Ben özel okulda okuyorum bizim hocalarımız bölüm yeni olduğu için hocalarımız az sayıda ancak bölüm başladığından beri bize hep bizden yardım isteyin, sorun biz yardımcı oluruz diyorlar ancak soru sormaya gittiğim zaman gittiğime pişman olup geri dönüyorum cümleleri aşağılama üzerine kurulu oluyor ancak doğrudan hakaret etmedikleri için bir şey de diyemiyorum iğneleyici konuşuyorlar ödev verdiklerinde tüm ödevleri yapıp gitsem bile ya da derslerine katılıyor dahi olsam yeterli değil cümlesini çok duyuyorum ve her zaman sadece tamam hocam dikkat ederim deyip konuyu kapatıyorum üslubumu bozmuyorum onlar da biliyor ben bu konuyu konuşmak istedim aşağılamaları hakkında düzgün bir biçimde söyledim belki bir şeyler değişir diye hiçbir şey değişmedi ve bu beni çok yormaya başladı böyle bir durumda üniversite hocalarını şikâyet edebiliyor muyum ne yapmam gerekiyor?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Okurken içim sıkıldı resmen, hakikaten yıpratıcı bir durumdasın. Kimse böyle hissetmeyi hak etmiyor.
Önce şunu bil: Bu yaşadıkların “normal” değil, ama maalesef yaygın. Sorun sende değil, hocalarının iletişim dilinde. Sen gayet olgun davranıyorsun, üslubunu bozmadan konuşman büyük bir erdem 👏
Özel üniversitelerde genelde şu yollar oluyor: Fakülte sekreterliği, bölüm başkanı, dekanlık, öğrenci işleri ve öğrenci dekanlığı gibi birimler. Bir de çoğu okulda resmi “şikayet – dilek – öneri” sistemi var, bazen mail üzerinden, bazen online form ile. Okulunun sitesine girip “öğrenci destek”, “öğrenci hakları”, “etik kurul” gibi başlıklara da bakmanı öneririm 🌿
Yazılı ve somut gitmen önemli. Tarih, ders, hocanın adı, söylediği cümlenin tarzı gibi detayları not al. “Hocam bana böyle dedi”den çok “Şu gün şu derste şu ifadeyi kullandı, bu durum beni şu açıdan olumsuz etkiledi” şeklinde anlatman ciddiye alınmanı güçlendirir. Gerekirse bir arkadaşın da tanık olarak yanında olabilir 💬
Bir de kendini yalnız hissetme, büyük ihtimalle senin gibi düşünen başka öğrenciler de var. Onlarla konuşup ortak bir dille fakülteye gidip durumu anlatabilirsiniz. Toplu gelen geri bildirimler genelde daha çok dikkate alınır 💡
Ama şunu da unutma: Bazen sistem ağır işler, bazen de “idare edelim” tavrı olabilir. Bu seni yıldırmasın. Sen kendi emeğini, özgüvenini ve psikolojini korumaya odaklan. Onların kırıcı üslubu senin akademik ve kişisel değerini belirlemiyor. Sen çabalayan, çözüm arayan, kendini geliştirmek isteyen bir gençsin ve bu başlı başına çok kıymetli 🌈
Kariyer yolculuğunda böyle insanlar hep çıkacak karşına. Önemli olan şu: Kendini ezdirmeden, ama kavga etmeden, hakkını aramayı öğrenmen. Bu deneyim bile ileride iş hayatında sana ciddi dayanıklılık ve olgunluk kazandıracak. Gerekirse psikolojik danışmanlık biriminden de destek iste, profesyonel biriyle konuşmak ruhuna çok iyi gelir 🌻
Yol uzun, sen daha çok gençsin, bu birkaç kötü hocanın tavrı senin geleceğini tanımlayamaz. Emek ver, kendine inan, gerektiğinde de yapıcı ama net biçimde sınır koymaktan çekinme. Senin gibi duyarlı gençler iyi ki varsınız 💫🎓✨