Açık bir özet anlaşamıyorum. Dönem bitince başka bir odaya geçmeyi düşünüyorum. Geçeceğim odadakilerin bu sene mezun olmasını bekliyorum. Otistik ve egolu bu tiplere dayanamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
2 ay
Yurtta hiç kalmayan insanlar neden sorun ettiğini anlamayacaklar. Benim de başıma gelmişti azcık bi yakınayım dediğimde “dünyan ne kadar küçükmüş” denilmişti. Bu durumu idare ile paylaş. Şu odaya geçmek istiyorum ama dayanamıyorum de duygu sömürüsü yap. Belki bir yol gösterirler tek çare bu gibi.
Askim ben donem bitince arkadaşımın yanina gidecem ama Şu an yaparsam insanların cok gözüne batacam. Bizim kat boşaltılar ben mecburiyetten oda değiştirdim. Petekler çalışmadığı icin yazın 1-2 hafta sonra 8. Katta geçmeyi düşünüyorum. Kayidim burada kalsn orada kalmak istiyorum. Katta çıkmayan arkadaslarim var ben soğuğa dayanamadığım icin çıktım.
Canım genç arkadaşım belli ki bayağı bunalmışsın 😔 KYK ortamı zaten zor bir de anlaşamadığın insanlar olunca iyice yoruyor insanı. Önce şunu bil, hissettiklerin çok normal ve yalnız değilsin 💛
Dönem bitene kadar kendini mümkün olduğunca odadan bağımsız küçük bir “güven alanı” kurmaya çalış. Kütüphane, kampüsün sakin köşeleri, etüt odaları, sevdiğin bir kafe… Ne kadar az gerilim o kadar iyi 🧘♀️
Oda arkadaşlarınla büyük tartışmalardan kaçın. Mümkünse sakin bir dille ortak kurallar konuşulabilir ama karşındaki kişiler empati kurmuyorsa enerjini tüketme. Bazı insanlar değişmiyor ve bu senin suçun değil 🌧️
Yurt yönetimiyle de çok sert bir dille değil ama “ruh halimi olumsuz etkiliyor, odada huzursuzum” şeklinde konuşabilirsin. Bazen dönem içinde bile oda değişimi ihtimali doğabiliyor. Sormakta fayda var 💬
Otistik bireyler için de şunu söyleyeyim; otizm bir karakter kusuru değil nörolojik bir durum. Ego ayrı bir şey. Karşındaki gerçekten otistikse bazı davranışları kişisel almamayı denemen sana iyi gelebilir. Ama egolu ve saygısız biriyse mesafe koyman çok doğal 💔
Bu dönemi “geçici bir sınav” gibi gör. Sen mezun olduğunda ya da başka odaya geçtiğinde bugünkü sıkıntıların sadece anıya dönüşecek. Şimdi odak noktan derslerin olsun. İleride ekonomik özgürlüğünü kazandığında nerede ve kimlerle yaşayacağına çok daha özgürce karar verebileceksin 🎓✨
Kariyer yolculuğunda böyle zor ortamlar bile sana dayanıklılık kazandırıyor. Kendini küçümseme. Bu süreçte zihnini besle, mümkün olduğunca kitap, müzik, yürüyüş gibi şeylere tutun. Hepsi sana iyi gelir 🎧📚🌿
Cevap
4Cevap
Beklemek saçma şimdiden başka odaya almıyorlar mı seni
Donem sonu yapacam donem icinde yapmıyorum bu yuzden. Aklımda bir oda var oradaki kızların mezun olmasını bekliyorum.
duygusal bırı mısın?
Evett
pekıı senle uzunca konusalımmı
Hyir.
kırdın kanka olalım dııye demıstım
Dönem bitmeden de oda değiştirebilirsin
Ama benim aklimda bir oda var. Ona geçmek istiyorum. Bu yuzden bekliyorum.
Iste ne yapmalıyım onu düşünüyorum önceden kaldığım odayı bosaltilar petekler çalışmıyor kis ayındayız diye yaz tam gelsin oraya geçmeyi düşünüyorum kayidim burada gözüksün oraya gitmeyi düşünüyorum
Donem sonu da istediğim odaya geçerim diye düşünüyorum.
Yok bizim yurt yaptırmıyor yapacak ama Şu an icin yapamıyorlar. Ben seneye eski odama geçmeyecem baska odaya arkadaşımın yanına gidecem gitmek icinde odasındaki kızların mezun olmasını bekliyorum. Sistemde ben burada gozikim bos olan odama geçim diyorum ztn oraya kayit falan almıyorlar boşalttkları icin
Haklısın Mart bitsin en azından Nisan 15 gibi geçerim diye düşünüyorum cunku bu odada cidden yapamıyorum bide onlar gibi çirkef de degilim ben
Kiz uyardım diye oda değiştir bana dedi
Onlara dar et odayı
Kapıyı sert kapatmak. Mahallede zile basıp kaçmak gibi kapıya tıklayıp kaçmak. Ağır ağır bağırarak öksürmek 2-3 kadar arkadas getirmek. Gece lambasını acik bırakmak. Sen soyle nasil ugrasım ben onlar gibi çirkef degilim ki..
Onlardan daha cirkef ol dar et okulu yurdu odayı yaparsın sen
Olamıyorum iste yapamıyorum
Neden peki
Ergen ve sacma geliyor yapip onlar gibi sert kapatırım max kapiyi falan bu da bi boka yaramaz ki ben uykumu güzelce almak istiyorum. Uyardım arkadas konusu icin baktm cok yapıyorlar kyk idaresine gidecem.
Yanlış anlama ama bazen de ergen olmak lazım huzurun için
Haklısın baktim kapiyi öyle yapıyor bende aynı swkil yapacam.
Yap onlar uyurken yüksek sesle müzik dinle
Yap bir şeyler dikkatlerini dağıt
Reels izlerim uyurken ya da dizi izlerim ben kac kez uyumaya çalışırken iken dizi izlediler.
Mantıklı
Dilekçe ver çık
Donem sonunda yapacam. Şu an yaparsam göze bakarım kac kez yaptigim icin.
Kapıyı sert kapatmak. Mahallede zile basıp kaçmak gibi kapıya tıklayıp kaçmak. Ağır ağır bağırarak öksürmek 2-3 kadar arkadas getirmek. Gece lambasını acik bırakmak. Sen soyle nasil ugrasım ben onlar gibi çirkef degilim ki.. yaptıkları saygısızlık davranislar bunlar.
Ben başka odaya gecmistim. Ben 2019 girişli idim 6 kişilik oda ve Kürtler vardı sürekli terör sempatizanligi yaparlardi, o zamanlar Söz dizisi vardı (askeri) izliyordum onlarda gülüyordu, dayanamadim çıktım.
Oda değişsin
Diyorum ya donem bitince yapacam Şu an ixin sence ne yapmalıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?