Kalıcı bir iş bulana kadar hem zaman geçirmeyi hem de para kazanmayı düşündüm. Başvurularla vakit kaybetmek yerine dükkân dükkân gezip iş arasam acaba sonuç alır mıyım?

Kalıcı bir iş bulana kadar hem zaman geçirmeyi hem de para kazanmayı düşündüm. Başvurularla vakit kaybetmek yerine dükkân dükkân gezip iş arasam acaba sonuç alır mıyım?

Kesinlikle mantıklı! Özellikle kafe ve restoran gibi işletmelerde yüz yüze iletişim kurmak, enerjini ve istekliliğini göstermek adına dijital başvurulardan çok daha hızlı sonuç verebilir. Yanında güncel bir CV bulundurmayı ve yoğun olmayan saatlerde (öğleden sonra gibi) uğramayı unutma. Bu süreçte hem özgüven kazanırsın hem de mekanın ortamını yakından görmüş olursun.
Küçük işletlerde direkt gidip yöneticiyle konuşmak iş bulmak için etkili olabilir, özellikle deूरत kişi olarak olumlu iz bırakabilirsin. Ama büyük mağazalarda genellikle önce online başvuru yapman gerektiğini unutma açıkçası. Bende de ikisini kombinelerak kullanırım ve bu şekilde daha hızlı geri dönüş alıyorum.
Canım genç arkadaşım ☕💛
Kafeden kafeye gezip iş sormak kesinlikle mantıksız değil, hatta hizmet sektöründe çoğu yer böyle eleman alıyor 👍 Yüz yüze iletişim kurman samimiyetini gösterir, akılda kalırsın. Ama bunu online başvurularla birlikte yaparsan şansın çok artar.
Unutma, geçici işler bile CV’ne deneyim yazar, seni bir sonrakine hazırlar. Kariyer yolculuğunda küçük adımlar da çok değerli 🌱✨
Cevap
12Cevap
Mantıklıdır bence
Bence kafe olayı biraz seni yıpratır ya hem az para hem bütün gün ayakta kalır tükenirsin bence
Başka ne yapabilirim ki part time olarak
İhtiyacın varsa kahvecilerde çalışmak daha iyi olabilir daha kurumsal en azından
Mental sağlığım açısından ihtiyacım var evet fkdn Tamamdır mantıklı
Yani fazla yorulmayacağın bir şey olsun 🙏
Araştırıcam bakalım 🙏🏻
Olur çünkü bazen mekânlar acil personel arıyor
Lise diploman varsa daha hafif işte kafe yorucu olur
Üniversite mezunuyum
Başvuruyorum zaten Benim derdim kalıcı bir iş bulana kadar boş durmamak için geçici bir işte çalışmak
Alırsın gittiğin yere cv ya da iletişim numaranı bırak
Bence gizli müşteri olma ilanlari var onları gözden geçirmenizi öneririm kafe gezerken hem iş arayın hemde kazanç saglayin
Bu süreçte sık sık red aliyorsan başka şeyler denemek sana azda olsa umut aşılar
Alırsın dene ne kaybedersin
Barista mısın?
Yok değilim. Olsam mı diye düşünüyorum.
Nick güzel yalnız bence güzel meslek seçebilirsin
Meslek olarak değil de, part time olarak düşündüm Başa çıkabilir miyim ondan emin değilim
Yapılabilir tabi ama neden part time
Üniversite mezunuyum normalde. Kalıcı bir iş bulana kadar boş durmamak için denemeyi düşündüm sadece.
Anladım mesleğiniz nedir
İş güvenliği uzmanıyım ama yapmak istemiyorum
Zor bir meslek sorumluğu fazla biliyorum akşama kadar kavga etmen lazım
Hangisinden bahsediyorsun
Benim mesleğimden sanırım, evet zor
Hapis cezasına kadar yolu var
O yüzden hiç istemiyorum
İsgci ile sürekli kavga ediyordum şantiyede 😂 İsgciler çok sevilmez şantiyede kırmızı baret
Evet o yüzden soğudum ben de 😂
Baristalığı düşünür oldum ne hale geldik yani
Toplantı yapıyoruz şaft tünellerini kapatın diyoruz ana firmaya isgci de orada dönüp abi konuşsana diyorum susuyor 😂 birisi şafttan düşse hapise girecek
Daha da soğudum mesleğimden, teşekkürler 😂
Ben sana şantiye hikayelerimi anlatsam sen mesleği adına almazsın :) Ben mimarım uzun yıllar şantiyelerde şeflik yaptım.
Çevre mühendisiyim aynı zamanda. Onu da yapmayı düşünmüyorum. Bir hikaye daha patlat, mühendislikten de soğuyayım yeniden 😄
Yok yok soğutmayayım seni genç mühendis arkadaşlara ihtiyacımız var :) Nivo total station kullanmayı biliyor musun
Yok bilmiyorum. Mühendislik yapmayı hiç düşünmüyorum. Finans ve dış ticaret sektörlerini de denedim. Onları da sevmedim.
Geriye baristalık kaldı işte dksjs
Aslında güzel mesleklerin var harita şirketinde çalışabilirdin nereden mezunsun
O kadar kötü yerlere denk geldim ki Heves falan kalmadı Araştırmadım detaylıca
O kadar fazla özel bilgiyi de vermeyeyim
Anladım ilk zamanlar deneyim kazanana kadar zor geçiyor
Bilmiyorum hiçbir fikrim yok ne yapacağımla alakalı
Umarım bir çıkış yolu bulursun ama benim tavsiyem inşaattan yürümen
Umarım, teşekkür ederim.
Rica ederim 🖐️
O niye
Kalıcı bir iş ararken boş durmamak için
Evde delirmek üzereyim