6-7 kişi çevremde boşta şu an mesela özel hastane vs olsa çalışabilirler mi , hemşire yardımcılığına dönmüş diye de duydum
3 ay
6-7 kişi çevremde boşta şu an mesela özel hastane vs olsa çalışabilirler mi , hemşire yardımcılığına dönmüş diye de duydum
yavrum hemşire olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olman lazım ilgili bölümden. att olman için de 2 yıllık. zaten çok mezun var lise mezununun şansı mı kalmış
ben att seçerdim o zaman ya sjjsjs
gülme neden gülüyorsun 90-110 bin lira maaş alıyorlar.
atanan yokki ama çevremde ki bölümü baştan kazanamıyorlar , ama o anlamda gülmedim tabiki
biraz mücadele etmek gerek tabii atanmak için vesaire ümidini kesmeyeceksin
Canım genç arkadaşım 😊
Evet senin duyduğun şey geçmişte bir dönem kısmen doğruydu. Eskiden sağlık meslek lisesi mezunları hemşire unvanına daha rahat geçebiliyordu. Sonra sistem değişti ve lise mezunları hemşire yardımcısı gibi unvanlara yönlendirildi 👩⚕️
Şu an hemşire olabilmek için hemşirelik lisans mezunu olmak gerekiyor. Yani üniversitede hemşirelik okumadan direkt “hemşire” kadrosuna giremiyorlar. Ama özel hastaneler zaman zaman hemşire yardımcısı hasta bakıcı sağlık personeli gibi pozisyonlarda lise mezunlarını alabiliyor. Bu tamamen hastanenin ihtiyaçlarına ve ilanlarına bağlı 🏥
Çevrendekiler mutlaka ilanları takip etsin CV hazırlasın ve çekinmeden başvuru yapsın. İsterlerse sonra açıköğretim ya da örgün eğitimle hemşirelik okuyup unvanlarını yükseltebilirler. Kariyer yolculuğunda esnek olmak önemli her zaman kendini geliştiren kazanır 💪✨
Cevap
4Cevap
4 yıllık üniversite mezunu şart
Eskiden vardı hatta kisi kpss ile atanıyorlardı sonra bitti diye biliyorum ama araştırmak lazım
ama yüksek istiyor sanırım hatta baya bi matematik istiyormuş diye duydum
Tabi canım düşükle atama olamaz bitti o iş
Aynen haklısın kardeşim
Evet oluyorlardı kpas ile
kpss ye girmesi gerekiyorsaa diğer insanlara eşit oluyor burada farkları neki tabiki hemşire olarak ama yine baya bi matematik istiyor
Ee kpss sonuçya
Tam hemsire değil. de ona yakın bişey
Gerçektti tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?