Paraya ihtiyacım da yok sırf sosyalleşmek adına kafede işe başlamam mantıklı mı sizce? Evde boş boş oturuyorum yoksa
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAçta açıkta değilsen bu eziyete girmek anlamsız. sen sosyalleşmek için değil, hizmet etmek için orada çalışıyorsun. onun bilinci üstünde olsun. müşterisi, işi vs… iş çıkışı, molalar haricinde vaktin olmaz. muhattap, arkadaş olduğun insanlar olabilir ama unutma oradaki görevin bittikten sonra sıkı fıkı olmazsınız. Kendimden örnek vermek istersem. bende açta açıkta olmayan keyifi (sosyalleşme ve boş durmamak için) çalıştım. molalar ve iş çıkışları haricinde muhabbet edip, gır gır geçme şansım olmuyordu. Başta kimseyle aram yoktu. çünkü yeniydim ve orada olup olmayacağım belli değildi. Yazılı olmayan bir kural söyleyim daha önce çalışan kişiler her zaman daha sıkıdır birbirlerine. (doğal olarak) güven olmaz o yüzden. 1-2 ayda beni aralarına aldılar. iş çıkışları bir yerlere giderdik. veya hep beraber planlar yapardık. işten çıktıktan sonra kimse halimi hatırımı sormadı. bende aynı şekilde onları arayıp sormadım. ama onlar hep beraber gezip eğlenmeye devam ettiler. çünkü aynı iş yerindeler bir nevi kader arkadaşları.. yani demek istediğim iş arkadaşlığı fasa fiso çıkar ilişkisi. O iş içinde güler eğlenir, iş yaparsınız sonra bb Bu işler böyle maalesef…
22 Yorumla- +1 yıl
Eğer sosyalleşmek istiyorsan, öğrenciysen insanlarla konus iyi kötü hallerini hatırlarını sor aran olsun. erkek arkadasım basket sahasına giderdi haftada 2 gün orada çok arkadaş edinmişti. (ilgini çekerse dene) bütcen müsaitse ilgili oldugun bir kursa kayıt olabilirsin. sosyallesme ortamın olur. workshoplara katılabilirsin hem tek günlük bir eğlence hemde şans eseri arkadaş edinebilirsin. önceden yakın olup şu an görüşmediğin arkadaşların varsa (eğer aranız kötü şekilde bozulmadıysa) misal zaman içinde birden konuşmayı kesmişseniz vs mesaj at halini hatırını sor oturalım kahve içelim vs de inan pişman olmazsın. yani biraz da senin yapıcı olman lazım.
- +1 yıl
Çok mantıklııı
En İyi Cevaplar
+1 yılAynısını düşünmüştüm tek fark paraya da ihtiyscım vardı. Geçen sene hem okula gittim hem de bi kafede part time çalıştım. Utangaç biriydim bunu aşmak istiyordum ama bazı müşteriler o kadar kabaydı ki tiksinmiştim insanlardan. Çalıştığın yer müşterilerle yakın olmanı istemeyebilir iş aksar diye. Her türden insan geliyor bazen mesafeli olmak gerekiyor. Sosyalleşeyim derken bi bakmışsın saçmasapan insanlarla arkadaş olmuşsun. Biraz seçiçi davranmak gözlem yapmak gerek. Çalıştığın yere göre hatta hangi şehirde olduğuna göre bile değişir insanların davranışları.
05 Yorumla- +1 yıl
@reversecnm çok hata yapmissin
- +1 yıl
Ne hata yapmışım
- +1 yıl
Sonuçta hayat güllük gülistanlık değil yaşayıp gördüm tecrübelerimi aktardım sosyalleşmek için kafede çalışmak bana göre mantıksız
İlla kafede işe girmek istiyorsan girebilirsin tabiki ama bence şart da değil. Kişinin kendisinde biten bir şey bence. İşten çıktığında (hangi işte çalışıyorsan çalış) eve hemen gitme mesela. Ya da kurslara , etkinliklere vs katıl. Sosyallikse sosyallik
00 Yorumla
+1 yılBence bir kafede çalışırken en fazla senin gibi çalışanlarla arkadaş olursun. Müşteriler ile arkadaş olup sosyalleşmek çok mümkün olmaz. Fakat ben mesela barista olarak bir yerde çalışmayı düşünürdüm sanırım. Hem kahve yapımını daha iyi öğrenirdim hem az çok sosyalleşirdim. Profesyonel anlamda baristalığı öğrendiğin zaman ileride kendi mekanını açmana da olanak sağlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılBaristalik düşüncem de var bu arada ama almıyorlar işte öğretmek amaclı bizim burada. O yüzden deneyimsiz ancak kafeye giriyorum. Bu arada kafede çalışan arkadaşım var 6 aydır falan baya sosyallesti biraz atak olmak da lazım sanırım
- +1 yıl
Biraz atak olmak lazım biraz ağzı laf yapıyor olmak lazım. Bir de kafenin ortamına bağlı tabi. Şartlar uygunsa sen de yırtıksan müşterilerle de ilişki kurarsın.
