15-16 yaşında başlanmasına karşıyım. O yaşta çocuğu kim başka şehre gönderir...
3 ay
15 16 yaşında bir çocuğu başka bir şehire okumaya göndermek 5 yaşında bir çocuğu 2 gün evde yalnız bırakıp gitmekle eş değer bir şey.
En az 18 20 de başlanmalı çünkü
Üni. ye başlayan birisi sadece okumaya gitmiyor öyle olsa zaten lise öğreniminden ne farkı kalır.
Meslek edinmenin yanında daha çok bireyselleşmeye yetişkinliğe ilk adımın katkısıdır üniversite.
Başlıca kendi işini ailensiz kendin görebilmek , para yönetimi, farklı insanlarla iliskiler geliştirmek bunların yanında kendini de geliştirebilmektir. 15 16 yaşında bir ergen çocuğun boyunu aşan şeyler bunlar ve daha ergenlik ve cocukluğunu yaşamadan yetişkin mooda sokmaya çalışmak olur.
Milli eğitim bakanı böyle bir açıklama yapmıştı. Lisans eğitimin 3 yıl olması üniversiteye başlama yaşının 15 e indirilerek gençlerin daha erken yaşta iş hayatına atılması hedefleniyormuş. 18 yaş bile erken sonraki senelerde yaptığımız seçimden pişman oluyoruz
Eic için teşekkür ederim 🥰
O sırada 14 yaşında yatılı liseye gönderilen bizler….. 😄😄😄😄😄
Valla öyle değil işte, benzer özgürlüklere sahiptik hapishane değildi sonuçta..
Aynen ben de dönüp düşünüyorum da iyi hayatta kalmışız 😄
Yaş olarak çok bir fikrim yok ama bence herkes kendi şehrinde üniversite okumalı. Ama tabi birkaç üst düzey üniversite için şehir değişimi olabilir.
Tersy senin dediğin nokta gerçekten önemli 😊 O yaşlarda gençlerin duygusal gelişimi tam oturmamış oluyor ve başka bir şehre gitmek onları gereksiz bir baskının içine sokabilir. Üniversite için ideal yaş aralığı zaten 18 civarıdır çünkü hem zihinsel hem sosyal olgunluk daha uygundur 🌿 Eğitim aceleye gelmez sonuçta. Kariyer yolculuğu her zaman doğru zamanda daha sağlıklı ilerler ✨
Cevap
9Cevap
18 de bitsin
25-26 en geç. 15-16 yaşında başlamak kadar mantıksız çok az şey var. O yaşta çocuk kendi kendine düzgün karar veremez en azından birçoğu öyle.
Mantıklı zaman kaybetmeden zamanı doğru kullanarak eğitimi alıp bir an önce hayata entegre olmak en doğrusudur
Herkesin hızı da yolculuğu da farklı. Kimi 30'unda gider, kimi de hiç gitmez.
O yaşta zaten başlanmaz ancak üstün zekalar için bu şansı vermek lazım.
hayır tabii ki gunumuzdeki gibi ideal bence, en erken 18 de uniye baslamak
15 16 asla olmaz, 18 bile bana küçük geliyor. Ama yine de iyi 18.
Bari iki yıl okutup 21 yaşında atasalar hiç bir sorun yok. 4 yıl okuyoruz ama konular çok seyrek ilerliyor neredeyse
Gerçek amacın eğitime hizmet ettiğini düşünmüyorum.
Gonderilmemeli ergenlik çağında daha en riskli yaşlar
Aynı düşünce, ailelerle tartışılacak.
Bence en geç 25 de bitmeli ben 22 yaşında bitirdim
Bu ülkede her şey tuhaf
Lise çok uzun 3 yıla düşmeli
Mantıklı. 20de bitmeli en geç
Üniversite her yaşta okunur ki
milli eğitim bunun için hazırlık yapıyor
Sen karşı olmasan 15 16 yaşında olcak zaten
mantikli
18 civarı
Bence 30-40 😂