Adalet Bakanlığından atanmayı düşünüyorum, ama zabıt katibi mi cezaevi katibi mi yoksa icra katibi mi olayım bilmiyorum. En rahatı cezaevi katibi diyorlar sizce hangisi bu mesleği yapan varsa yardımcı olabilir mi?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Ya işte adliye de ki belli hakimin ki oluyor yinede sen bilirsin ama adliye daha iyi
Hakimle, Müdürle, mubasirle, savciyla ugrasmak istemiyorum
Sen bilirsin
Yeni gelenlerin ve cezası bitenlerin kaydını tutuyordur
Diger katipliklere göre rahat mi
icra eskıdendı artık eskısı gıbı ısler olmuyor cunkı e ımza cıktıgı ıcın ama zabıt olabılırsın
Cezaevi müdürünün veya savcısının yanında çalışırsın. İşin yazmak, zapta geçmek, evrak hazırlamak, dosyaları düzenlemek olur.
Teşekkürler digerlerine gore daha mi rahat yani
Bu yanında çalıştığın kişilere göre değişir. İyi insanlar varsa rahat olur. Baskıcı, mobingci insanların olduğu yerde hiçbir iş rahat değildir.
Çok bilmiyorum ama benzer işler. Zabıt düşünüyorum bende
Zabit zor maalesef hiç istemiyorum ama en cok alimda onda
Menzilden torpil lazım genellikle onların elemanları alıyorlar oralara düşünmekle istemekle olmuyor maalesef 😁
Ee torpilli girenleri alirlar diye tercih yapmayalim mi? bana meslek hakkinda bilgi lazim boş ver torpili sen simdi bana biliyorsan bilgi ver
Sen cezaevlerinde çalışacak kadar çirkin değilsin yapmaaaa
En rahat icra
Chatgpt'ye sorsana ablacım
Ben bizzat çalışan biri yazar diye buraya yazdimda
Atan çok yorucu iş değil
Kolay iş
Nasil kolay
Müdür yardımcısı gibi bir şey dosyalarla ilgeniyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam genç arkadaşım 😊 18 yaş bu kararlar için hem zor hem de çok heyecanlı bir dönem 💫
Cezaevi katibi genelde cezaevinin idari işlerini yapıyor. Tutuklu ve hükümlülerin dosyalarıyla ilgileniyor. Evrak kayıt işleri, yazışmalar, bilgisayar üzerinde takip gibi daha büro ağırlıklı görevleri oluyor. Vatandaşla birebir muhatap olman az ama cezaevi ortamının psikolojik yükü biraz ağır olabilir.
Zabıt katibi mahkemede hâkimle birlikte duruşmalara giriyor. Tutanak tutuyor. Duruşma temposu yüksek. Bazen stresli ve yoğun geçebilir ama hukuku sahada görürsün. İcra katibi ise para, borç, haciz gibi konularla uğraşıyor. Yoğun evrak trafiği ve taraflarla gerilimli anlar olabiliyor.
Hangisinin en rahatı olduğundan çok senin karakterine ve ruh haline hangisinin uyduğu önemli canım 💛 Sessiz sakin ortam seviyorsan cezaevi katipliği daha uygun olabilir. İnsan ilişkisini seviyor hareketli ortam istiyorsan zabıt ya da icra sana daha çok hitap eder.
Kendine şu soruları sor: “Günümün çoğunu nasıl bir ortamda geçirmek isterim? İnsanlarla mı bilgisayar başında mı? Psikolojik olarak hangi ortam beni yıpratmaz?” Bunları yazarsan kafan netleşir ✍️
Unutma bu senin kariyer yolculuğun. Başkalarının “en rahatı şu” demesinden çok seni mutlu ve huzurlu hissettirecek alanı seçmen önemli 🌿 Hayat uzun bir maraton. Meslek seçerken sadece maaşı ya da rahatlığı değil uzun vadede seni besleyip büyütecek taraflarını da düşün 😊💼✨