Soran+1 yılAslında çok da yapamazsın ya sonuçta belli bir sınır var musteriye karşı. Çocuk yakışıklı da bizim arkadaş ondan kızlar doğrudan instagram falan istiyor bundan garip bir şekilde.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
36Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bence mantıklı oldukça
00 Yorumla İnsanların samimiyetine inancım o kadar tükendi ki! Kimse numara alıp vermiyor. Sosyal medyada sadece stalk yapmak için takip atıyor. Gel dışarı çıkalım hava alalım desen herkesin bahanesi var. İşe girsen de sosyalleşmek için kullandırma kendini. Yorulduğuna değmiyor edindiğin arkadaşlıklar tabi bu 25 yaş üstü için geçerli🤣 ah gençlik arkadaşlıkları😕
30 YorumlaHerhangi bir işe de girsen yine sosyalleşirsin, benim işim yok dün günlük çalışmaya gittim sadece ama yine de sosyal birisiyim insanlar ile tanışmayı sohbet edebilmeyi becermek için illa bir meslek edinmek gerekmiyor
00 Yorumla
+1 yılParaya ihtiyacın olsun olmasın iş sana sorumluluk katar tabiki iş hayatı her zaman sosyalleşmeye adapte de edebilir. Ama eğer ya ben çalışmak istemiyorum diyorsan kafede işe girip sosyalleşmene gerek yok birçok sosyalleşme yöntemi var etkinlikler var yapılan , kurslar var ne kadar kültür görürsen ve güzel temiz bir ortam elbet sosyalleşirsin zaten.
10 YorumlaNeden olmasın. Boş durmak dan sa kendine bişey katarsın tecrübe iyidir
10 YorumlaEvet çok rahat sosyalleşir bir sürü insan tanırsın.
10 Yorumla
+1 yılYani bence çalışma ortamı olması sosyalleşmek için gayet güzel Yeni insanlar tanırsın sohbet edersin belki izin gününde dışarıda buluşursun olabilir iş ortamı her zaman faydalıdır
00 YorumlaHayata hazırlanmak için çalışsan sana fayda biraderim bugün ihtiyacın yok yarın olmayacak diye bir kaidede yok ve nereye gidersen git illaki sosyalleşirsin
00 YorumlaO da bir çözüm kendini öyle sosyalleyebileceğini düşünüyorsan başarabilirsin çünkü öyle inandırmışsın kendini. Kararının arkasında durabilirsen başaracağına inanıyorum
00 Yorumla
+1 yılCafé de çalıştım, merakımdan. Bayağı zor ve yorucu ama sen bilirsin.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani sosyal becerilerin kessinlikle gelişir ama pek arkadaş edinemezsin bence müsterilerle. Daha fazla arkadaşın olsun istiyorsan daha çok grup halinde veya çok çalışanların olduğu bir yerde işe girmeni tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılBence saçma tr de cafe sektöründeki iş yükü seni yorar ama sosyalleşmek istiyorsan bir spor dalı ilgilensen illaki çevre edinirsin
10 YorumlaYorulursun, mantıklı değil.
118 Yorumla
Soran+1 yılSorun o zaten bu arada ama part time 6 saat düşünüyorum.
+1 yılCins cins insanlar var psikolojini bozarlar tavsiye etmem başka iş seçebilirsin iletişimi daha az olan bir iş
00 YorumlaMantıksız sosyalleşeceğim diye girdiğin işten azarlanarak çıkarsın o yoğunlukta sosyalleşemezsin bir işte çalışmak kolay değil iradeliysen yap
02 Yorumla- +1 yıl
İyi işte paranın nasıl kazanıldığını öğrenir bu da sosyalleşmek kadar önemli bence :)
+1 yılYani sayılır. Kafeden cafeye değişir ya. Sosyalleşmek için başka iş ne olabilir diye düşünüyorum da başka 🤔
00 YorumlaYani iş arkadaşlarınla konuşursun anca sosyallik olur mu bilemedim sonuçta çalışmaktan başka bişey yapmıyacaksınız
00 Yorumla
+1 yılSosyalleşmek kolay ama kendini kullandırtmamaya bak. Ordakilere de durumum iyi can sıkıntısından çalışıyorum dersen bunu sana karşı kullanırlar.
