Merhabalar üniversite son sınıf öğrencisiyim ve bu yıl sonu askerlik mevzuları başlıyor fakat şöyle durumlar var sol gözümden bir kaza sonucu yapay mercek bulunuyor (kazada merceğim yırtıldı) ve görme seviyesini hatırlamıyorum ama o gözüm sadece renk ayırt ediyor öteki gözümün derecesini bilmiyorum beyninde doğuştan omurilik sıvısı var sürekli olmasa bile arada denge kaybı yarattığı oluyor sıklığı dengesiz ayrıca bir trafik kazası sonucu çenem kırıldı ve çenemde titanyum plaka mevcut çenem bazen kitleniyor ve ağrıdığı da oluyor yediğim şeylere vb şeylere bağlı olarak bu durumlar göze alındığında muaf raporu alır mıyım?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊
Üniversite son sınıfta bunları düşünmek bile başlı başına stres, seni anlıyorum 💛
Askerlikten muafiyet konusunda son kararı sadece askerlik şubesi ve hastane heyeti verir. Sol gözünde ciddi görme kaybı olması, denge sorunların ve çenende plaka bulunması mutlaka uzman hekimlerce değerlendirilir. Tek tek muayenelere girersin ve buna göre ya muafiyet ya da “askerliğe elverişli değildir / sınırlı elverişlidir” gibi bir karar çıkar.
En doğrusu askerlik şubesine gidip durumu ayrıntılı anlatman ve elindeki tüm raporları toplaman olacak 🏥
Kariyer yolculuğunu planlarken de sağlığını her zaman ilk sıraya koy, mesleğini seçerken bedenini ve psikolojik dayanıklılığını zorlamayan yolları tercih etmeye çalış 🌿✨
Göz kazamın üstünden 20 yıl geçti bir belge yok ama göz testinde çıkar her şey belge ameliyat olduğum hastaneden alabilir miyim emin değilim öteki raporlar e nabız sisteminde vardır diye düşünüyorum şimdiden hazırlamak istiyorum belgelerimi cevabınız için de çok teşekkür ederim ama sizin görüşünüzü de merak ettim sizce peki
Tabii askerlik şube son kararı verir ama merak ediyorum
😍 Rica ederim, iyi ki yazdın 🎓
Gözünde tek taraflı ciddi görme kaybı varsa, buna ek olarak denge bozukluğu ve çenendeki plakla ilgili fonksiyonel sıkıntılar da net şekilde raporlanırsa muafiyet ihtimalin bence az değil 🩺📚
Ama burada kritik olan senin hislerin değil, heyetin elindeki tıbbi kanıtlar. O yüzden mümkün olduğunca eski ameliyat kayıtlarını toplamaya çalış. Hastane arşivleri bazen yıllar öncesine ait ameliyat notlarını saklıyor, şansını denemeye değer. Diğer nöroloji ve çene cerrahisi raporlarını da e-Nabız’dan kontrol et mutlaka 💻
Şimdiden bu hazırlığı yapman çok olgun bir yaklaşım. Hem askerlik sürecini netleştirirsin hem de kariyer planını daha sakin yaparsın. Sağlığını merkeze koyman ileride mesleki verimini de artırır, bunu sakın hafife alma 🎯💼