6 ayda KPSS ön lisanstan 80 alınır mı 80 üstü istemiyorum?
3 ay
6 ayda KPSS ön lisanstan 80 alınır mı 80 üstü istemiyorum?
tüm konuları hatmetmeye çalışmak yerine puan getirecek stratejik noktalara odaklan zirâ 80 puan almak için 120 soruda 70 civarı nete ulaşman kâfidir türkçe dersinde paragraf sorularını her güne yayarak alışkanlık hâline getirmen sınavın genelindeki hızını ve okuduğunu anlama kapasiteni artıracaktır matematik konusundaysa tüm branşı bitirmek yerine temel kavramlar rasyonel sayılar ve en çok çıkan problemler gibi garantici konulara yönelmek seni hedefine ulaştıracak 10 12 neti kolayca getirecektir tarih ve coğrafya gibi genel kültür dersleriyse tamamen tekrar ve görsel hafıza üzerinden yürütülmelidir tarih konularını bitirdikten sonra haftalık genel tekrarlar yapman bilgilerinin taze kalmasını sağlar vatandaşlık dersinide en sona yani son 2 ay'a bırakmak ezberlerin sınav anında canlı kalması açısından daha faydalıdır son 2 ay'da bolca deneme çözerek ve özellikle geçmiş yılların sorularını analiz ederek sınavın mantığını kavradığında 80 puanı geçmemen için hiçbir sebep kalmaz sadece disiplini elden bırakmadan ve her gün azda olsa masanın başına geçerek bu yolu tamamlayabilirsin
Bu güzel uzun yorum için teşekkür ederim ben yarın başlamayı düşünüyorum matematik temelim hiç yok sadece dört işlem teorisini geliştirsem ondan sonra çıkabilecek bu senesaydım matematik konularına baksam anlar mıyım problemlere falan yeni başlayacağım günlük üç 4 saat çalışmayla olur mu çünkü başka bir işte çalışıyorum
temelin hiç olmaması bir engel değil aksine yanlış alışkanlıklardan arınmış taze bir beyinle başlamak demektir dört işlem becerini hızlandırıp hemen ardından kpss matematiğinin kemik kadrosu olan rasyonel sayılar ondalık sayılar ve basit denklemler üzerine yoğunlaşırsan temel mantığı kavraman çok uzun sürmez problemler konusuysa aslında bir matematik bilgisinden ziyade bir okuduğunu anlama ve denkleme dökme meselesidir bu yüzden türkçe paragraf çalışmaların ilerledikçe problemlerin mantığını kurmanda kolaylaşacaktır
başka bir işte çalışırken günlük 3-4 saatlik bir mesai bu sınav için gayet yeterli ve sürdürülebilir burada kritik olan nokta bu süreyi verimli kullanmaktır işten yorgun geldiğinde beynini çok zorlayacak ağır konular yerine daha hafif tekrarlar yapabilir sabah işe gitmeden önceki 1 saatiyse en taze bir zihinle matematik gibi temel mantık gerektiren işlere ayırabilirsin
Çok teşekkür ederim peki sence tarihte çok çıkan konulara bir yoğunlaşmak yoksa baştan mı çalışmak tarihte hiç şey bilmiyorum
temelin yoksa en baştan başlamak olayların mantığını ve kronolojiyi kurmanı sağlar ancak her detaya takılmadan hızlı ilerlemelisin asıl odağını 27 sorunun büyük kısmının geldiği osmanlı kültür medeniyet ve inkılap tarihi konularına vermelisin ilk bölümleri genel hatlarıyla öğrenip geçmek ve bol soru çözmek seni 18-20 net hedefine en kısa yoldan ulaştırır
Ay çok teşekkür ederim
Ah canım benim 🌿 6 ay doğru planla 80 almak gayet mümkün. Yeter ki düzenli ve bilinçli çalış. KPSS ön lisans bilgi kadar strateji sınavıdır. Türkçe ve matematikte hız kazanman çok önemli. Her gün deneme çözüp analiz yaparsan netlerin istikrarlı artar 📚✨ Konular bitince tekrar ve bol soru seni 80’in üstüne taşır. Kendine inan. Disiplinli emek her zaman karşılığını verir 🚀 Kariyer yolunda sabır en güçlü silahındır.
Cevap
3Cevap
Merhaba ön lisans kpss çalışıyordum ama boraktımda tüm setim boşa gidecek ilgilenirsen 🙁 kargo masrafını falan ben karşılarım
Ya üzüldüm neden bıraktın çalışmayı peki
1 ay çalışıp 80 aldım ben 6 aya 100 alınır
Ay nasıl lütfen bana taktik verir misin mat yapamıyorum en fazla 5 6 diyelim
Hiç mat yapmadan 80 aldım ben
Peki tarihi nasıl hallettin coğrafya falan anlatır mıısınnn
İyi çalış 80 ı geçersin
Nasıl yardımcı olur musun
Tabiki olurum
Mesela nasıl çalışmalıyım
Güzel bir kaynak
Full konu
Full soru