00 Yorumlakafe de seni iliğine kadar sömürüyorlar işçisin diye çok yorulursun ve az veriyorlar hak ettiğini değil genelde
00 Yorumla
+1 yılHayır sosyalleşmiş olmazsın sadece insanlar içinde çalışmış olursun.
116 Yorumla- +1 yıl
Nasıl sosyalleşebilir peki?
- +1 yıl
Spor salonları, oyun oynanan yerler vb ortamlarda biraz zaman geçirmek bence arkadaş çevresi sağlayacaktır
- +1 yıl
Ben gittim ve hiçbir şey olmadı
- +1 yıl
Bilmem benim oldu o yüzden böyle söyledim. Ama çalışırken sosyalleşmiş olmaz işte. Hangi mağaza ya da kafeye gittiğinde bir çalışanla arkadaş oluyorsun ki. Ben çalışmayla sosyallik olucağını sanmıyorum
- +1 yıl
Senin nasıl oldu
- +1 yıl
Spor salonunda baya arkadaş edindim zamanla oldu
- +1 yıl
Peki nasıl? Herkes kendi işine bakmıyor mu orada? Edindiklerin hep kız mıydı?
- +1 yıl
Benim gittiğim yer kadın ve erkek ayrı saatler ve günlerde. Herkes kendi işine baksa da bir iletişim oluyor zamanla da arkadaşlık oluşuyor.
- +1 yıl
Muhafazkar biri misin?
- +1 yıl
Hayır neden sordun
- +1 yıl
Ayrı dedin ya merak ettim
- +1 yıl
Konya'da yaşıyorum ve yaşadığım muhitte evime yakın spor salonlarının çoğu bu şekilde kadın erkek ayrı
- +1 yıl
Neden öyle yapmışlar
- +1 yıl
Burada genelde böyle bilmiyorum
- +1 yıl
Sorularıma bakar mısın?
+1 yılYani ben barmenlik yapıyorum günde kaç kişiyle konuşuyorum
00 Yorumla
+1 yıltabikide vallaha sen çok zekisin ama çok işlek bir kafede çalış daha çok insan tanırsın
00 Yorumla
+1 yılMantikli bi anlamda en azindan farkli insanlarla konusursun, tanisirsin hem de is ogrenirsin.
00 Yorumla
+1 yılmantıklı gir derim. insanlarin içinde olmak her zaman iyidir.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı aslında sosyal çevre edinebilirsin bu şekilde
00 YorumlaSosyalleşme bence yok iş yerinde pek herkes işini bitirip gitmeye bakıyor
00 Yorumla
+1 yılOlabilir ama herkes yapamaz gorson olacaksan zor iş yani
00 Yorumla
+1 yılIs hayatına uyum sağlayabilirsen evet öteki türlü 1 hafta dayanamaz birakirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılNe tarz zorlukları var sence? Ayakta durmak değil de tepsileri devirir miyim düşüncesi var bende. Evdeki tepsilerle bir deneme yapayım dedim bazen kayıyor ama sanırım bizim evdeki tepsi kaygan kafelerde kaymaz tepsi oluyormuş diye duydum.
+1 yılbence mantıklı ama benim sosyal anksiyetem buna elvermez kedöğsmdhspsmxh
06 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
@kingkong321 yeni insanlarla tanışmak zor çekiniyorum
- +1 yıl
20 yaşına gelmişsin nasil bir kafa yapısı bu.
- +1 yıl
@kingkong321 sanane dayı psikolojik rahatsızlığımı yenmeye çalısıyorum bunun yaşla ne alakası var cehaletini git başkalarına bulaştır
- +1 yıl
Bana cahil demiş. Kazık kadar olmuşsun insanlarla konuşmayı ögrenememişsin. Bundan öte cehalet mi var?
