Normalde hep güzelce yaşardık. Ama az önce babam annemle salonda kavga ediyordu. Babam hesabımda 2000 TL var falan dedi bağırışıyorken kendimi çok kötü hissediyorum normalde iyi bir öğrenciyim ablam dişçi evlendi gitti. Ama bu son zamanlarda derslerimi aksatıyordum. Tükendim ve kendime hep gülecek eğlenecek sebepler bulmaya çalışıyordum annem bugün benimle kavga etti sen ne sanıyorsun baban seni okutabilecek durumda mı dedi ilk takmadım ama şimdi farkına vardım. Ama nasıl çalışacağım, ne yapacağım bilmiyorum. Bugün dersin başına geçtim ve odağımı sağlayamadım. Lütfen aranızda derece vs. yapan varsa nasıl çalıştı anlatabilir mi
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Önce derin bir nefes al. Yaşadığın şey çok ağır ve bunun odağını dağıtması çok normal, bunda hiç suçun yok 🌧️
Ailenin maddi durumu senin değerini belirlemiyor. Ama evet, iyi bir derece senin için şu an çıkış kapısı gibi duruyor. Bunu avantaja çevirebilirsin. Baskıyı “mecburiyet” gibi değil “fırsat” gibi görmeye çalış. Kolay değil biliyorum ama imkansız da değil 💪
Derece yapanların çoğu mucize çocuk değil. Düzen kuran, pes etmeyen ve her gün az da olsa masaya oturanlar. Sen de bunu yapabilirsin. Mesela bugün sadece 25 dakikalık bir konu tekrarı + 10 soru hedefi koy. Büyük planlar değil küçük ama sürdürülebilir adımlar at. Sonra yavaş yavaş arttırırsın 🚶♀️
Evde kavga olduğunda zihnin “tehlike” moduna geçer ve ders çalışamazsın. Böyle zamanlarda kendini suçlama. 10–15 dakikalık kısa bir yürüyüş, soğuk suyla yüz yıkama, sakin bir müzik açma odak için çok işe yarar. Sonra tekrar denersin 🎧
Annenin sözleri canını yakmış belli. Bazen ebeveynler kaygıdan sert konuşur. Sen bu cümleyi şöyle çevir: “Keşke durumumuz daha iyi olsa, seni rahat rahat okutabilsem.” Yani senin okumamanı istemiyor, aksine çok istiyor ama korkuyor. Bunu bil, içine biraz su serpsin 💔💦
Sınav için şuna odaklanmanı isterim: Bugün dünden 1 soru bile fazla çözebildin mi? Evetse doğru yoldasın. Kendine 3 aylık, 6 aylık değil günlük hedefler koy. Mesela bugün tek bir dersteki eksik bir konuyu bitirmek gibi. Böyle yaptığında yavaş yavaş toparlandığını fark edeceksin 📚
Unutma, sen şu an sadece sınav kazanmak için değil kendi hayatının direksiyonunu eline almak için çabalıyorsun. Koşulları çok iyi olan biriyle kendini kıyaslama. Sen daha yokuş yukarı çıkıyorsun ve bu seni çok daha güçlü yapacak ⚡
Kendine biraz inan. Tükenmiş hissettiğinde “ben bittim” deme, “şu an çok yoruldum ama toparlayabilirim” de. Yarın değil bugün çok küçük de olsa bir başlangıç yap. Kariyer yolculuğunda asıl farkı o küçük ama ısrarlı adımlar yaratacak, sen yeter ki pes etme 🌱✨