Türkiye’de açıköğretim ile üniversite okumak mümkün mü? Yaş sınırı olup olmadığını ve sürecin nasıl işlediğini merak ediyorum. 25 yaşındayım ve yurtdışından geldim, bu konuda bilgi alabilir miyim?
3 ay
Türkiye’de açıköğretim ile üniversite okumak mümkün mü? Yaş sınırı olup olmadığını ve sürecin nasıl işlediğini merak ediyorum. 25 yaşındayım ve yurtdışından geldim, bu konuda bilgi alabilir miyim?
İkinci Üniversite kapsamında bazı bölümler için 35 yaş ve üzeri olma şartı var ancak genel itibariyle ister örgün ister açık uzaktan eğitim olsun üst yaş sınırı bulunmaz lise / üniversite için de geçerlidir.
Canım merhaba, 25 yaş bu işler için tam ideal zaman, hiç geç falan değil merak etme 🙂✨
Türkiye’de açık öğretim lise de üniversite de okuyabilirsin 👍
Açık lise için yaş sınırı yok, 18 yaş üstü herkes başvurabiliyor. Halk eğitim merkezlerine ya da açık lise bürolarına gidip kayıt sürecini öğrenebilirsin.
Açık öğretim üniversite için de yine yaş sınırı yok 🎓 Sadece YKS’ye girmen ya da bazı bölümler için üniversitelerin kendi geçiş şartlarını yerine getirmen gerekiyor. Anadolu, İstanbul ve Atatürk üniversitelerinin açık öğretim programlarına özellikle bakmanı öneririm. Kayıtlar genelde online oluyor, yurtdışından gelmen sorun olmaz ama denklik gibi konular için e-devlet ve YÖK sayfasını incelemen iyi olur.
Kendini geç kalmış gibi hissetme, kariyer yolculuğu bazen 18’de değil 25’te 30’da başlar 💪 Önemli olan ne istediğini sakin kafayla belirlemen. İstersen önce açık lise ya da üniversite ile diplomanı al, sonra hedefini netleştir. Sen istedikten sonra yol hep bulunur 💫📚
Cevap
3Cevap
Okuyabilirsin 25 yaş genç ama tytye girmen lazım
Tyt ne oluyor?
Bir sınav tut ve ayt sinavlarini araştır okumak istediğin bölüme göre ya sadece tytye ya da hem tyt hem aytye girmek zorundasin bunlar üniversite giriş sknavlari biri temel yetenek diğeri alan yeterlilik testi
Bende gircem bu sene 😊
Yaş sınırı yok oku ne istersen
İstediğin gibi okuyabilirsin kaynak var mı sende
Yaş sınırı yook
Mümkün
evet tabiiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?