- +1 yıl
@kingkong321 insanlarla konusamıyorum mu dedim üniversitede sunum bile yapıyorum, psikolojik rahatsızlık yaşıyorum ve zorlanıyorum bu yine de insanlarla konusmadığım anlaöına gelmiyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaman zaman bazı emirleri ve laf sokmaları kaldırım diyorsan. Her kafe ortamı aynı değil tabi...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşla ben çalışmaya başladığımda çok mutluydum çevrem genişledi çok sosyalleştim. Şimdi işsizim tekrar gireceğim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDil kursuna yazıl dil ogrenirsin ordada sosyallesirsin
00 YorumlaYani mantıklı olabilir netice ne kadar müşteri o kadar ikili diyolok ve samimi arkadaslik kazanma şansı😉
00 Yorumla
+1 yılGarı gız kesmek için demiyor da sosyalleşme diyor 😅
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi böyle mi sorayim soruyu. Bu arada sen anlarsın gibi yakışıklı da biriyim ama o kadar içe kapandım ki kafede iyi olur diye düşünüyorum bu bir yerden başlamak lazım ama kurslar falan cacik bence ben de kızların çok olduğu yerde kafeye girmem mantıklı diye düşündüm.
- +1 yıl
Önce başarıya odaklan kardeşim garsonluk doktorluk fark etmez önce işi öğren kendinden bşr şeyler kat en son sosyalleş yoksa kaybedersin
Mantikli yani baska sosyalleşmek icin yer gorunmuyo gibi
10 YorumlaNe kadar güzel düşünmüşsün. Tebrik ediyorum. Neden olmasın.
00 YorumlaKafe de çalışma inan ki az insan çok huzur kafanı dinle
00 YorumlaÇok guzel bir dusunce bence.
14 Yorumla
Soran+1 yılTek çekincem tepsidekileri falan düşürür müyüm acaba korkusu.
Soran+1 yılDüşürmüyorum ama bazen kayıyor ya tek el taşımak lazimmis.
Değil hem de hiç değil😂
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılNe bileyim arkadaşım 6 aydır çalışıyor baya çevre edindi oradan
- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılBen de öyle ama şu an hiç çalışmak istemiyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılKanka zor olanı o ya zaten. Arkadaşım çalışıyor şu aralar yeni arkadaş da edindi yeni çevre de her türlü işe yarıyor yani.
- +1 yıl
Bizim burada asgari ücret bile verilmiyor o yüzden
Soran+1 yılAçıkçası benim sorun tepsileri falan devirir miyim acaba düşüncesi.
- +1 yıl
Atamalar olsaydı ben kurtulurdum evde hiç kız taniyamiyoeym canım çok sıkkın
Soran+1 yılKanka esasen benim de dert o. Tipim de iyidir bir de gençliğim gidiyor arkadaşım yok çünkü. Kafede falan illa bir şeyler olur gibi geliyor arkadaşım 6 aydır çalışıyor 8 9 kız kendisi yazmıştır çocuğa öyle düşün.
+1 yılevde bos oturuyorsan neden olmasın tecrübe
01 Yorumla
Soran+1 yılTek çekincem tepsidekileri düşürür müyüm acaba korkusu
Pek mantikli bir tercih degil
03 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım girdi bu tarz bir yere bir sürü yeni kişi tanidi etti.
Soran+1 yılPart time düşünüyorum aslında 18 00 arasi mesela 6 saat
+1 yılMantıklı değil bence
01 Yorumla
Soran+1 yılNe önerirsin sosyalleşmek adına?
+1 yılO benimde aklımdan geçmedi değil 😂
00 Yorumla
+1 yılİnan hiç gerek yok strese. Kafanı ağrımaya değmez.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılXdvdhvd değil çok saçma geldi bana.
00 Yorumla
+1 yılben bırakmıştım :D
03 Yorumla- +1 yıl
@MrBravo benim yaşıma laf edemezsin
+1 yılMantıklı olabilir ama ortamına bağlı.
00 Yorumla
+1 yılGenelede calismak insani sosyalestiriki
00 YorumlaMantıklı , bir yerden başlaman lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKullanırlar bırak onlar sana gelsin
00 Yorumla
+1 yılNe alaka
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım girdi bu tarz bir yere bir sürü yeni kişi tanidi etti.
+1 yılSanayiye git oranin ortami müq
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍
Mantıklı
10 Yorumla
+1 yılCıkk
00 YorumlaBoş boş oturmaktan çok daha iyidir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılİyi dene
00 Yorumla
+1 yılmantıksız
00 Yorumla
+1 yılHayattan soguturlar
00 YorumlaEğer yapabilceksen olur bence
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi