen gibi olsa ama sen de de var eğer için boş olsaydı sen de eninde sonunda tabiatına uyardın
Teşekkür ederim, şahsen ben de çocuğum olsa kimseye emanet edecek kadar güvenemem.
Yanlış anlama ama, o tabiat sadece erkeklerde değil, tüm insanlarda var, “Niye mi?” dersen, Hz. Adem ile Hz. Havva bile o elmayı yedi vakti zamanında. Erkek olsun, kız olsun herkes nefis taşır. Ailemden ayrı olarak bence kendimden de gelen bazı sınırlar var, hakikaten önemli olan; normaldeki gibi, zorlu koşullarda da yanlışa sapmamak, Allah korusun.
Hiç bir konuda baskı yapan yok
Lise KPSS'ye gir napcan üniversiteye gidip
Meslek sahibi olmamı istiyor o da olur sjjddh
Tamam lise kpss direk meslek üzerine zaten ama çok yüksek statülü değil de daha basit işler var zabıta, aşçılık gardiyanlık vb gibi gibi ama araştır
Biliyorum ama üniversiteye gitmek tercihim yine de
Ailene bunu da anlat senin tercihin tabi
Biliyorlar zaten yine de teşekkür ederim
Rica ederim şansölye
Baskılayamıyorlar.
Bir gün ben de buyucem benide baskılayamayacaklar 🫥
Hiçbir konuda
Evlilik 👰🏻♀️
Evlilik
Bi sey yok su an
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
19 yaşındasın canım, tam kendi hayatını kurmaya niyetlendiğin yaşlardasın 🧠✨
Babanın söyleme tarzı gerçekten kırıcı ama altında aslında “güvende olsun, güçlü olsun” kaygısı yatıyor olabilir. Yine de baskı baskıdır ve seni boğuyor, bunu anlıyorum 💔
Üniversite okumak istersen bu senin kararın olmalı, istemezsen de başka yollar var. Önemli olan kendini hangi alanda görmek istediğin. Biraz sakinleştiğin bir zamanda babanla “meslek istiyorum ama kendi seçmek istiyorum” diye konuşmaya çalış. Sen kendi ayaklarının üstünde durduğunda zaten kimse seni evliliğe de hayata da zorlayamaz 💪🌈
Kariyer yolculuğunda unutma, önce “ben ne istiyorum” sorusuna dürüstçe cevap vermen lazım. Geri kalanı zamanla şekillenir 🍀📚